Șeful Poliției Sinaia, Marin Tudorică, a fost reținut 24 de ore de procurorii DNA. Rechizitoriul e un "spectacol"

Social (Categoria articolului)

Procurorii DNA au dispus reținerea pentru 24 de ore a comisarului șef Marin Tudorică și a omului de afaceri Cristian Simion, în același dosar fiind pus sub control judiciar pentru 60 de zile adjunctul lui Tudorică de la Poliția Sinaia, Ionuț Roșca. Din rechizitoriul procurorilor aflăm cum poate un șef de poliție să construiască un bloc la Sinaia, cum poate vinde personal apartamentele din bloc și cum poate obține gratuit un autoturism Mercedes C 220.

Marin Tudorică, comandantul Poliției Sinaia, este acuzat de trafic de influență și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția deținută. Cristian Simion, administrator al unei societăți comerciale, este acuzat de cumpărare de influență și complicitate la efectuarea de operațiuni financiare. Ionuț Roșca este acuzat de complicitate la trafic de influență, iar pe perioada controlului judiciar nu mai are dreptul să-și exercite funcția de ofițer de poliție.
Și iată cum au stat lucrurile, potrivit procurorilor DNA: 
- Marin Tudorică a primit de la omul de afaceri Cristian Simion un autoturism Mercedes C 220, pentru a-l folosi cu titlu gratuit. În schimbul mașinii, șeful Poliției Sinaia i-a promis omului de afaceri că, în eventualitatea unor controale privind activitatea economică a firmei sale, va avea grijă să nu existe probleme, prin exercitarea influenței sale asupra unor funcționari. Folosința mașinii a fost evaluată provizoriu de DNA la 49.000 euro.
- în decembrie 2015, prin intermediul adjunctului său, Marin Tudorică a intervenit la inspectorii antifraudă care efectuau un control la firma lui Cristian Simion, în scopul influențării acestora astfel încât omul de afaceri să nu aibă probleme.
- de asemenea, în cursul anului 2010, prin intermediul lui Cristian Simion, comisarul șef Marin Tudorică a construit un bloc în Sinaia și s-a implicat direct în vânzarea apartamentelor. A făcut demersuri personale pentru obținerea avizelor și autorizațiilor de construcție, a comercializat efectiv apartamentele, postând chiar el anunțuri de vânzare pe site-uri specializate, trecând la anunțuri inclusiv numărul său de telefon. 
Mâine, Marin Tudorică și Cristian Simion vor fi prezentați Tribunalului Prahova cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Interesant este faptul că, din declarația de avere a șefului Poliției Sinaia, aflăm autoturismul Mercedes C 220 l-a cumpărat în anul 2007 și l-a vândut apoi în anul 2014, cu 10.700 euro, pentru a-și putea termina construcția casei din Câmpina, în cartierul Erupției. În realitate, mașina nu a fost vândută niciodată și nici nu putea fi vândută, pentru că nu-i aparținea, procurorii DNA demonstrând că autoturismul Mercedes C 220 se afla, de fapt, în proprietatea firmei lui Cristian Simion, iar Tudorică doar o folosea. Pe de altă parte, este foarte posibil să fie vorba despre două mașini diferite. Ca șef de poliție, Marin Tudorică avea un salariu de 5.600 lei pe lună.

7665 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

893 vizualizari
29 feb. 2024 18:50

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează în acest an mai multe cursuri gratuite pentru șomeri

În cursul anului 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează mai multe cursuri de calificare, gratuite, pentru șomeri. 

1667 vizualizari
28 feb. 2024 20:47

“Dar din inimă de copil”, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare organizat la Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” Câmpina

Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina păstrează tradiția și a organizat și în acest an Târgul de Mărțișoare “Dar din inimă de copil”. Un eveniment caritabil, pentru care se mobilizează toată lumea - copii, părinți, bunici, cadre didactice. Ca în fiecare an, banii strânși la Târgul de Mărțișoare sunt donați pentru un caz umanitar.

Alte stiri recente

555 vizualizari
04 mar. 2024 12:00

Sute de câmpineni s-au închinat la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou

La bisericile Sf. Nicolae și Sf. Parascheva a fost luni, 4 martie, forfotă mare. Sute de credincioși de la toate parohiile din Câmpina, dar și din localitățile limitrofe, au venit să se închine la moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou.

180 vizualizari
04 mar. 2024 11:01

Consilierul local Marius Anghelescu: ”Dacă nu ești în relații bune cu conducerea Primăriei, s-ar putea ca proiectul tău să rămână mai la urmă”

Invitat la o emisiune la CâmpinaTV.ro, consilierul local Marius Anghelescu a făcut o analiză a acestui mandat, afirmând că ”tendința în partid era să nu votezi cu Alin Moldoveanu”.