Obligațiile agenților economici privind deșeurile reciclabile, o acțiune de informare și prevenție a Poliției Locale Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Problema colectării deșeurilor reciclabile la nivelul municipiului Câmpina este una dintre cele mai complexe și mai greu de rezolvat, autoritățile fiind în căutarea unor măsuri prin care atât cetățenii, cât și agenții economici să fie determinați să colecteze selectiv deșeurile reciclabile. 

În aceste zile, Poliția Locală Câmpina a demarat o acțiune de prevenție prin care atrage atenția agenților economici asupra obligației de a avea un act adițional încheiat la contractul de salubritate cu operatorul local licențiat pentru colectarea deșeurilor reciclabile sau un contract cu un terț, de asemenea autorizat.
”Poliția Locală Câmpina desfășoară o amplă acțiune prin care verificăm agenții economici de pe raza municipiului, invitându-i la sediul Poliției Locale săptămâna următoare pentru a ne prezenta documente prin care să facă dovada predării deșeurilor reciclabile, mai exact contractul de salubritate cu operatorul licențiat, iar cel mai important lucru, vrem să vedem ce se întâmplă cu deșeurile reciclabile”, ne-a declarat Irina Nistor, șef Serviciu Control Comercial din cadrul cadrul Direcției Poliției Locale Câmpina. (video)
Practic, pe de o parte, acțiunea polițiștilor locali își propune să elimine imaginea maldărelor de cartoane, PET-uri sau alte ambalaje reciclabile de la habele de gunoi, mai ales din zona centrală, iar pe de altă parte, Câmpina să se apropie de procentul de 50% deșeuri reciclabile din totalul deșeurilor colectate, ceea ce ar duce la o scădere semnificativă a taxei pe care acum municipalitatea o plătește la Fondul de Mediu. 
Agenții economici care încă nu au un astfel de act adițional la contractul de salubritate, sau un contract încheiat cu un terț pentru deșeurile reciclabile, trebuie să știe că - în conformitate cu prevederile legale în vigoare - colectarea deșeurilor reciclabile de către operatorul acreditat se face la cererea agentului economic și este, foarte important, gratuită. În schimb, amenzile pentru agenții economici care nu pot face dovada încheierii unui astfel de acord cu un operator de salubritate acreditat riscă amenzi cuprinse între 20.000 și 40.000 lei. Iar Poliția Locală Câmpina pare decisă că după această perioadă de informare și prevenție, dacă nu se produce nicio schimbare în atitudinea celor mai mulți dintre agenții economici, să treacă inclusiv la amenzi.

4840 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

4254 vizualizari
25 feb. 2021 12:30

"Nu voi accepta ca trei sferturi din Câmpina să intre în Zona A de impozitare, cu problemele pe care oamenii le au în prezent!"

Noua hartă de impozitare a municipiului Câmpina, care va intra în curând în dezbatere publică, a fost subiectului emisiunii de la CâmpinaTV.ro, moderată de Cristina Neculai și al cărei invitat a fost primarul Alin Moldoveanu. Un subiect extrem de important, având în vedere faptul că prin noua hartă de impozitare s-a dorit îndreptarea unor inadvertențe semnalate de unii cetățeni de-a lungul timpului. Numai că, din păcate, ceea ce a ieșit, probabil că ar stârni o nemulțumire în masă.

2670 vizualizari
25 feb. 2021 10:34

Cât zgomot produc aeromodelele? Ineditul demonstrației de miercuri, de pe Drumul Taberei din Câmpina, în apropierea fostului sat de vacanță

CâmpinaTV.ro a prezentat pe larg proiectul privind reamplasarea și amenajarea unei piste de aeromodelism și a uneia de carting în apropierea fostului sat de vacanță de pe Drumul Taberei, proiect inițiat de consilierii locali Valentin Crețu (PLUS) și Cosmin Raț (POL). Au apărut imediat reacții din partea unor locuitori din zonă, iar ca răspuns la nemulțumirile acestora, inițiatorii au decis organizarea unei demonstrații cu un aeromodel, chiar pe locul viitoarei piste, demonstrație la care au fost invitați și locuitorii din zonă.

Alte stiri recente

1950 vizualizari
24 feb. 2021 11:32

Începe vaccinarea anti-COVID a cadrelor didactice. În Prahova sunt doar două centre de vaccinare destinate exclusiv personalului din învățământ

În perioada 24 februarie - 10 martie 2021, personalul care își desfășoară activitatea în sistemul de învățământ se va putea vaccina cu serurile AstraZeneca (pentru persoanele de până în 55 de ani) și Pfizer (recomandat și persoanelor cu vârste de peste 56 de ani), anunță un comunicat al Comitetului Național de Coordonare a Activității de Vaccinare împotriva COVID-19 (CNCAV). 

2932 vizualizari
23 feb. 2021 14:57

Punctul de vedere al societății HidroPrahova cu privire la incidentul produs la Stația de epurare Sinaia

După cum vă informam în cursul dimineții, un perete exterior al Stației de epurare a apelor uzate din Sinaia s-a prăbușit, la acest obiectiv fiind în curs de execuție lucrări de reabilitare și extindere, cu fonduri europene, prin intermediul proiectului derulat de HidroPrahova. În urma prăbușirii peretelui, apele uzate neepurate au ajuns în râul Prahova, iar Administrația Națională Apele Române a anunțat că și în acest caz se va aplica principiul "poluatorul plătește". Cuantumul amenzii urmează să fie stabilit după ce vor fi cunoscute rezultatele analizelor de apă, Apele Române și precizând faptul că poluatorul a anunțat cu întârziere incidentul. Vă prezentăm în continuare punctul de vedere al operatorului de apă-canal HidroPrahova referitor la situația creată la Sinaia.