Taxele și impozitele locale pentru 2019 vor fi indexate cu rata inflației. Pe site-ul Primăriei Câmpina au fost publicate noile valori

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectul privind indexarea cu rata inflației de 1,34% a taxelor și impozitelor locale a fost postat pe site-ul Primăriei Câmpina, iar în luna aprilie va fi aprobat de Consiliul Local. De ce așa devreme, având în vedere faptul că este vorba despre taxele și impozitele pentru 2019? Pentru că așa prevede Codul Fiscal, ca indexarea pentru anul următor să fie aprobată până la data de 30 aprilie a anului în curs.

Prin urmare, toate taxele și impozitele vor crește anul viitor cu 1,34%, rata inflației fiind comunicată de Ministerul Finanțelor Publice. Majorarea este mică, iar valorile rezultate sunt destul de ciudate, după cum o să vedeți din tabelele anexate articolului, însă nu pot fi rotunjite deoarece Normele de aplicare ale Codului Fiscal interzic acest lucru. Prin urmare, dacă taxa de parcare, de exemplu, care acum este 2 lei pe oră, indexată cu rata inflației va fi 2,03 lei pe oră. 
Am atașat acestui articol principalele taxe și impozite locale. Întregul proiect îl puteți studia pe site-ul Primăriei Câmpina. Se află pe prima pagină, la categoria "Anunțuri" și are o denumire de numai la taxe și impozite nu te gândești (sau poate că ăsta a fost și scopul) - "Anunț public referitor la elaborarea unui proiect de hotărâre cu caracter normativ". Practic, proiectul este supus dezbaterii publice până la 5 aprilie. O dezbatere publică... în scris, pentru că dacă aveți propuneri sau sugestii sunteți invitați să le transmiteți Primăriei prin poștă, fax sau e-mail.
Ar mai trebui făcută o precizare. Conform Notei de fundamentare anexate proiectului, la sfârșitul acestui an se va iniția un nou proiect privind taxele și impozitele pentru 2019 (cuantum, modalitate de calcul, facilități), iar la stabilirea cuantumului se va ține cont de majorarea cu rata inflației, adică această majorare despre care vorbim acum.

4180 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2256 vizualizari
27 mar. 2023 17:30

Motivul incredibil pentru care o fată de 18 ani s-a ales cu dosar penal

1 comentarii

În după-amiaza zilei de duminică, 26 martie, în jurul orei 17.00, polițiștii câmpineni acționau pe raza comunei Bănești, iar la un moment dat au observat un autoturism care circula pe un drum comunal spre DN1, dar la vederea echipajului de poliție a oprit brusc.

1598 vizualizari
26 mar. 2023 18:19

Inconștiență incredibilă. Un gălățean s-a rătăcit pe Valea Caraimanului, din Bucegi, în pantaloni scurți și fără echipament

După ce și-a petrecut o noapte în zăpadă fiind în pantaloni scurți, un bîărbat de 35 ani, din Galați, a fost salvat vineri dimineață de salvamontiști, din Valea Caraimanului, din Munții Bucegi.

Alte stiri recente

76 vizualizari
28 mar. 2023 07:16

La Breaza are loc Gala Folk "Om bun", în memoria lui Victor Socaciu

Este cea de-a treia ediție a Galei Folk "Om bun" care are loc la Breaza, prima ediție, cea din 2021, fiind organizată chiar de Victor Socaciu. După dispariția artistului, în decembrie 2021, soția acestuia, Brândușa Simion Socaciu a făcut tot posibilul să ducă mai departe acest eveniment organizat, iată, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Breaza, în parteneriat cu Asociația Culturală "Tatiana Stepa".

1249 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.