Conferință despre excluziune socială și sărăcie, dar și implicarea societății civile, la Câmpina

Social (Categoria articolului)

În cadrul proiectului ”CADESS – Câmpina: Anti Discriminare Excluziune Socială și Sărăcie”, implementat de Asociația Centrul de Formare Profesională, Orientare, Consiliere și Plasarea  Forței de Muncă ”FORMATEMP”, în parteneriat cu Primăria municipiului Câmpina, Liceul Tehnologic Mecanic Câmpina, Fundația Zamolxes și Asociația Centrul de Cercetare și Formare a Universității de Nord din Baia Mare, la Câmpina a avut loc miercuri, 14 iunie, o conferință despre excluziune socială și sărăcie, dar și despre implicarea societății civile.

La eveniment au fost prezenți primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, dar și numeroși consilieri locali - Viorica Vane, Noemi Ionescu, Lorena Iordache, Valentin Crețu, Costel Filip, Florin Marcu, Marius Anghelescu și Liviu Davidescu. De asemenea, au mai fost prezenți Vasile Androne - directorul Liceului Tehnologic Mecanic, Florin Predescu - președintele Fundației Zamolxes, Viorel Nedelcu - președintele Asociației "Fluturi Albi".
Obiectivul general acestui proiect îl reprezintă reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitățile marginalizate (romă și non-romă) din Câmpina, cu accent pe populația aparținând minorității rome, prin implementarea de măsuri și operațiuni integrate în contextul mecanismului de DLRC. Astfel, unul dintre subiectele cele mai discutate a fost cel al viitoarelor blocuri din străzile Petrolistului și Năsăud, oamenii fiind interesați să afle cum vor putea avea acces la acele locuințe.
Proiectul ”CADESS – Câmpina: Anti Discriminare Excluziune Socială și Sărăcie” este cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman.

2086 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

874 vizualizari
29 feb. 2024 18:50

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează în acest an mai multe cursuri gratuite pentru șomeri

În cursul anului 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează mai multe cursuri de calificare, gratuite, pentru șomeri. 

1663 vizualizari
28 feb. 2024 20:47

“Dar din inimă de copil”, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare organizat la Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” Câmpina

Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina păstrează tradiția și a organizat și în acest an Târgul de Mărțișoare “Dar din inimă de copil”. Un eveniment caritabil, pentru care se mobilizează toată lumea - copii, părinți, bunici, cadre didactice. Ca în fiecare an, banii strânși la Târgul de Mărțișoare sunt donați pentru un caz umanitar.

Alte stiri recente

587 vizualizari
03 mar. 2024 18:59

Alin Moldoveanu: ”Câmpina nu a pierdut niciun leu din cele 14 milioane, pe care le vehiculează unii”

Prezent într-o emisiune la CâmpinaTV.ro, unde a explicat pe larg bugetul local pentru anul 2024, Alin Moldoveanu a făcut o serie de referiri la una dintre acuzele lansate în ultimele luni de adversarii săi politici - pierderea a 14 milioane lei, fonduri europene, din proiecte care nu au fost finalizate la termenul de 31 decembrie 2023.

774 vizualizari
03 mar. 2024 18:19

Restricțiile de trafic pe mai multe străzi din Câmpina, prelungite până la 31 martie

Primăria municipiului Câmpina a anunțat prelungirea restricțiilor de circulație pe mai multe străzi, pe care se efectuează lucrări de extindere a canalizării menajere.