Elevii de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”, implicați într-o dezbatere privind viitorul pasaj subteran din centrul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

La Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din municipiul Câmpina a avut loc marți, 10 mai 2022, o dezbatere foarte interesantă despre un subiect de mare actualitate pentru Câmpina - construirea unui pasaj subteran și reamenajarea spațiului din zona centrală. Și a fost o dezbatere non-conformistă, dincolo de formatul clasic al unor astfel de acțiuni în care sunt implicate autoritățile administrației locale.

La acestă dezbatere au fost prezenți primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, arhitecta șefă Roxana Pandele, dar și dr. urbanist Radu Vânturache, profesor asociat la Universitatea de Arhitectură ”Ion Mincu” din București, Facultatea de Urbanism, facilitator pe comunicare în cadrul acestui proiect derulat de Primăria Câmpina.
A fost un eveniment interactiv, elevii trebuind să răspundă dacă sunt tentați să vină la școală cu bicicleta, care sunt motivele pentru care nu fac acum acest lucru, care sunt problemele de pe traseul casă-școală, cum văd ei actualul centru al orașului și cum l-ar vedea în viitor.
De asemenea, vă reamintim că administrația locală a creat o pagina de Facebook - Camp10, unde orice persoană interesată de acest proiect își poate spune părerea, poate adresa întrebări, totul în încercarea de a se obține cel mai bun bun proiect posibil, care să răspundă nevoilor unui număr cât mai mare de câmpineni.

3237 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 11.05.2022 09:48 Asta nu convinge oamenii maturi care inteleg cat de absurd e acest proiect si a trecut la liceeni! Halal!
  • Pasaj Iohan 11.05.2022 11:03 PENIBIL,pe cand urmatoare prezentare la Gradinite si nou nascuti. Cand va fi si o prezentare serioasa in fata unor specialisti?sa vedem unde se ingroapa banii???????
  • Sergiu Fieraru 11.05.2022 12:54 În Câmpina nu se vrea dezvoltare. E un oraș mort din toate punctele, cu pensionari. Degeaba au 10 inițiativa ca sunt alți 30 contra. Cum sa strice ploile la cei din top 300 sa ai e concurenta. Cultura... acum 30 ani se întra la Mec 2 ultima medie 6 la liceu acum ii primește cu 3.Acum e în pragul desființării, școală e goala,Turnatoria numai e, profesorii numai au cu cine sa atragă tinerii la citit, câte lansări de carte sunt anual la Câmpina și câți tineri sunt prezenți. Și în 30 ani de democrație cam aceleași persoane la evenimente publice. Tinerii sunt la Brașov, la București unde ai ce face, e o viata activa, nu unde ai terminat o școală și dacă te angajezi nu dau mai mult decât minim pe economie. Las ca plătește chinezi, indieni și ucrainieni cu 3 salarii ale unui roman, iar romanii fug de aici.
  • The Mask 11.05.2022 20:29 Cu tot respectul pentru comentariile anterioare vreau sa va atrag atentia ca tinerii si liceenii sunt mult mai creativi si deschisi catre inovatie .Cu toate ca sunt in varsta ma incred mai mult in potentialul tinerilor si cred ca dezvoltarea orasului se afla mai degraba in mainile lor.Felicitari celor care au avut inspiratia sa organizeze aceasta dezbatere la Grigorescu!
  • urbanist Radu Vanturache 12.05.2022 10:28 In calitate de "facilitator pe comunicare în cadrul acestui proiect derulat de Primăria Câmpina", as vrea sa cunoasca si campinenii cine sunt eu cu adevarat si ce am "realizat" in trecut: - https://www.replicaonline.ro/vanturache-nu-ti-e-rusine-lectiile-astea-de-urbanism-sa-i-le-dai-lui-fagadau-video-469713/ - https://www.replicaonline.ro/adio-vanturache-marele-arhitect-sef-paraseste-primaria-constanta-cu-coada-intre-picioare-452046/ - https://dobrogealive.ro/cum-minte-arhitectul-sef-al-constantei-cu-referire-spatiul-verde-al-orasului-cum-se-scuza-urbanistul/ - https://stirileprotv.ro/romania-te-iubesc/cum-se-incalca-legea-la-mamaia-si-navodari-printr-un-un-lung-sir-de-avize-si-semnaturi-de-la-autoritatile-locale.html - https://www.ordinea.ro/un-expert-trimis-in-judecata-de-dna-l-a-ajutat-pe-fagadau-sa-autorizeze-demolarea-stadionului-metalul-pe-motiv-de-pericol-public/ - https://www.g4media.ro/cum-va-arata-centrul-istoric-al-constantei-parcare-subterana-sub-piata-ovidiu-pasaj-rutier-sub-zona-istorica-si-locuinte-private-pe-taluzul-portului-tomis.html Asadar, dragi campineni, daca vreti sa vedeti un oras fascinant distrus prin incompetenta, mergeti sa vizitati centrul vechi al Constantei, unde haosul a fost girat si de mine...
  • Anonim 24.05.2022 09:52 Pentru the mask: tinerii sunt creativi DAR ei nu au experienta de viata suficienta si nici cunostinte, asadar pot fi consultati pe partea de creativitate intr-un proiect ajuns spre final si da, vor infrumuseta acel proiect, dar nu daca un proiect e oportun sau nu. Pentru urbanist R.V.: majoritatea campinenilor cu care am vorbit eu NU vrea acest pasaj. Cine sunteti dvs. nu are relevanta in acest context.

