S-a scumpit gunoiul. Asta, pentru câmpinenii care îl plătesc. Cei fără contract pot sta liniștiți, Primăria nu știe cum să aplice taxa de salubrizare...

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat în unanimitate majorarea tarifului pentru colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor menajere. Scumpirea intră în vigoare cu 1 martie, deci o vom regăsi în factura din aprilie. În cazul populației, tariful la gunoi crește de la 9,36 lei/persoană/lună (fără TVA) la 9,74 lei/persoană/lună (fără TVA).

Pentru agenții economici, tariful crește de la 82,44 lei/mc la 82,68 lei/mc (fără TVA), iar în cazul Primăriei și instituțiilor publice aflate în subordinea administrației locale, scumpirea este de la 80,63 lei/mc la 80,86 lei/mc (fără TVA). Această majorare a tarifului este justificată de operatorul de salubrizare prin creșterea salariului minim brut pe țară și transferul unor contribuții de la angajator la angajat. 
În cadrul ședinței în care s-a aprobat majorarea tarifului la gunoiul menajer, a fost redeschis un subiect despre care noi am tot scris în ultimii doi ani - taxa de salubrizare, cea aprobată de Consiliul Local în toamna anului 2015, în conformitate cu Legea 99 care modifică și completează Legea serviciului de salubrizare a localităților. Este vorba despre acea taxă specială, în cuantum de 20,64 lei/lună cu tot cu TVA, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2016 și care ar trebui plătită de persoanele fizice care nu au contract cu operatorul de salubrizare. A fost stabilită o taxă mai mare decât tariful la gunoi, tocmai pentru a-i determina pe oameni să încheie contract cu Floricon. Numai că, la Câmpina, taxa specială de salubrizare nu a fost încasată și nici nu s-au făcut prea multe demersuri pentru identificarea persoanelor care nu au contrat pentru gunoiul menajer, lucru constatat inclusiv de inspectorii Curții de Conturi atunci când au venit la Primăria Câmpina.
În ședința de săptămâna trecută, consilierul local Constantin Cândea a deschis acest subiect: "Au trecut mai bine de doi ani și hotărârea privind taxa specială de salubrizare nu s-a aplicat. Nu este deloc în regulă să nu iei măsuri, tu ca Executiv, pentru a aplica hotărârea Consiliului Local, sau măcar să o anulezi dacă nu o aplici".
Răspunsul a venit din partea primarului Horia Tiseanu, care a dat vina pe administratorul public Remus Bădulescu: "Taxa nu este ușor de aplicat. Este destul de greu de identificat persoanele care nu au contract pentru gunoiul menajer și ar trebui să plătească această taxă. Sarcina pentru rezolvarea acestei probleme este a administratorului public. Nu vreau să-l acuz acum că nu și-a făcut treaba și să arunc răspunderea asupra lui, știu că nu e o acțiune ușoară. I-am trimis o notă internă acum ceva timp și i-am solicitat să purceadă la stabilirea listei celor care nu sunt abonați și la impunerea taxei de salubrizare. Rămâne de văzut ce se va întâmpla mai departe, pentru că dumnealui oscila între a veni în fața dvs. cu o propunere de modificare a taxei sau a o impune direct cetățenilor. Pentru că această taxă e dublă față de tariful la gunoi și să vedem dacă este legal acest lucru, vom vedea ce spun și juriștii". (video)
În prezent, în municipiul Câmpina au contract pentru gunoiul menajer 21.844 persoane, adică aproximativ 60% din populație.

4927 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dan 26.03.2018 12:36 Remus Bădulescu, city-managerul sau administratorul public, nu este în stare să coordoneze activitatea de ridicare a deșeurilor colectate selectiv. Degeaba ai pubele dacă gunoiu dă peste. Ce să mai coordoneze aplicarea taxei speciale. Gestionarea problemei gunoiului este o sarcină mult prea grea pentru city-manager. chiar deranjantă.
  • Dionis 26.03.2018 12:44 Hranim ... in costum.Nu era mai bine sa avem doreii nostrii (Cpgc) si sa nu se numeasca Hidro?Acolo primarul are de ascuns unele,altele,a platit bani grei la avocati,la fel si cu Turnul din Pisa.Nu inteleg delasarea lui Tisi.Sa trimiti cetatenii,firmele private sa asfalteze strazile,sa arunci pisica : la fel si cu Calea Dacia,Campusul Energetic.Urmeaza blocul construit fara necesitati,Clubul Sportiv care va fi o ruina,daca ajungem sa jucam la amatori prin judet e mana cereasca
  • Marius 26.03.2018 13:38 Si este normal ca ceilalti platitori sa suporte si costurile ptr cei care nu-si platesc datoriile ptr aceasta urbe?
  • Mihai Catinca 27.03.2018 08:01 Si se majoreaza si la mine la Poiana Campina? Diferenta ca acum ceva timp au facut un recensamant al persoanelor din gospodarie,posibil sa fie legat de gunoi.Daca la Poiana se poate si la Campina lucrurile dau innapoi nu e treaba buna

Actualitate

242 vizualizari
03 oct. 2023 22:03

Pe Strada Victoriei, refacerea unui colț de parcare a generat multe discuții, nemulțumiri, dar și... semne de întrebare

Strada Victoriei din Câmpina este una micuță, întortocheată, printre mai multe blocuri. Pornește din Strada Ana Ipătescu și se înfundă în spatele blocurilor de pe Bulevardul Carol I, până în intersecția cu Strada Maramureș.

1786 vizualizari
02 oct. 2023 11:38

Fostul primar al Câmpinei, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Faptele s-au prescris...

7 comentarii

Ceea ce era de așteptat, iată că s-a întâmplat. Fostul primar al municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, scapă de procesul penal. Tribunalul Prahova a dispus încetarea procesului pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență și abuz în serviciu ca urmare a intervenției prescripției răspunderii penale. Era de așteptat să se ajungă la acest lucru în condițiile în care vorbim de un proces început în toamna lui 2017, deci în urmă cu șase ani, care a avut zeci de amânări ale cauzei, care a fost reluat de la administrarea probelor după promovarea judecătorului și care a avut, anul acesta, nu mai puțin de zece amânări ale pronunțării sentinței.

Alte stiri recente

108 vizualizari
03 oct. 2023 21:25

Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, vicecampion european la veterani în proba de 2.000m obstacole

La Pescara, în Italia, au avut loc Campionatele Europene de Atletism pentru veterani. Din România a fost prezent și Iulian Alexe, din Poiana Câmpina, multiplu medaliat la întreceri de atletism rezervate veteranilor, în diverse probe.

134 vizualizari
03 oct. 2023 17:16

Anunț privind publicare listă persoane înscrise în programul de casare a autovehiculelor uzate

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: