La SanConfind se derulează un program de recuperare medicală post-COVID

Sănătate (Categoria articolului)

Mulți dintre noi am traversat o perioadă dificilă şi am întâmpinat multe greutăţi care au intervenit în viaţa şi sănătatea noastră în această perioadă a pandemiei. Virusul Sars-Cov 2 a lăsat urme în multe cazuri și multe persoane care au fost infectate au rămas cu sechele după COVID-19. Centrul Medical SanConfind vine în sprijinul pacienţilor care au suferit de această boală, cu un program complex pentru o recuperare medicală totală.

În funcţie de simptomatologie, se pot acorda consultaţii de specialitate (pneumologie, recuperare medicală şi analize medicale - hemograma, transaminaze, glucoza, creatinina, creatinkinaza, anticorpi IgG/ IgM), însoţite de alte investigaţii imagistice. Acestea se vor finaliza cu exerciţii de respiraţie (reeducare respiratorie prin kinetoterapie), inhalaţii, masaje sau mişcări controlate în bazinele cu apă sărată. Sechelele pot fi: scurtarea respiraţiei, slăbiciune musculară care persistă, oboseală fără motiv, anxietate, astenie, tulburări de sensibilitate a extremităților (senzaţii de furnicături), sechele respiratorii, capacitate scăzută la efort, tuse, saturaţie scăzuta de oxigen, palpitaţii, mobilitate articulară redusă, limitarea desfășurării activităților zilnice uzuale.

Cum rezolvăm
Prin eliminarea şi reducerea acestor efecte negative, se urmărește ca plămânii, ficatul, rinichii şi celelalte organe să funcţioneze în parametri normali şi să se ofere o stare de bine întregului organism pentru reintegrarea în societate. În plus, discuţia cu un psiholog clinician poate ajuta la eliminarea stresului şi a stărilor de panică, posibil dobândite în perioada bolii. Programul conţine o serie de consultaţii de specialitate şi analize, însotite de proceduri de recuperare medicală, care să ajute pacientul să revină la starea de sănătate normală. La acestea se pot adăuga şi alte investigaţii şi metode de diagnosticare, în aceeaşi locaţie a Clinicii SanConfind.

Consult pneumologie
Diagnosticarea în cabinetul de pneumologie urmărește nu doar starea de fapt a pacientului care a fost afectat de infecţiile la nivelul respirator, ci şi un istoric al bolii, care se vede în compartimentul de imagistică medicală. Aici pacientul poate face un computer tomograf sau o radiografie pulmonară care poate identifica vizual, pe filmele aparatelor, eventualele complicaţii.

Consult recuperare medicală
Medicul specialist de recuperare medicală este cel mai în măsură să prescrie tratamentul cel mai eficient pentru fiecare pacient în parte. Pe lângă setul de proceduri recomandate, pacientului i se poate recomanda şi internarea în Clinica SanConfind pe perioada programului de recuperare medicală post-COVID, având un test antigen negativ.

Consult psiholog
Cu ajutorul unui psiholog clinician disponibil la SanConfind, se extinde conceptul de recuperare medicală eliminând anxietatea şi stresul, prin discuţii şi diverse metode aplicabile individual.

Masaj parţial
Rolul masajului în recuperarea medicală post-COVID este de a elimina stresul, de a relaxa şi diminua contracturile musculare apărute la nivelul spatelui sau membrelor afectate în perioada de sedentarism şi izolare. Inhalaţii (rolul acestora este de a pulveriza în interiorul plămânilor particulele de săruri, pentru sterilizarea căilor respiratorii superioare. În apa specială captată de SanConfind de la izvorul local, din Poiana Câmpina, se regăsesc 321 g/l săruri dintre care 320 g/l clorura de sodiu). Reeducare respiratorie prin kinetoterapie (o procedură de gimnastică medicală prin care se urmăreşte o respiraţie corectă şi mărirea mobilităţii articulare, cu eliminarea durerilor). Mişcările ample executate cu ajutorul indicaţiei kinetoterapeutului se fac pentru îmbunătăţirea funcţiei respiratorii, pentru circulaţia normală a sângelui, funcţionarea normală a articulaţiilor şi muşchilor.