Actualitate

4433 vizualizari
24 iun. 2022 07:32

Circulație oprită pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, de la sensul giratoriu până la Casa Tineretului, sâmbătă, 25 iunie 2022, de la 9.00 la 13.00

Primăria Câmpina anunță că traficul rutier va fi oprit pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, între intersecțiile cu străzile Câmpului și Orizontului, sâmbătă 25 iunie 2022, în intervalul orar 9.00-13.00.

2226 vizualizari
23 iun. 2022 21:36

Consiliul Local Câmpina a aprobat o serie de modificări în cheltuirea creditului de 25 milioane lei, contractat în 2019

Precedenta administrație câmpineană a contractat în anul 2019 un împrumut de la BCR în valoare de 25 milioane lei pentru realizarea investițiilor de interes local. La data de 20 mai 2022 se efectuaseră trageri din acest credit de peste 15,7 milioane lei, rezultând un disponibil, până la 20 mai 2023, de puțin peste 9,2 milioane lei.

Alte stiri recente

1442 vizualizari
24 iun. 2022 10:37

93,56% dintre elevii din Câmpina, care au susținut Evaluarea Națională, au obținut media generală peste 5

Pe site-ul Ministerului Educației au fost publicate, joi după-amiază, rezultatele la Evaluarea Națională și sunt rezultate bune pentru elevii câmpineni. 270 elevi de clasa a VIII-a s-au înscris la Evaluarea Națională în Câmpina. Dintre aceștia, șase nu s-au prezentat la susținerea celor două probe ale examenului (limba și literatura română, respectiv matematică). Dintre cei 264 elevi care au susținut examenul, 247 au obținut media generală peste 5.00 (adică 93,56%), iar 17 - sub 5.00. Nu s-a obținut nicio medie generală de 10, în schimb, patru elevi au avut nota 10 la matematică și un elev a obținut 10 la română. La nivelul județului Prahova, șapte absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media generală 10, șase dintre ei sunt din Ploiești, iar unul de la Filipeștii de Pădure.

1677 vizualizari
24 iun. 2022 07:23

Câmpina are o pleiadă de campioni sportivi în activitate. Ce facem cu ei? În ce fel îi ajută comunitatea?

Succesul colosal la înotătorului David Popovici la Mondialele de natație de la Budapesta a readus în atenție o discuție mai veche, mai amplă. Pe rețelele de socializare sau cu orice altă ocazie, persoane publice care nu au nicio legătură cu sportul, cu atât mai puțin cu această disciplină sau cu acest băiat minunat, se înghesuie să-l felicite, într-o încercare disperată de a se asocia cu succesul său, succes la care acești oameni nu au avut nicio contribuție. Dar absolut niciuna!