Acțiuni ale Poliției Prahova: 200 de sancțiuni în trei ore. Un bărbat de 54 de ani, din Valea Doftanei, prins băut la volan

Actualitate (Categoria articolului)

Poliția Prahova a continuat și în acest weekend seria acțiunilor de amploare la nivelul întregului județ. Dincolo de aceste acțiuni, care au în primul rând un caracter preventiv, polițiștii prahoveni se confruntă și cu tot felul de alte situații mai mult sau mai puțin obișnuite.

Astfel, după cum informează purtătorul de cuvânt al IJP Prahova, sâmbătă, 31 iulie, în intervalul orar 18.00 - 21.00,  polițiștii prahoveni au desfășurat o acțiune pe raza întregului județ. Obiectivul activității a vizat atât prevenirea și combaterea nerespectării regimului legal de viteză, prevenirea și combaterea încălcării altor prevederi ale legislației privind circulaţia pe drumurile publice, cât și combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor, de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. Cu această ocazie, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, 85 dintre acestea fiind pentru conducerea autovehiculelor cu o viteza peste limita legală. Au reținut totodată și zece permise de conducere, trei certificate de înmatriculare și două seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare. Valoarea totală a sancțiunilor este de aproximativ 58.250 de lei. 
De asemenea, duminică, 1 august, in jurul orei 04.30, polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Câmpina, în timp ce își desfășurau atribuțiile de serviciu pe raza comunei Valea Doftanei, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani, domiciliat în aceeași comună. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,61 mg/alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. 

(Foto cu caracter ilustrativ)

4299 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ionuț Popescu 01.08.2021 20:27 Caracter preventiv sau caracter preventiv? Atenție domnilor la exprimare /redactare, doar avem pretenții de la dvs

Actualitate

2821 vizualizari
26 oct. 2021 20:54

Poliția Locală Câmpina a împărțit gratuit măști de protecție și o informare cu măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate

5.000 de măști de protecție sunt distribuite gratuit de Primăria municipiului Câmpina, prin Poliția Locală. Marți, 26 octombrie, a avut loc o primă acțiune de acest gen, fiind avute în vedere zonele centrelor comerciale, ale piețelor, precum și stațiile de transport public.

2295 vizualizari
26 oct. 2021 18:42

Un bărbat din Brebu a fost prins băut la volan pe Calea Doftanei, din Câmpina

Luni, 25 octombrie, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au oprit pe Calea Doftanei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un autoturism care circula din direcţia Străzii Ecaterina Teodoroiu spre Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Alte stiri recente

46 vizualizari
27 oct. 2021 12:17

Tratamente de recuperare post-COVID la SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina a venit, încă din primăvara acestui an, cu o ofertă de servicii medicale foarte utile: recuperare post-Covid. Tratamentele respective se fac în Baza de Recuperare Medicală, prima structură funcțională a spitalului. De atunci, mulți pacienți care au trecut prin boală și au rămas cu urmări neplăcute s-au adresat Centrului Medical Sanconfind. Iar tratamentele de balneo-fizio-kinetoterapie pe care le-au urmat au dat rezultate bune. Specialiștii în astfel de recuperări fac consulturi medicale, educarea” respiraţiei, exerciţii pentru îmbunătăţirea mersului şi evaluare psihologică pentru integrarea normală în societate.

65 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.