Podul feroviar de la Bobolia (Poiana Câmpina) intră în a doua etapă de consolidare

Actualitate (Categoria articolului)

Sucursala Regională București a CFR SA a desemnat oferta câștigătoare la licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de realizare a unui baraj mic în albia râului Prahova, în zona podului feroviar de la km 89+140 al căii ferate București - Ploiești Vest - Câmpina (pe raza satului Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina).

Licitația a fost câștigată de asocierea formată din societățile INFRA SYSTEM PROIECT SRL București și DEGAL CONSTRUCT 88 SRL București, valoarea contractului fiind de 19.465.720 lei. Finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat. Scopul lucrărilor este acela de refacere a pragului de fund pentru evitarea degradării podului. Aceasta este cea de-a doua etapă a lucrărilor de reparații, prima fiind în 2018-2019, când s-au realizat digul de protecţie de pe malul stâng, din aval spre amonte, calibrarea albiei şi devierea cursului apei pe noua albie.
Podul feroviar de la Bobolia, construit în anul 1909, pe vremea Regelui Carol I, este un obiectiv strategic în circulația feroviară, deorece pierderea stabilității structurii acestui pod ar duce automat la închiderea circulației feroviare pe relația București - Ploiești Vest - Brașov. Probleme la acest pod au început să apară în anul 2016 și s-au acutizat în 2018 din cauza cantității mari de precipitații. Au apărut degradări la pragul de fund (lucrările realizate pentru regularizarea albiei râului) și la placa din beton armat aferentă picioarelor 6, 7 și 8 ale podului, adică trei dintre picioarele situate în albia râului Prahova.
CFR SA a efectuat atunci unele lucrări provizorii de punere în siguranță prin descărcarea în albia râului Prahova, în amonte și aval de picioarele 6, 7 și 8, a aproape 1.500 traverse din beton care să protejeze fundația și să nu permită erodarea și mai pronunțată a albiei la creșterea vitezei apei, în urma ploilor torențiale. Apoi s-a realizat digul de protecție și a fost deviat cursul apei.

1890 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 02.02.2023 13:15 Și care a fost prima etapă? Aruncatul cu privirea? Pe bani mulți, desigur...
  • Rammstein 03.02.2023 16:41 Încet,încet legăturile cu ardealul se duc dracului...acum și DN1 e praf ,pe valea oltului sint surpări mari...Asta-i strategia națională a partidului comunist liberal ...

Actualitate

1944 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1716 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1553 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

725 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.