Statuia Soldatului, pusă pe soclul cel nou din Parcul Trandafirilor din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

12 septembrie 2019 este ziua în care statuia Soldatului revine pe domeniul public al municipiului Câmpina după o absență destul de lungă (128 zile). Soldatul a fost amplasat pe soclul cel nou din Parcul Trandafirilor, din zona notariatelor. Soldatul, adică Monumentul Eroilor Câmpineni din Războiul de Întregire Națională, a fost ridicat pe 7 mai 2019 din Parcul de la... Soldat, actualmente Parcul Regele Mihai I, a fost dus la restaurare, i-a fost realizat un soclu nou, iar de astăzi se află în Parcul Trandafirilor. Toată această "mutare" a costat 40.000 euro.

Vă reamintim ce a presupus această mutare a statuii: proiectarea (care s-a realizat anul trecut), ridicarea statuii și transportarea ei la atelierul artistului plastic Alfred Dumitriu, demolarea soclului vechi din Parcul Regele Mihai I, realizarea unei mici fundații din beton, realizarea unui soclu nou din tablă de oțel (soclu pe care au fost scrise numele eroilor câmpineni ), restaurarea și reamplasarea monumentului pe noul amplasament. Costul întregii lucrări - 185.000 lei. De partea artistică s-a ocupat sculptorul Alfred Dumitriu, iar de partea tehnică, să-i spunem așa (demontare soclu vechi, realizare fundație și montare soclu nou) s-a ocupat firma TBT Maf Invest SRL Brebu.

7337 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catalin 12.09.2019 16:27 De banii ăștia puteau să pună și ei căciulița la "Î" în cuvântul "ÎNTREGIRE". De banii ăștia ar fi trebuit să se asigure că totul e perfect...
  • Pantera Neagra 13.09.2019 17:45 BRAVO, BRAVO, BRAVO In sfarsit, un lucru demn de diriguitorii Orasului nostru drag si chiar nu conteaza cine sunt aia. Cinste lor, dar si artistului nostru local, domnului Dumitriu, un om si un sculptor de o rara sensibilitate!
  • Fost angajat 15.09.2019 16:12 Prea-Fericitul Mihart.Om mai vesel ca el nu cred ca este in Campina.Patron de stana,firma de asfalt,contracte cu primaria...iti poti dori mai multe,poate ceva pamant pe luna....

Actualitate

205 vizualizari
21 feb. 2024 21:13

E oficial! Alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și vor avea loc pe 9 iunie

Ceea ce CâmpinaTV.ro vă informa pe surse în urmă cu câteva zile, a devenit oficial miercuri, 21 februarie, atunci când liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat într-o conferință de presă comună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pentru data de 9 iunie.

717 vizualizari
21 feb. 2024 20:23

Școala din Cornu, modernizată cu fonduri europene. Sistem inteligent de control și monitorizare a energiei

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare și automatizare instalații și utilități la Școala Gimnazială ”Profesor Cristea Stănescu” din comuna Cornu. Este un proiect realizat cu finanțare europeană prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, obiectivul principal fiind îmbunătățirea eficienței energetice.

Alte stiri recente

332 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

936 vizualizari
21 feb. 2024 19:35

CS Câmpina a câștigat en-fanfare etapa județeană a Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniori IV

După o primă zi cu meciuri atractive, turneul final al etapei județene a Campionatului Național de Handbal Feminin pentru juniori IV a continuat miercuri, 21 februarie, în sala de sport a Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, din Câmpina, cu ultimele partide - semifinalele și finalele.