Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Actualitate (Categoria articolului)

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.

Odiseea reabilitării termice a acestui bloc cu trei scări și 63 apartamente a început în toamna anului 2018, când a fost depusă prima cerere de finanțare, proiectul fiind blocat apoi în faza de precontractare. Administrația locală aleasă în urma alegerilor din septembrie 2020 a reluat procedurile pentru acest proiect, după deblocarea fondurilor europene, în decembrie 2020 fiind aprobată de către Consiliul Local actualizarea devizului general și a indicatorilor tehnico-economici și fiind depusă o nouă cerere de finanțare.
Contractul de finanțare a fost semnat de primarul Alin Moldoveanu la ADR Sud-Muntenia în luna mai 2021, apoi a fost organizată o primă licitație pentru proiectare și execuție, la care nu s-a prezentat nimeni. Abia a doua licitație a fost cu succes, fiind câștigată (în septembrie 2022) de Rad Panorama Construct – pentru partea de execuție și Thadec Engineering – pentru partea de proiectare, la o valoare a contractului de 4.150.301 lei fără TVA. Termenul de realizare a investiției era de 12 luni. În martie 2023 s-a început montarea schelelor, în aprilie s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, iar la începutul lunii noiembrie au fost scoase schelele de la una dintre scările acestui bloc. Acum, la nouă luni de la începerea propriu-zisă a lucrărilor, schelele au fost date joc, blocul arată ca nou și – așa cum spuneam – mai este o chestiune de zile până la finalizarea completă a investiției.
Lucrările principale au constat în izolarea termică a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei existente cu tâmplărie termoizolantă, hidroizolarea acoperișului de tip terasă, înlocuirea becurilor de iluminat din spațiile comune cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață. De asemenea, a fost reparat acoperișul, elementele de construcție care prezintă potențial pericol de desprindere, a fost reabilitat sistemul de colectare a apelor pluviale, au fost refăcute finisajele interioare din spațiile comune, vor fi înlocuite lifturile, iar pe acoperiș au fost montate panouri fotovoltaice.
De altfel, luni, 4 decembrie 2023, Consiliul Local Câmpina a aprobat într-o ședință extraordinară etapizarea și continuarea finanțării proiectului privind reabilitarea termică a Blocului 7ABC. Cu toate acestea, așa cum a sublinat și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, ”indiferent de probleme, s-a lucrat și constructorul este aproape de finalizare. La acest moment mai sunt de zugrăvit scările și de înlocuit lifturile. Este vorba doar de o prelungire din punct de vedere financiar a proiectului, pentru a ne putea recupera banii (de la Ministerul Fondurilor Europene, n.r.) și a plăti mai departe constructorul”. Valoarea finală (actualizată) a investiției este de 4.691.630,42 lei (fără TVA).

2166 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

810 vizualizari
26 feb. 2024 19:58

Primim de la cititori. Cartierul Turnătoriei, din Câmpina, uitat de autorități?

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 câteva imagini surprinse în cartierul Turnătoriei, din Câmpina.

945 vizualizari
26 feb. 2024 18:41

Doi șoferi din Câmpina s-au ales cu dosare penale - unul pentru alcool, altul pentru că avea permisul anulat

În cursul zilei de duminică, 25 februarie, doi bărbați din Câmpina, aflați fiecare la volanul mașinii sale, s-au ales cu dosare penale după ce au fost opriți în trafic de polițiști, după cum a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Prahova.

Alte stiri recente

1110 vizualizari
26 feb. 2024 10:01

Cinci victorii și o remiză în jocurile amicale susținute de echipa de fotbal a CS Câmpina în această iarnă

La finalul săptămânii viitoare începe returul Ligii A Prahova, la fotbal, astfel încât am considerat momentul oportun pentru o scurtă retrospectivă a jocurilor amicale disputate în această iarnă de formația pregătită de Claudiu Dumitrescu și Mugurel Dedu.

2187 vizualizari
25 feb. 2024 16:06

Argint pentru Eduard Unguroaica, la săritura în lungime, în etapa a doua a Campionatului Național de Atletism

După o primă zi cu patru clasări pe podium pentru sportivii de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, duminică, 25 februarie, Campionatul Național de Atletism în Sală pentru sportivi sub 16 și sub 18 ani, etapa a doua, a continuat, atleții câmpineni fiind înscriși în alte câteva probe.