CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/
https://www.soceram.ro/

S-a scumpit gunoiul. Asta, pentru câmpinenii care îl plătesc. Cei fără contract pot sta liniștiți, Primăria nu știe cum să aplice taxa de salubrizare...

- Actualitate -

S-a scumpit gunoiul. Asta, pentru câmpinenii care îl plătesc. Cei fără contract pot sta liniștiți, Primăria nu știe cum să aplice taxa de salubrizare...

Consiliul Local Câmpina a aprobat în unanimitate majorarea tarifului pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere. Scumpirea intră în vigoare cu 1 martie, deci o vom regăsi în factura din aprilie. În cazul populației, tariful la gunoi crește de la 9,36 lei/persoană/lună (fără TVA) la 9,74 lei/persoană/lună (fără TVA).

Pentru agenții economici, tariful crește de la 82,44 lei/mc la 82,68 lei/mc (fără TVA), iar în cazul Primăriei și instituțiilor publice aflate în subordinea administrației locale, scumpirea este de la 80,63 lei/mc la 80,86 lei/mc (fără TVA). Această majorare a tarifului este justificată de operatorul de salubrizare prin creșterea salariului minim brut pe țară și transferul unor contribuții de la angajator la angajat. 
În cadrul ședinței în care s-a aprobat majorarea tarifului la gunoiul menajer, a fost redeschis un subiect despre care noi am tot scris în ultimii doi ani - taxa de salubrizare, cea aprobată de Consiliul Local în toamna anului 2015, în conformitate cu Legea 99 care modifică și completează Legea serviciului de salubrizare a localităților. Este vorba despre acea taxă specială, în cuantum de 20,64 lei/lună cu tot cu TVA, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 și care ar trebui plătită de persoanele fizice care nu au contract cu operatorul de salubrizare. A fost stabilită o taxă mai mare decât tariful la gunoi, tocmai pentru a-i determina pe oameni să încheie contract cu Floricon. Numai că, la Câmpina, taxa specială de salubrizare nu a fost încasată și nici nu s-au făcut prea multe demersuri pentru identificarea persoanelor care nu au contrat pentru gunoiul menajer, lucru constatat inclusiv de inspectorii Curții de Conturi atunci când au venit la Primăria Câmpina.
În ședința de săptămâna trecută, consilierul local Constantin Cândea a deschis acest subiect: "Au trecut mai bine de doi ani și hotărârea privind taxa specială de salubrizare nu s-a aplicat. Nu este deloc în regulă să nu iei măsuri, tu ca Executiv, pentru a aplica hotărârea Consiliului Local, sau măcar să o anulezi dacă nu o aplici".
Răspunsul a venit din partea primarului Horia Tiseanu, care a dat vina pe administratorul public Remus Bădulescu: "Taxa nu este ușor de aplicat. Este destul de greu de identificat persoanele care nu au contract pentru gunoiul menajer și ar trebui să plătească această taxă. Sarcina pentru rezolvarea acestei probleme este a administratorului public. Nu vreau să-l acuz acum că nu și-a făcut treaba și să arunc răspunderea asupra lui, știu că nu e o acțiune ușoară. I-am trimis o notă internă acum ceva timp și i-am solicitat să purceadă la stabilirea listei celor care nu sunt abonați și la impunerea taxei de salubrizare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, pentru că dumnealui oscila între a veni în fața dvs. cu o propunere de modificare a taxei sau a o impune direct cetățenilor. Pentru că această taxă e dublă față de tariful la gunoi și să vedem dacă este legal acest lucru, vom vedea ce spun și juriștii". (video)
În prezent, în municipiul Câmpina au contract pentru gunoiul menajer 21.844 persoane, adică aproximativ 60% din populație.


26 Mar 2018 11:44 5015 vizualizari


Comentarii


  • 27.03.2018 08:01 Mihai Catinca Si se majoreaza si la mine la Poiana Campina? Diferenta ca acum ceva timp au facut un recensamant al persoanelor din gospodarie,posibil sa fie legat de gunoi.Daca la Poiana se poate si la Campina lucrurile dau innapoi nu e treaba buna
  • 26.03.2018 13:38 Marius Si este normal ca ceilalti platitori sa suporte si costurile ptr cei care nu-si platesc datoriile ptr aceasta urbe?
  • 26.03.2018 12:44 Dionis Hranim ... in costum.Nu era mai bine sa avem doreii nostrii (Cpgc) si sa nu se numeasca Hidro?Acolo primarul are de ascuns unele,altele,a platit bani grei la avocati,la fel si cu Turnul din Pisa.Nu inteleg delasarea lui Tisi.Sa trimiti cetatenii,firmele private sa asfalteze strazile,sa arunci pisica : la fel si cu Calea Dacia,Campusul Energetic.Urmeaza blocul construit fara necesitati,Clubul Sportiv care va fi o ruina,daca ajungem sa jucam la amatori prin judet e mana cereasca
  • 26.03.2018 12:36 Dan Remus Bădulescu, city-managerul sau administratorul public, nu este în stare să coordoneze activitatea de ridicare a deșeurilor colectate selectiv. Degeaba ai pubele dacă gunoiu dă peste. Ce să mai coordoneze aplicarea taxei speciale. Gestionarea problemei gunoiului este o sarcină mult prea grea pentru city-manager. chiar deranjantă.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
436 vizualizari 13 Jun 2024 17:52 Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Percheziții în Prahova la persoane cercetate pentru trafic și deținere de droguri

Polițiștii prahoveni au efectuat mai multe percheziții într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane cercetate pentru trafic și dețeinere de droguri.

citeste mai mult
875 vizualizari 12 Jun 2024 17:54 Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

Alegeri locale 2024. Daniel Ioniță: ”Aveți în continuare încredere în echipa România în Acțiune!”

După anunțarea rezultatelor la alegerile locale din 9 iunie 2024, Daniel Ioniță, președintele executiv al Partidului România în Acțiune și candidat al acestei formațiuni politice la funcția de primar al municipiului Câmpina, ne-a transmis următorul mesaj:

citeste mai mult
1721 vizualizari 12 Jun 2024 06:56 Primim de la cititori. O mașină a blocat minute în șir intrarea într-un complex comercial din Câmpina

Primim de la cititori. O mașină a blocat minute în șir intrarea într-un complex comercial din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, care a fost surprinsă în cursul zilei de marți, 11 iunie, la intrarea într-un complex comercial din Câmpina.

citeste mai mult
1592 vizualizari 11 Jun 2024 23:25 Alegeri locale 2024. Cum se împart mandatele de consilier local la Câmpina: PSD - 7, PNL - 5, PCC - 3, ADU - 2, AUR - 2

Alegeri locale 2024. Cum se împart mandatele de consilier local la Câmpina: PSD - 7, PNL - 5, PCC - 3, ADU - 2, AUR - 2

D-abia marți, după orele prânzului, Biroul Electoral Câmpina a încheiat verificarea tuturor proceselor verbale de la toate cele 23 secții de vot. S-au făcut toate calculele, iar mandatele de consilier local au fost împărțite astfel:

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV