Ziua Persoanelor Vârstnice, sărbătorită la Câmpina în avans

Eveniment (Categoria articolului)

1 Octombrie este Ziua Persoanelor Vâstnice, iar la Câmpina aceasta a fost sărbătorită în avans, vineri, 29 septembrie, printr-un șir de evenimente găzduite de Casa Tineretului și organizate de CAR Pensionari Câmpina, în colaborare cu Primăria municipiului Câmpina.

Ziua a început cu vernisajul expoziției de icoane pe sticlă realizate de membrii Atelierului de pictură din cadrul CAR Pensionari, atelier coordonat de prof. Ștefania Stroe. A urmat lansarea volumului de poezii ”Cristale în amurg”, de Marina Eliza Caloian, precum și o adaptare a piesei de teatru ”Conu' Leonida față de reacțiunea”, de I.L. Caragiale, jucată de copiii de la Atelierul Actorului Câmpina.
După alocuțiunile oficialităților a urmat premierea câștigătorilor concursurilor de șah, table și tenis de masă, momentele artistice continuând apoi cu un scurt recital al Corului ”Lira”, condus de prof. Dănuț Andrei.
Unul dintre cele mai așteptate momente a fost prezentarea unei suite de dansuri populare de către membrii Cercului de Dans din cadrul CAR Pensionari. De asemenea, au mai fost momente frumoase, aplaudate de public: cântecele copiilor de la ”Mugurași de primăvară” (Clubul Copiilor), coordonat de prof. Alice Botoacă, precum și lecturile din creațiile proprii ale Marinei Caloian și ale lui Iulian Moreanu.
A fost un adevărat spectacol care a întregit un șir întreg de evenmimente pe care CARP Câmpina, instituție al cărui președinte este Marian Dulă, le-a oferit cu ocazia Zilei Persoanelor Vârstnice.

2444 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1542 vizualizari
04 dec. 2023 08:41

Concert de colinde la Casa Tineretului din Câmpina, susținut de Corul de copii DYNAMIS

Corul de copii DYNAMIS, dirijat de profesor Alina Dobrică, va urca pe scena Casei Tineretului din Câmpina sâmbătă, 16 decembrie 2023, de la ora 17.00. Copiii vor susține un superb concert de colinde din diferite zone ale lumii. Intrarea este liberă.

2745 vizualizari
03 dec. 2023 08:38

Produse artizanale și obiecte de artă populară la micul Târg de Crăciun din grădina Castelului Iulia Hasdeu

Micul Târg de Crăciun din grădina Castelulului Iulia Hasdeu din Câmpina și-a deschis ieri porțile și a reprezentat o surpriză plăcută pentru vizitatorii Muzeului Memorial B.P. Hasdeu. Nu este un târg obișnuit, nu vă așteptați să găsiți aici vin fiert sau diverse mâncăruri tradiționale. Este un târg cu produse artizanale și obiecte de artă populară, realizate manual de meșteșugari din zona Câmpinei.

Alte stiri recente

1100 vizualizari
05 dec. 2023 20:14

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața

În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

1519 vizualizari
04 dec. 2023 20:19

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor

Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.