Asocierea Câmpinei cu Consiliul Județean, o soluție pentru reabilitarea unor străzi distruse precum Calea Doftanei?

Actualitate (Categoria articolului)

Subiectul privind solicitarea de sprijin financiar de la Consiliul Județean Prahova pentru realizarea unor investiții la Câmpina a fost discutat în ședința de săptămâna trecută a Consiliului Local. Inițiativa i-a aparținut consilierului Elena Albu, iar primarul Horia Tiseanu a fost de acord cu această idee, pasând cumva mingea spre consilierii PSD și ALDE care ar putea susține cauza Câmpinei la CJ. Pe de altă parte, însă, președintele Consiliului Județean, Bogdan Toader, spune că nu e normal ca municipiul Câmpina să înregistreze excedent bugetar la final de an, adică să nu-și cheltuie proprii bani, iar apoi să ceară fonduri de la bugetul județului.

"Este clar că avem un buget destul de sărăcuț pentru nevoile acestui municipiu și m-am tot gândit care ar putea fi alte surse de finanțare în afară de fondurile europene, unde sunt depuse niște proiecte, dar care, din diverse motive, nu pot fi finanțate. Întreb: Consiliul Județean nu poate aloca bani pentru finanțarea unor investiții din Câmpina? Și mă gândesc în special la Calea Doftanei pe care, de câte ori merg, îmi vine să plâng. Nu putem face niște demersuri la CJ? Avem consilieri locali de la PSD și ALDE, care sunt la fel de responsabili ca și noi față de locuitorii acestui municipiu. Mă gândesc că ei ar putea discuta altfel la nivelul Consiliului Județean Prahova, unde majoritatea este PSD+ALDE. Ar fi un demers perfect legal pentru rezolvarea unei probleme importante", a spus consilierul PNL Elena Albu. (video)
"Avem o relație bună cu Consiliul Județean, formal, protocolar, dar sincer, nu am simțit ajutorul Consiliului Județean. Noi am propus până acum un singur parteneriat Consiliului Județean Prahova - reabilitarea Șoselei Paltinu, dar nu a funcționat, nu a fost nici măcar semnat. Alte localități au multe parteneriate cu CJ pentru refacerea unor drumuri, dar la noi nu s-a putet face nimic nici măcar cu Șoseaua Paltinu, care este de interes județean, până la urmă. Ar fi bine să avem parteneriate cu Consiliul Județean și să trecem peste această discriminare, să-i spunem așa, legată de aparteneța primarului la un partid sau altul", a afirmat primarul Horia Tiseanu. (video)

Contactat telefonic în legătură cu această problemă, președintele Consiliului Județean Prahova, Bogdan Toader, ne-a declarat: "În general, Consiliul Județean acordă bani localităților cu probleme financiare. Câmpina este un municipiu cu buget mare, iar pe lângă asta, în ultima vreme, la aproape fiecare final de an a înregistrat un excedent bugetar considerabil. În aceste condiții, nu s-ar justifica alocarea de fonduri de la bugetul județean. Câmpina nu-și cheltuie banii pe care îi are, rămâne cu excedent bugetar la final de an și apoi să ceară bani de la Consiliul Județean? Nu mi se pare normal acest lucru, mai ales în condițiile în care sunt multe localități cu bugete mici și pe care noi trebuie să le ajutăm. Pe de altă parte, administrația câmpineană nu a venit niciodată la Consiliul Județean cu un proiect concret de interes județean, pe care noi să-l putem analiza și să alocăm bani pentru realizarea lui".

4407 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Adevarul doare 30.07.2018 11:27 Problema principala care sa il macine pe inca primarul in exercitiu este care era populatia activa si srl-uri cand domnia sa a iesit primar versus 2018.De ex pe str x se asfalteaza ,beneficiarii ar trebui sa se stanga,putina munca voluntara.Decat sa dam 20.000 euro de ex la un srl sa peticeasca o strada,locuitorii strazii plus angajatii de la sere ar trece la treaba,decat semafoare in toate intersectiile mai bine am face cate ceva pe la caminul Petrol.2000 euro s-ar vedea,un prim pas,in bine.Pusi si o zi pe saptamana elevii sa stranga gunoaie,sa toaleteze pomi.Ar invata sa respecte si ce se face pe domeniul public.Unde se duc taxele si impozitele...in salariile bugetarilor? Daca Primaria ar fi data in judecata de cetateni,cu Hidro la pachet,mai ales cei de pe Calea Doftanei,Bobalna,Voila,Crisuri si ar prierde ar mai fi fonduri.Altii au mai putin si se descurca pe cand in Campina letargia de dupa amiaza

Actualitate

1972 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

814 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.