Ministerul Finanţelor a prelungit termenul pentru plata impozitelor locale şi pentru depunerea unor declaraţii

Actualitate (Categoria articolului)

În această după-amiază, Ministerul Finanţelor a făcut un anunţ de foarte mare importanţă pentru toţi plătitorii de impozite, un anunţ care va afecta serios ritmul de încasare a impozitelor locale de către administraţiile locale, mai ales din partea persoanelor juridice.

Ministerul Finanțelor Publice anunță prorogarea termenelor de depunere a declarațiilor și de plată a unor impozite locale după cum urmează:
1. Termenul de declarare a clădirilor cu destinație nerezidențială sau mixtă deținute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie la 31 mai.
2. Termenul de declarare a clădirilor deținute de persoanele juridice a fost, de asemenea, prelungit de la 31 martie la 31 mai.
3. Persoanele fizice și juridice pot depune declarații pentru mijloacele de transport și mijloacele de transport radiate până la data de 31 mai (în loc de 31 martie).
4. Primul termen de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil a fost prelungit de la 31 martie, la 30 iunie.
Odată cu modificarea termenelor de declarare și de plată sunt prelungite și termenele legate de facilități.
Contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2016, impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport beneficiază de bonificația stabilită de către consiliile locale.
Vă reamintim că, la nivelul municipiului Câmpina, până săptămâna trecută, impozitele locale au fost colectate în proporţie de aproximativ 40% de la persoanele fizice şi de numai 4% de la persoanele juridice.

5147 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Mari 24.03.2016 08:14 Nu prea am văzut discuții pe aceasta tema, nici pe la televizor, nici prin presa. Știți mai multe? De ce s-a luat o astfel de decizie? Nu trebuia aprobată in Consiliile locale?
  • Admin 24.03.2016 09:18 Anuntul a fost facut ieri de Ministerul Finantelor, il puteti gasi si pe site-ul ministerului - http://www.mfinante.gov.ro/acasa.html?method=detalii&id=127600 Nu este nevoie de aprobarea Consiliului Local, pentru ca termenele scandente sunt stabilite de Ministerul Finantelor. S-a luat aceasta decizie pentru ca in teritoriu au aparut numeroase probleme din cauza noului Cod Fiscal. Dupa cum stiti, normele metodologice de aplicare au aparut cu o oarecare intarziere, apoi s-au tot facut modificari la prevederile initiale, probabil vor fi si altele...

Actualitate

194 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

1308 vizualizari
07 dec. 2023 18:43

Tribunalul Ilfov a admis suspendarea hotărârii privind terenurile de pe râul Doftana

1 comentarii

Joi, 7 decembrie 2023, a fost primul termen în procesul intentat de societățile Elsid și Electrocarbon împotriva Consiliului Local Câmpina și Primăriei Câmpina pentru suspendarea hotărârii privind aprobarea îndeplinirii procedurilor de radiere din Cartea Funciară a dreptului de superficie, uz și servitute înscrise în favoarea celor două societăți asupra terenurilor aparținând municipalității, situate pe albia râului Doftana, acolo unde Elsid și Electrocarbon au investiții în domeniul energetic.

Alte stiri recente

4267 vizualizari
07 dec. 2023 21:30

A fost lansat proiectul Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat la Câmpina

Joi seară, într-un spațiu elegant și bine pus la punct din clădirea BCR, din centrul municipiului Câmpina, a avut loc lansarea proiectului Câmpina Residence, primul ansamblu de locuințe realizate de un investitor privat în Câmpina.

1066 vizualizari
07 dec. 2023 13:54

S-a încheiat votul pentru proiectele propuse la Câmpina pentru bugetare participativă. Cinci proiecte au strâns 451 voturi

În seara zilei de 6 decembrie s-a încheiat votul pentru proiectele propuse a fi realizate prin bugetare participativă. Cele cinci proiecte admise au adunat 451 voturi.