Un fond de investiții din Cehia negociază preluarea farmaciilor Sensiblue. Licența pentru o farmacie ar putea ajunge la suma record de 500.000 euro

Actualitate (Categoria articolului)

Fondul de investiții ceh Penta Investment se află în negocieri importante pentru preluarea Grupului A&D Pharma, numărul unu pe piața distribuției de medicamente din România, cel care deține depozitul de medicamente Mediplus și lanțul de farmacii Sensiblue.

În vara acestui an, Penta Investment, proprietarul lanțulului de farmacii Dr. Max (liderul pieței din Cehia și Slovacia) a preluat Farmaciile Arta din România, iar acum, iată, intenționează să-și consolideze poziția pe piața din țara noastră prin preluarea Sensiblue. Potrivit unor surse de pe piața de profil, se discută despre sume uriașe în cadrul acestei tranzacții – 300 milioane euro pentru cele aproximativ 600 de farmacii Sensiblue și aproape 100 milioane de euro pentru depozitul de medicamente. Ce înseamnă acest lucru? O sumă de 500.000 euro, record absolut, pentru o licență farmaceutică. 
Până acum, în România, cea mai scumpă licență de farmacie a fost vândută la Câmpina. Este vorba despre Farmacia Hygeea (de la Spitalul Municipal) achiziționată de Seti, în toamna anului trecut, cu 375.000 euro. Tranzacția a reprezentat, la momentul respectiv, un adevărat șoc pe piața de profil. Acum, iată, se prefigurează un nou record, 500.000 euro, o sumă incredibilă pentru o astfel de licență.

4094 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

193 vizualizari
03 mar. 2024 09:36

"Ne considerăm mințiți" în privința respectării legalității la adoptarea bugetului local al Câmpinei

A fost sau nu adoptat legal bugetul municipiului Câmpina? Aceasta este întrebarea și răspunsul ar trebui să fie afirmativ de vreme ce bugetul a avut toate avizele de legalitate. Numai că, două ședințe la rând, în plenul Consiliului Local s-a ridicat problema încălcării unui articol din Legea Finanțelor Publice Locale.

233 vizualizari
03 mar. 2024 09:05

Primim de la cititori. Mizeria dintr-o stație de taxiuri, din Câmpina

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis câteva imagini surprinse joi dimineață în stația de taxiuri din apropierea stației de carburanți OMV.

Alte stiri recente

1209 vizualizari
03 mar. 2024 13:04

Liga A Prahova, etapa a 18-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă, 2 martie, a început returul Ligii A Prahova. Sâmbătă dimineață au avut loc primele două meciuri, alte două după-amiază, iar etapa s-a încheiat duminică dimineață. Iată rezultatele complete, clasamentul la zi și programul etapei viitoare:

117 vizualizari
03 mar. 2024 12:24

Baschetbalistele de la CS Câmpina, locul 8 la turneul final sub 15 ani

Calificate la turneul final, fetele de la echipa de baschet juniori sub 15 ani a CS Câmpina au participat în aceste zile la competiția găzduită de Sala Sporturilor din Alexandria.