Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

„Situația actuală ne obligă să vorbim atât despre războaiele trecutului, dar și despre cel pe care-l trăim în aceste zile. Ziua Armatei, după cum știm cu toții, este legată de cel de-al Doilea Război Mondial, și eliberarea ultimei porțiuni de pământ românesc aflată sub dominație străină, Carei. A fost un moment în care militarii români au luptat pentru libertatea noastră. Astăzi, însă, îi regăsim  făcând front comun cu cadrele medicale și toate celelalte instituții implicate, pentru a învinge războiul generat de COVID, un dușman nevăzut, dar care în forma actuală este mult mai puternic și agresiv. De această dată, arma nu stă doar în mâna militarilor, ci în a noastră, a tuturor, prin vaccinul pe care-l avem la dispoziție.
Chiar dacă, în prezent, efectivele militare nu sunt multe din punct de vedere numeric, acestea sunt organizate și profesionite. Cei care au ales această carieră sunt oameni devotați, care reușesc să fie exemple peste tot pe unde merg, în toate teatrele de operații unde sunteți chemați să activeze.
În prezent, parteneriatul strategic al României cu SUA, statutul său de membru NATO și UE reprezintă cei trei piloni ai politicii sale de afaceri externe și un garant al securității țării noastre în această zonă a Europei.  În numele echipei Consiliului Județean Prahova, urez multă sănătate și La Mulți Ani tuturor militarilor români!“, este mesajul transmis de Dumitru Tudone, vicepreședintele CJ Prahova.

25 OCTOMBRIE este o zi importantă pentru România, în care sărbătorim un moment devenit simbol pentru Istoria neamului nostru. 25 octombrie 1944 este ziua eliberării teritoriului naţional, Carei, ultima bucată de pământ românesc, aflată sub ocupaţie străină, fiind redată ţării. Victoria a fost dedicată Regelui Mihai, ca un cadou aniversar pentru cei 23 de ani pe care-i împlinea în acel an. Astăzi, 25 Octombrie 2021, se împlinesc 100 de ani de la naşterea ultimului suveran al României, un rege cu o soartă zbuciumată încă din anii copilăriei, un suveran obligat să abdice şi alungat din propria ţară, în care şi-a dorit să revină de nenumărate ori. A reuşit târziu, în 1992. Totodată, este o zi de o importanţă aparte pentru prahoveni, pentru că Mihai I s-a născut pe aceste meleaguri, la Sinaia.

2008 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

2778 vizualizari
02 dec. 2021 20:22

S-au pus în vânzare biletele pentru concertul de Crăciun organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina

"Magia muzicii" este spectacolul de Crăciun care va avea loc pe scena Casei de Cultură "Geo Bogza" din municipiul Câmpina la data de 20 decembrie 2021, de la ora 18.00. Un spectacol de colinde românești și cântece de iarnă din repertoriul internațional interpretate de artiști consacrați, dar și tineri absolvenți ai Universității Naționale de Muzică București.

6011 vizualizari
01 dec. 2021 18:28

Certificatele de naștere și botez ale lui Geo Bogza, un cadou pentru Câmpina de Ziua Națională a României

La Câmpina, Ziua Națională a României nu a fost sărbătorită anul acesta printr-o manifestare publică, în centrul localității, din cauza măsurilor de protecție sanitară impuse pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de coronavirus. Cu toate acestea, pentru că 1 Decembrie nu este o zi oarecare, ci una de mare importanță în istoria națională și în inimile românilor, la Câmpina a fost organizat un eveniment special, într-un cadru restrâns.

Alte stiri recente

1 vizualizari
09 dec. 2021 09:22

Noi reacții la intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din Câmpina, lângă Casa cu Grifoni

V-am prezentat până acum punctele de vedere ale majorității partidelor cu reprezentare în Consiliul Local Câmpina (PNL, PSD, USR, PMP, POL) în legătură cu intenția unei firme private de a construi un bloc la doi pași de Primărie, pe terenul pe care s-a aflat cândva grădina de vară. Teren aparținând firmei respective. Am primit la redacție și alte reacții, de această dată din partea președintelui Partidului Prahova în Acțiune - Daniel Ioniță și din partea consilierului local Cezar Grama (Partidul Verde).

18 vizualizari
09 dec. 2021 08:48

FORJA NEPTUN angajează controlor calitate

Societatea FORJA NEPTUN SRL angajează CONTROLOR CALITATE.