Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Comisia județeană de cultură, constituită la nivelul Prefecturii Prahova, a dat astăzi aviz negativ proiectului de la Câmpina privind construirea blocului de pe Bd. Culturii, fiind vorba despre o intervenție într-o zonă protejată. 
UPDATE - Am inclus în articol și punctul de vedere al lui George Severin, fost senator, membru al CA la TVR.

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

George Severin: "Am aflat, cu oarecare surprindere, faptul că, la nivelul Primăriei Câmpina, se discută despre aprobarea construirii unui bloc P+4 pe terenul fostului teatru de vară al Câmpinei. Chiar lângă actualul sediu al Primăriei. Înțeleg că sunt mari probleme de legalitate, de respectarea nivelului de înălțime în zonă, de apropierea de "Casa cu Grifoni". Nu fac procese de intenție cuiva. Nici de competență! Încă! Dar, distrugerea Bulevardului Culturii prin apariția clădirilor tip P+4 cu magazine la parter, este o dovadă clară a a lipsei memoriei culturale câmpinene, a distrugerii amintirilor majorității locuitorilor acestui oraș. Nu este vorba de o investiție, ci de un tun imobiliar. Un oraș protejat multă vreme de  haosul  atât  de vizibil prin alte zone, își deschide astfel porțile construcțiilor dubioase, care nu aduc plus valoare municipiului, ci doar bani în buzunarele părților implicate. Care nu au amintiri și sentimente legate de Bulevard, de Câmpina, de personalitatea arhitectonică a orașului. Sper într-o reacție masivă a celor pentru care Bulevardul este o parte a sufletului lor și care doresc să-și plimbe copii și nepoții în aceeași atmosferă, puțin patriarhală, dar prietenoasă și senină!"

Daniel Ioniță (Prahova în Acțiune): "Ca urmare a publicării pe pagina de internet a Primăriei Municipiului Câmpina a intenției de întocmire PUZ pentru edificarea unui imobil cu locuințe colective cu regim de înălțime S+P+3E+4R, putem sesiza următoarele aspecte constatate din analiza documentelor prezentate public:
- Regimul de înălțime al volumetriei (lamelă îngustă și lungă) amplasată într-o zonă cu regim de înăltime P+2  duce la o diferență de încă 3 niveluri pentru edificabilul existent, un minim de circa 15 metri înălțime față de clădirile aflate în zonă. Din acest motiv clădirea devine o dominantă pe zona de amplasament, afectând în mod evident percepția vizuală a zonei.
- Traficul va fi îngreunat în zonă prin mărirea numărului de mașini. În plus remacăm că nu există decât 5 locuri de parcare, număr insuficient pentru un imobil de locuințe colective și spații comerciale.
- Este necesară studierea relației desfășuratei stradale față de zona protejată cu valoarea arhitecturală, la limita zonei de protecție a monumentului istoric Vila Ștefănescu «Casa cu grifoni», azi Primăria, datată 1928, situată pe Bd.Culturii nr. 18, înscrisă în listă monumentelor istorice la indicativul PH-II-m-A-16396.
- Trebuie studiat și impactul securității la incendiu având în vedere că planul prezintă o soluție dezvoltată până la limita de proprietate pe cele două laturi longitudinale.
Având în vedere aspectele sesizate, apreciez că un astfel de proiect este inoportun și, totodată, ridică serioase semne de întrebare cu privire legalitatea demersului."

Cezar Grama, consilier local: "
La acest moment nu vreau să intru în detalii privind istoricul proprietarilor acestui teren și la modul suspect de tranzacționare al lui sau cine este în spatele acestui proiect imobiliar care dorește să transforme o zonă cu însemnatate istorică într-o afacere imobiliară. Poate ne informează Secretarul General al Primăriei, care a fost mandatat încă din luna iunie 2017, să reprezinte interesele Primăriei în achiziționarea acestui teren și ne scapă motivele pentru care nu a dus la îndeplinire mandatul Consiliului Local de la acea dată, astfel încât terenul a intrat în posesia unei persoane fizice private (precizez că Primăria a angajat cheltuieli din banii publici privind elaborarea raportului de evaluare).
Având în vedere impactul acestui proiect pentru cetățenii orașului și importanța acestei zone istorice protejate, solicit primarului o opinie publică cu privire la acest demers, în calitate de responsabil al administrației locale (deși încă așteptăm o viziune pertinentă de dezvoltare a orașului din partea acestuia). Știm că primarul “nu a promis nimic”, dar are obligația să-și respecte măcar Fișa de Post în relația cu cetățenii și să dea dovadă de transparența pe care o declară ostentativ, pentru astfel de proiecte importante; nu intenționez să fac asocieri cu sprijinul pe care acesta îl acordă altor oameni de afaceri pentru “tunuri imobiliare” în orașul Câmpina (vezi precedentul cu Baza Sportivă). Aștept punctele de vedere ale Secretarului General al Primăriei și Primarului referitoare la acest subiect. Eu dezaprob total asemenea inițiative de dezvoltare ale orașului Câmpina."

3585 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • doamne fereste 09.12.2021 16:21 proiectul e o tampenie, clar. dar cum sa zici tu Daniel Ionita ca 3 etaje in plus = 15m? :)))))
  • Mihai Poenaru 09.12.2021 16:32 Dezaprob acest proiect incalificabil ! Pentru mulți Campineni sunt amintiri de neuitat, un loc unde canva exista viata ! Este o ''scanteie'' ... cu siguranță vor urma alte construcții și bulevardul nostru va fii o amintire ! Indicat ar fi fost o parcare, dat fiind că în zonă sunt câteva instituții importante ca și Casa căsătoriilor, Primărie, Politie și când ai treabă pe acolo parchezi mașina...unde ? ... ((( 🥶
  • Rammstein 09.12.2021 19:05 Lăsați problema asta, mai grav ca de un timp suntem terorizati de grupuri de indivizi care au distrus infrastructura!!..vezi celebra intersecție..acum alte grupuri umblă pe străzi...lăsând fără curent zone întregi!!..alte grupuri umblă pe la conducte de apă!!.. Oare organele nu i-au măsuri în acest sens!!..
  • Raluca 10.12.2021 05:11 Sper să nu se aprobe în veci construirea blocurilor în zonă! Investitorul n-are decât să construiască la Năvodari unde totul e haotic, fără a respecta vreun plan urbanistic.
  • Sebi 10.12.2021 11:52 “Zona Protejata”, plină de mizerie și mașini abandonate, sa facă ceva frumos chiar și un bloc de locuințe nu este voie. Eu sunt de acord cu construcția.

Actualitate

2813 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

6698 vizualizari
17 ian. 2022 19:20

O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Alte stiri recente

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.