Podul feroviar de la Bobolia (Poiana Câmpina) intră în a doua etapă de consolidare

Actualitate (Categoria articolului)

Sucursala Regională București a CFR SA a desemnat oferta câștigătoare la licitația pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de realizare a unui baraj mic în albia râului Prahova, în zona podului feroviar de la km 89+140 al căii ferate București - Ploiești Vest - Câmpina (pe raza satului Bobolia, aparținând de comuna Poiana Câmpina).

Licitația a fost câștigată de asocierea formată din societățile INFRA SYSTEM PROIECT SRL București și DEGAL CONSTRUCT 88 SRL București, valoarea contractului fiind de 19.465.720 lei. Finanțarea va fi asigurată de la bugetul de stat. Scopul lucrărilor este acela de refacere a pragului de fund pentru evitarea degradării podului. Aceasta este cea de-a doua etapă a lucrărilor de reparații, prima fiind în 2018-2019, când s-au realizat digul de protecţie de pe malul stâng, din aval spre amonte, calibrarea albiei şi devierea cursului apei pe noua albie.
Podul feroviar de la Bobolia, construit în anul 1909, pe vremea Regelui Carol I, este un obiectiv strategic în circulația feroviară, deorece pierderea stabilității structurii acestui pod ar duce automat la închiderea circulației feroviare pe relația București - Ploiești Vest - Brașov. Probleme la acest pod au început să apară în anul 2016 și s-au acutizat în 2018 din cauza cantității mari de precipitații. Au apărut degradări la pragul de fund (lucrările realizate pentru regularizarea albiei râului) și la placa din beton armat aferentă picioarelor 6, 7 și 8 ale podului, adică trei dintre picioarele situate în albia râului Prahova.
CFR SA a efectuat atunci unele lucrări provizorii de punere în siguranță prin descărcarea în albia râului Prahova, în amonte și aval de picioarele 6, 7 și 8, a aproape 1.500 traverse din beton care să protejeze fundația și să nu permită erodarea și mai pronunțată a albiei la creșterea vitezei apei, în urma ploilor torențiale. Apoi s-a realizat digul de protecție și a fost deviat cursul apei.

2166 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 02.02.2023 13:15 Și care a fost prima etapă? Aruncatul cu privirea? Pe bani mulți, desigur...
  • Rammstein 03.02.2023 16:41 Încet,încet legăturile cu ardealul se duc dracului...acum și DN1 e praf ,pe valea oltului sint surpări mari...Asta-i strategia națională a partidului comunist liberal ...

Actualitate

982 vizualizari
22 feb. 2024 20:33

Primim de la cititori. Câmpina, Strada Bobâlna, februarie 2024

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 un filmuleț realizat parcurgând Strada Bobâlna, din Câmpina, de la capătul dinspre Strada B.P. Hasdeu până la ieșirea în Calea Doftanei.

1494 vizualizari
22 feb. 2024 18:48

De Cartea Recordurilor. Un câmpinean aflat la volan a fost prins de trei ori într-o zi din ce în ce mai băut... A treia oară a fost reținut de polițiști!

1 comentarii

Un câmpinean are toate șansele să intre în Cartea Recordurilor, după ce în cursul zilei de miercuri, 21 februarie, aflându-se la volan în municipiul Ploiești a fost oprit de trei ori la rând de polițiști, aceștia constatând de fiecare dată că era din ce în ce mai băut!

Alte stiri recente

329 vizualizari
22 feb. 2024 19:28

“Îmi asum public că, în calitate de primar al Câmpinei, NU voi continua demersul construirii pasajului rutier!”

2 comentarii

Acesta este angajamentul public al Irinei Nistor, candidatul PSD la funcția de primar al municipiului Câmpina, un angajament scris și semnat.

59 vizualizari
22 feb. 2024 17:22

Anunţ finalizare proiect “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”

COMUNA POIANA CÂMPINA, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului “Modernizare și dotare gradiniță în comuna Poiana Câmpina, județul Prahova”, cod SMIS 124625.