Un fond de investiții din Cehia negociază preluarea farmaciilor Sensiblue. Licența pentru o farmacie ar putea ajunge la suma record de 500.000 euro

Actualitate (Categoria articolului)

Fondul de investiții ceh Penta Investment se află în negocieri importante pentru preluarea Grupului A&D Pharma, numărul unu pe piața distribuției de medicamente din România, cel care deține depozitul de medicamente Mediplus și lanțul de farmacii Sensiblue.

În vara acestui an, Penta Investment, proprietarul lanțulului de farmacii Dr. Max (liderul pieței din Cehia și Slovacia) a preluat Farmaciile Arta din România, iar acum, iată, intenționează să-și consolideze poziția pe piața din țara noastră prin preluarea Sensiblue. Potrivit unor surse de pe piața de profil, se discută despre sume uriașe în cadrul acestei tranzacții – 300 milioane euro pentru cele aproximativ 600 de farmacii Sensiblue și aproape 100 milioane de euro pentru depozitul de medicamente. Ce înseamnă acest lucru? O sumă de 500.000 euro, record absolut, pentru o licență farmaceutică. 
Până acum, în România, cea mai scumpă licență de farmacie a fost vândută la Câmpina. Este vorba despre Farmacia Hygeea (de la Spitalul Municipal) achiziționată de Seti, în toamna anului trecut, cu 375.000 euro. Tranzacția a reprezentat, la momentul respectiv, un adevărat șoc pe piața de profil. Acum, iată, se prefigurează un nou record, 500.000 euro, o sumă incredibilă pentru o astfel de licență.

3973 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2317 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1600 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

143 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1274 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.