Taxele și impozitele locale pentru 2019 vor fi indexate cu rata inflației. Pe site-ul Primăriei Câmpina au fost publicate noile valori

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectul privind indexarea cu rata inflației de 1,34% a taxelor și impozitelor locale a fost postat pe site-ul Primăriei Câmpina, iar în luna aprilie va fi aprobat de Consiliul Local. De ce așa devreme, având în vedere faptul că este vorba despre taxele și impozitele pentru 2019? Pentru că așa prevede Codul Fiscal, ca indexarea pentru anul următor să fie aprobată până la data de 30 aprilie a anului în curs.

Prin urmare, toate taxele și impozitele vor crește anul viitor cu 1,34%, rata inflației fiind comunicată de Ministerul Finanțelor Publice. Majorarea este mică, iar valorile rezultate sunt destul de ciudate, după cum o să vedeți din tabelele anexate articolului, însă nu pot fi rotunjite deoarece Normele de aplicare ale Codului Fiscal interzic acest lucru. Prin urmare, dacă taxa de parcare, de exemplu, care acum este 2 lei pe oră, indexată cu rata inflației va fi 2,03 lei pe oră. 
Am atașat acestui articol principalele taxe și impozite locale. Întregul proiect îl puteți studia pe site-ul Primăriei Câmpina. Se află pe prima pagină, la categoria "Anunțuri" și are o denumire de numai la taxe și impozite nu te gândești (sau poate că ăsta a fost și scopul) - "Anunț public referitor la elaborarea unui proiect de hotărâre cu caracter normativ". Practic, proiectul este supus dezbaterii publice până la 5 aprilie. O dezbatere publică... în scris, pentru că dacă aveți propuneri sau sugestii sunteți invitați să le transmiteți Primăriei prin poștă, fax sau e-mail.
Ar mai trebui făcută o precizare. Conform Notei de fundamentare anexate proiectului, la sfârșitul acestui an se va iniția un nou proiect privind taxele și impozitele pentru 2019 (cuantum, modalitate de calcul, facilități), iar la stabilirea cuantumului se va ține cont de majorarea cu rata inflației, adică această majorare despre care vorbim acum.

4244 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

979 vizualizari
29 sept. 2023 22:21

Două ședințe de Consiliu în mai puțin de 24 de ore pentru schimbarea destinației fostei grădinițe din cartierul Câmpinița

UPDATE - Ulterior apariției articolului, consilierul local Adina Gârbăcică ne-a precizat că s-a referit la o altă sumă, de 476.000 lei, solicitată de partenerul administrației în GAL pentru aducerea clădirii la stadiul necesar autorizării.
Pe masa Consiliului Local Câmpina, la ședința ordinară din 27 septembrie, a apărut un proiect suplimentar - cel privind schimbarea destinației fostei grădinițe din Cartierul Câmpinița și înființarea aici a unui Centru Comunitar Integrat, proiect care va fi derulat de municipalitate cu fonduri europene, prin GAL.

1211 vizualizari
29 sept. 2023 20:16

Economistul Marius Niculescu, nota 10 la concursul pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina

Miercuri, 27 septembrie 2023, a avut loc concursul pentru funcția de manager al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

77 vizualizari
30 sept. 2023 13:41

Liga A Prahova, etapa a 9-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă dimineață au avut loc primele jocuri din cadrul etapei a 9-a din Liga A Prahova. Runda se va încheia duminică. Iată rezultatele întregistrate până acum și clasamentul la zi:

220 vizualizari
30 sept. 2023 11:44

Christina Beelen și Valentin Bălan, doi pictori care ne-au oferit bucuria culorii la un vernisaj special

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc vernisajul unei expoziții internaționale de pictură. O putem numi așa având în vedere faptul că au expus un artist plastic din Belgia – Christina Beelen și unul din România, chiar de la Câmpina – Valentin Bălan. Vernisajul a fost onorat de Excelența Sa, dl. John Cornet d’Elzius – ambasadorul Regatului Belgiei la București și atașatul cultural al Ambasadei Belgiei, dl. Remy Roussel. Din partea administrației locale a participat primarul municipiului, Alin Moldoveanu.