Câștigătorii concursului de desene "Cartea mea preferată", organizat de Biblioteca Municipală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" Câmpina a organizat un foarte interesant concurs de desene, intitulat “Cartea mea preferată”, cu ocazia Zilei Internaționale a Cărții și a Drepturilor de Autor. Un concurs care s-a adresat elevilor din ciclul primar și gimnazial, fiind împărțit pe categorii de vârstă: 6-8 ani, 9-11 ani și 12-15 ani. Fiecare participant a trebuit să redea, prin desen și culoare, una sau mai multe secvețe literare care i-au fost inspirate de cartea preferată.

63 de desene au fost înscrise în concurs, desenele fiind însoțite de un argument prin care autorul și-a motivat alegerea lecturii pe care a ilustrat-o. Premierea câștigătorilor a avut loc vineri, 23 aprilie 2021, pe terasa Bibliotecii Municipale, iar premiile au fost asigurate și înmânate de Lorena Crintea - administratorul Librăriei Elstar (materiale de desen și pictură) și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu (cărțile pentru câștigători), în timp ce directorul Bibliotecii Municipale, Liliana Ene, a asigurat și acordat diplomele pentru copii. Din păcate, după cum ne declara Liliana Ene, au fost invitați doar câștigătorii concursului pentru a nu se crea aglomerație și pentru a se putea respecta măsurile impuse de pandemie, dar tuturor copiilor le va fi trimisă o diplomă de participare, ca amintire de la acest concurs. Au fost 21 de câștigători, iar desenele lor vor putea fi admirate, de săptămâna viitoare, pe terasa Bibliotecii Municipale.
Și iată câștigătorii concursului “Cartea mea preferată”, Câmpina 2021:

Categoria 6-8 ani
Premiul I – Teodora Ștefănescu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Premiul II
- Sara Tuțică, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Daria Maria Constantinescu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Premiul III
- Mara Alexandra Dragomir, Școala Gimnazială Centrală
- Teodora Ajudeanu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Tudor Mihai Vasiliu, Școala Gimnazială Centrală 

Categoria 9-11 ani
Premiul I
- Ștefan Cristian Megelea, Școala Gimnazială Centrală
- Abigail Dumitrescu, Școala Gimnazială Centrală
Premiul II
- Antonia Ene, Școala Gimnazială Centrală
- Maria Mîndăianu, Școala Gimnazială Centrală
Premiul III
- Eliana Goran, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Paul Petru Tănăsescu, Școala Gimnazială Centrală
- Ilinca Vasile, Școala Gimnazială Centrală
- Sofia Lucia Dinu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Mențiune
- Rareș Constantin Brezeanu, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Antonia Nicole Dragomir, Școala Gimnazială Centrală

Categoria 12-15 ani
Premiul I - Andreea Elena Bunescu, Școala Gimnazială Centrală
Premiul II
- Bianca Enache, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
- Teodora Ioana Lamba, Colegiul Național “Nicolae Grigorescu”
Premiul III – Sandra Gherghel, Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu”
Mențiune – Mihaela Dobra, Școala Gimnazială Centrală

9772 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ruxi 30.04.2021 09:15 Apreciez foarte mult implicarea noului nostru primar si fac apel la dvs sa ma ajutati cu un raspuns: cand a bagat Tiseanu mana in buzunar in perioada 2004-2016, dar nu ca sa bage spagile, ci ca sa scoata 2 lei macar pentru o carte unui copil, sau pentru o apa unui tanar sau pentru un tort unei femei varstnice? Am si eu curiozitatea asta, Tiseanu a dat vreodata macar 2 lei de la el din buzunar pentru orice? Multumesc

Eveniment

4906 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

1833 vizualizari
25 oct. 2021 12:36

Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

Alte stiri recente

6 vizualizari
27 oct. 2021 12:17

Tratamente de recuperare post-COVID la SanConfind Poiana Câmpina

Centrul Medical SanConfind din Poiana Câmpina a venit, încă din primăvara acestui an, cu o ofertă de servicii medicale foarte utile: recuperare post-Covid. Tratamentele respective se fac în Baza de Recuperare Medicală, prima structură funcțională a spitalului. De atunci, mulți pacienți care au trecut prin boală și au rămas cu urmări neplăcute s-au adresat Centrului Medical Sanconfind. Iar tratamentele de balneo-fizio-kinetoterapie pe care le-au urmat au dat rezultate bune. Specialiștii în astfel de recuperări fac consulturi medicale, educarea” respiraţiei, exerciţii pentru îmbunătăţirea mersului şi evaluare psihologică pentru integrarea normală în societate.

18 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.