Floricon Salub devine operator regional de salubritate. Prin contractul cu ADI Deșeuri va deservi 14 localități din zona Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Județul Prahova a fost împărțit în șapte zone și pentru fiecare zonă s-a organizat o licitație în vederea desemnării unui operator regional de salubritate. Contractele vor fi încheiate cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor" Prahova, structură din care fac parte Consiliul Județean și consiliile locale din localitățile județului. Licitația pentru zona 7, cea din care face parte și municipiul Câmpina, a fost câștigată de Floricon Salub, după cum a anunțat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

În perioada imediat următoare va fi semnat contractul cu Floricon pentru zona 7, contract care presupune colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor. Din zona 7 fac parte următoarele localități: Breaza, Comarnic, Adunați, Talea, Șotrile, Secăria, Bănești, Cornu, Brebu, Telega, Provița de Jos, Provița de Sus, Poiana Câmpina și Câmpina. Municipiul Câmpina are o situație aparte în cadrul parteneriatului cu ADI Deșeuri, noul contract urmând să intre în vigoare după anul 2022, când expiră actualul contract cu Floricon Salub.
Au mai fost finalizate licitațiile și s-au încheiat deja contractele pentru alte trei zone ale județului: zona 1 - care va fi salubrizată de firma Comprest, zona 2 și zona 6 - unde operator este societatea Rosal. Pentru zonele 3, 4 și 5 vor fi organizate noi licitații, asocierile de firme înscrise inițial fiind descalificate.

4127 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Razvan Iancu 20.04.2018 13:44 Eu am o intrebare pentru operatorul de salubritate. Au adus la noi la bloc un container pentru colectare selectiva: hartie - carton / plastic - metal / sticla. DE CE LE AMESTECA PE TOATE ÎNTR-O SINGURA MASINA? Vine o masina de la Floricon (asa scrie pe ea), una mica cu floricele desenate pe ea, si ridica tot gunoiul colectat selectiv. De ce la mai punem noi pe categorii daca ei oricum le amesteca? Si unde le duc apoi? La gramada?
  • Nini 21.04.2018 16:50 Da, intr-adevăr asa este. Amesteca sticla, cu hartia si plasticul in aceeasi masina. Cum le separa ulterior? Ori suntem prosti.. ori ne facem. Nu are operatorul o masina cu 3 containere separate... pentru noi cetățenii este descurajant cand vedem ce se intampla. Drept urmare va Solicitam sa ne lamuriti cu privire la aceste aspecte. Ce zice operatorul de salubritate?

Actualitate

1893 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1675 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1503 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

661 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.