Dezvelirea blazonului familiei Știrbei, momentul de vârf al aniversării a 50 de ani de la înființarea Spitalului Voila - Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

La 1 martie 1971 se înființa Spitalul de Psihiatrie Voila, pe fosta moșie a prințului Dimitrie Barbu Știrbei, sediul administrativ fiind situat chiar în Castelul Voila, construit de Știrbei în urmă cu 150 de ani. Astăzi, la 50 de ani de la înființarea acestei unități medicale, la Voila a avut loc un workshop dedicat istoriei spitalului, punctul culminant fiind dezvelirea unei plăci de granit cu blazonul familiei Știrbei.

Din păcate, din cauza pandemiei de coronavirus și restricțiilor impuse de autorități, la Voila nu a putut fi vorba de o sărbătoarea așa cum spitalul și oamenii care au trudit aici jumătate de veac ar fi meritat. A fost o acțiune restrânsă, la care au participat câteva cadre medicale, foști angajați ai spitalului, reprezentanți ai Casei de Asigurări de Sănătate, ai Direcției de Sănătate Publică, dar și ai administrației locale - primarul Alin Moldoveanu (care a oferit câte un mărțișor și o floare doamnelor prezente la eveniment), administratorul public Adrian Dobre și consilierul local Costel Filip, membru în Consiliul de Administrație la Spitalul Voila.
Managerul Spitalului de Psihiatrie Voila, dr. Irina Minescu, a prezentat o istorie a instituției de la înființarea sa în 1971 și până în prezent. Un moment aparte l-a constituit intervenția online a unui prieten al spitalului, din Olanda, fost membru al Fundației Voila - Dordrecht care a funcționat între anii 1992 și 2002 și prin intermediul căreia s-au efectuat o serie de schimburi de experiență, dar s-au adus și ajutoare care au contribuit la dezvoltarea spitalului.
La final, primarul Alin Moldoveanu a ținut să spună câteva cuvinte, amintind și că în această perioadă se împlinesc și 150 de ani de când a început construcția Castelului Știrbei de la Voila, dar și că administrația locală va fi alături de conducerea acestei spitalului în proiectele viitoare. Apoi, s-a trecut la dezvelirea plăcii de granit cu blazonul familiei Știrbei, o donație făcută Spitalului de Psihiatrie Voila de primarul Alin Moldoveanu. De asemenea, a fost pornită și fântâna arteziană realizată din donațiile cadrelor medicale de aici, ca un simbol al acestei frumoase aniversări.
La mulți ani, Spitalului Voila! La mulți ani, tuturor celor care au muncit aici de-a lungul ultimei jumătăți de secol!

6609 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Anonim 04.03.2021 10:34 Buna ziua, Acum cateva zile cand a fost postata stirea, am rugat redactia printr-un mesaj sa faca o ancheta jurnalistica in legatura cu angajarea dlui Murariu la spital pe un post cu ''specializarea psihologie clinica''. Am asteptat cateva zile sa vad daca este aprobat comentariul si nimic, nimic. Ce sa inteleg: ca presa numai libera nu e in acest oras servind anumite interese sau ca n-ati vazut mesajul?

Eveniment

4173 vizualizari
16 oct. 2021 11:10

Momente emoționante la trecerea Ștafetei Veteranilor prin Câmpina

În drumul spre Carei, acolo unde pe 25 Octombrie 2021 vor sărbători Ziua Armatei Române, voluntarii din cadrul Asociației Invictus au trecut cu Ștafeta Veteranilor prin Câmpina, cel de-al doilea municipiu al județului fiind inclus pe traseul galben al ștafetei. În ciuda vremii neprielnice, mai mulți reprezentanți ai Asociației ”Cultul Eroilor” Câmpina (asociație al cărei președinte este col. Marian Dulă), rezerviști militari, elevi, precum și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, au fost prezenți la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (soldatul) din Parcul Trandafirilor, acolo unde a poposit Ștafeta Veteranilor.

2704 vizualizari
14 oct. 2021 12:20

O "Seară americană", la Casa de Cultură din Câmpina. Un spectacol al Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian"

"Seara americană" este un spectacol care include melodii de pe coloana sonoră a unor filme și musicaluri celebre, în interpretarea soliștilor vocali, corului și orchestrei Teatrului Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", sub bagheta dirijorului Constantin Adrian Grigore. Un spectacol vibrant, destinat publicului de toate vârstele.

Alte stiri recente

27 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

2377 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.