Analizele de sânge:
Cu ajutorul acestor tipuri de analize se poate urmări, la modul general, cum se prezintă anumite organe interne: posibile anemii ce pot fi tratate mai din timp, funcţionalitatea ficatului, nivelul de glucoză din sânge, funcţia renală, enzimele secretate de muşchiul cardiac sau restul muşchilor. Cu ajutorul acestor proceduri se poate reduce rata complicațiilor, sechelelor și a eșecurilor terapeutice, se pot elimina slăbiciunea musculară, care poate persista dupa infecţia cu virsul SARS-COV-2, senzaţia de astenie și tusea şi se mărește capacitatea la efort. Analizele de sânge conţinute în program pot fi: hemograma, transaminaze, glucoza, creatinina, creatinkinaza, anticorpi IgG/ IgM SARS-COV-2.

Cazarea în rezerve cu unul sau două paturi
Pacienţii care doresc să petreacă o perioadă mai lungă de recuperare medicală, folosindu-se atât de procedurile recomandate, cât şi de celelalte investigaţii, se pot caza tot în incinta centrului medical şi pot beneficia de servicii de masă şi spitalizare în condiţii ultramoderne, în rezerve cu unul sau două paturi, dotate cu toate materialele necesare pentru tratament. Cu lifturile din interior se face accesul foarte facil de la rezerve către zona de recuperare medicală. (P)

4088 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dinulescu Augustin 05.03.2022 08:33 Rog a mi se comunica dacă terapia post covid este gratuită parțial, sau total în baza bietului de trimitere luat de la medicul de familie, sau cum trebuie a se proceda. Menționez că am fost investigat de către doi medici neuro cu tratament dat, pt sindromul Raynaud dar, trebuie refăcut fluxul de oxigen ce a atras situația picioarelor reci, oboseală inexplicabilă, etc. Vă mulțumesc anticipat pentru înțelegere și, aștept răspunsuri: cost? trebuie internare/nu? perioada, și efectu-i definitiv sau parțial?

Sănătate

5485 vizualizari
04 aug. 2022 07:49

Primele operații pe coloana vertebrală, la Spitalul San Confind

Vă informam, nu cu mult timp în urmă, despre faptul că la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina vor fi posibile operațiile de hernie de disc. De două săptămâni, chiar se întâmplă acest lucru. Două astfel de intervenții chirurgicale, de mare complexitate și finețe, au fost realizate cu succes de dr. Stelian Anghel împreună cu dr. Viorel Albu.

2293 vizualizari
12 iul. 2022 10:24

Dr. Călin Tiu a coordonat un curs de ecografie pentru chirurgi în cadrul unui congres medical european desfășurat la Cracovia

1 comentarii

La finalul săptămânii trecute, la Cracovia, în Polonia, în cadrul Congresului Asociației Europene pentru Chirugie Endoscopică, dr. Călin Tiu a organizat și condus cursul de ecografie pentru chirurgi, unul dintre cele mai apreciate din cadrul congresului.

Alte stiri recente

887 vizualizari
12 aug. 2022 07:28

Marian Nistor, președintele PNL Câmpina: "Toți locuitorii municipiului vor fi afectați de acest PUZ privind modernizarea centrului!"

1 comentarii

Continuăm seria discuțiilor pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrului municipiului Câmpina, invitatul nostru fiind de această dată președintele PNL Câmpina, Marian Nistor. PNL este unul dintre partidele cu reprezentare în Consiliul Local, care nu consideră oportună realizarea pasajului subteran, iar Marian Nistor explică, în interviul pe care ni l-a acordat, motivele pentru care nu este de acord cu pasajul. De asemenea, președintele PNL Câmpina ridică mai multe semne de întrebare în privința PUZ, document aflat acum în perioada de consultare publică, urmând ca apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local. Urmăriți integral interviul cu Marian Nistor.

3714 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21.00. Ce s-a întâmplat?