Simpozion dedicat Zilei Armatei

Actualitate (Categoria articolului)

La Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina a avut loc astăzi un simpozion pe teme istorice, prima acţiune din seria celor organizate de administraţia locală cu ocazia Zilei Armatei Române. Simpozionul a inclus trei prelegeri interesante, credem noi, dar destul de lungi şi în nici un caz potrivite publicului prezent la manifestare - elevi aduşi pentru ca scaunele din sală să nu rămână goale.

Opt persoane au venit de bunăvoie la acest simpozion, în general reprezentanți ai Asociației "Cultul Eroilor". Nimeni din administrația locală, mai exact, niciun reprezentant al Primăriei, niciun consilier local. Noroc cu elevii aduși să umple sala, după ce și-au terminat orele la școală. Altfel, atmosfera ar fi fost și mai deprimantă. Oricum, nu credem că dintre cei prezenți a reținut cineva ceva din cele trei prelegeri:
- "România în faţa Centenarului" – prof. dr. Gheorghe Râncu, Societatea de Ştiinţe Istorice
- "Sfinţi militari în tradiţia creştin-ortodoxă" – preot  Ion Adrian Dumitru, Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir"
- "Opere comemorative de război dedicate eroilor din Războiul de Întregire Naţională" – col. (r) Marian Dulă, Asociația Cultul Eroilor Câmpina
Teme interesante și generoase, dar poate pentru o altă categorie de public, poate în alte condiții. Așa, a fost doar o acțiune bifată, fără ecou, fără o minimă plăcere din partea audienței.

3369 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marius 24.10.2017 20:47 Dar Dula nu lucreaza la Primarie? Voi ati scris ca din partea Primariei nu a fost nimeni.
  • Admin 24.10.2017 21:06 Dl. Marian Dulă a fost la eveniment în calitate de președinte al Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere - Filiala Câmpina și președinte al Asociației Cultul Eroilor.
  • Lucian 24.10.2017 22:49 pt. Marius - Admin are dreptate. In plus, pe video l-am auzit pe Dula spunand ca este presedintele asociatiei de rezervisti. Ca sa nu mai vorbim ca nu putea reprezenta Primaria sau pe Tiseanu fiind in uniforma de militar! Tiseanu va avea cat de curand parte de uniforma, dar de alt fel....

Actualitate

1929 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1704 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.