"Am fost acasă la primarul Horia Tiseanu şi soţul meu i-a dat plicul cu bani" - declarația unui martor din dosarul privind traficul de influență de care este acuzat primarul Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

După cum știți deja primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, una dintre acuzațiile aduse fiind aceea de trafic de influență. Mai exact, potrivit procurorilor, primarul a cerut 10% din valoarea contractelor de execuție pentru lucrări ce urmau să fie încredințate unei firme anume și chiar a primit o parte din bani. Vă prezentăm, pe parcursul mai multor episoade, pasaje din rechizitoriul procurorilor, cu precizarea că Horia Tiseanu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Instanța va decide dacă este vinovat sau nu.

„În calitate de primar al municipiului Câmpina, în cursul anului 2014, inculpatul Tiseanu Horia Laurenţiu a pretins pentru sine de la reprezentatul legal al SC X SRL Ploieşti, un procent de 10% din valoarea contractelor de execuţie lucrări ce urmau a-i fi încredinţate acestei societăţi de către instituţii publice aflate în subordinea Primăriei Câmpina sau bugetate din fondurile acesteia, din care a primit efectiv suma de 17.000 de lei, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă conducătorii celor două instituţii publice în vederea atribuirii unor contracte de lucrări de înlocuire tâmplărie pentru geam tip termopan acestei societăţi comerciale sau unei alte societăţi agreate de martorul denunţător (SC XX SRL)”, se arată în rechizitoriul DNA.
Precizăm că este vorba despre rechizitoriul anonimizat, care ne-a fost pus la dispoziție de Tribunalul Prahova, în baza Legii 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public. Totuși, nu mai reprezintă niciun secret faptul că instituțiile publice la care s-au executat lucrările respective sunt Casa Tineretului și Spitalul Municipal Câmpina.

În rechizitoriu se menționează că, din suma cerută, Horia Tiseanu ar fi primit 5.000 lei în fața Casei Tineretului, iar apoi 12.000 lei la domiciliul său, lucru afirmat și de soția denunțătorului.
Extras din declaraţia martorei XXX: “Din câte îmi amintesc, la sfârşitul anului 2014, l-am auzit pe soţul meu că urmează a se deplasa la Casa Tineretului din mun. Câmpina pentru a efectua nişte măsurători sau a coordona aceste activităţi de măsurare, întrucât contractase o lucrare de înlocuire a tâmplăriei existente la Casa Tineretului cu tâmplărie PVC cu geam termopan. În luna decembrie 2014, din câte îmi amintesc, soţul meu s-a prezentat la domiciliu având asupra sa un plic în care am văzut o sumă consistentă de bani. Iniţial, am crezut că sunt bani ce urmează a fi folosiţi de către familia noastră, însă soţul meu mi-a spus că trebuie să-i dea primarului mun. Câmpina - Horia Tiseanu ca şi comision pentru lucrarea pe care o contractase la Casa Tineretului. Nu mi-a spus ce sumă este în interiorul plicului, dar după dimensiunea teancului de bani apreciez că în plic erau cca. 10.000 lei.
În aceeaşi zi, soţul meu mi-a spus că trebuie să meargă la Câmpina să-i predea aceşti bani primarului Horia Tiseanu. Întrucât după aceasta, împreună cu soţul meu aveam altă activitate, am hotărât să-l însoţesc la Câmpina. În acest sens, ne-am deplasat la domiciliul primarului mun. Câmpina, undeva la intrare în Câmpina, în partea dreaptă a sensului giratoriu, casa acestuia fiind amplasată pe partea stângă a străzii. Aici soţul meu a discutat câteva minute cu primarul, timp în care i-a şi înmânat plicul cu respectiva sumă. Nu au discutat cu privire la acel plic, motiv pentru care am dedus că primarul Horia Tiseanu ştia despre ce este vorba. La momentul primirii plicului cu bani, primarul Horia Tiseanu era singur (...)”.

8284 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Un cetățean 18.03.2018 13:20 Din cate stiu eu in 2014 sensul giratoriu de la intrare parca nu era .... cred, poate ne luminează cineva :)))
  • Admin 18.03.2018 13:35 Sensul giratoriu de pe Bd. Bălcescu a fost realizat în august 2014. Asta așa, că erați interesat(ă), nu că ar fi cel mai important lucru legat de subiectul din articol.
  • Dumitru 18.03.2018 18:35 Tiseanu stie toate declarațiile martorilor, stie ce a facut si cu toate astea are tupeul sa mai ramana in funcție?! Pe cine mai reprezinta individul asta?! 😲
  • Marius 18.03.2018 22:36 Un magar mincinos care a mintit orasul in toate mandatele lui. A distrus industria, a vandut/ concesionat terenuri ale orasului, a lasat oamenii lui sa puna monopol pe oras. El si consilieri sunt o gasca de ... ... BA! TREZITI-VA ca si copiii vostri stau in acest oras, nu mai permiteti pisicilor bolnave sa faca legea ... Strazi nu avem, toate sunt scumpe, nu poti deschide nimic ca iti baga baietii destepti bete... si nu ai ce spatiu sa inchiriezi de la primarie fara aprobarea mafiei..."zisi oameni de afaceri" . Iubesc acest oras, dar am o mare scarba de oamenii prosti si pupincu... Este timpul sa platiti si sa plecati cu totii voi astia care stiti cat de buburosi sunteti...
  • Uncetateannemultumit 19.03.2018 07:54 Ce sa faca si el are sotia tânăra!!trebuie întreținută...asta calcă pe urmele lui Viorel Lis..asta fura de 20 de anii,nu de acum..si pe voi va intereseaza daca era sau nu sensul giratoriu...
  • danutz 19.03.2018 09:45 Este incredibil faptul că PNL Prahova, la nivel de conducere (Iulian Dumitrescu - președinte, Roberta Anastase - vicepreședinte, Alin Moldoveanu - Secretar General), îl susține pe Horia Tiseanu. După cum scria cineva pe facebook, chiar au fost la Câmpina să îi acorde sprijinul nemijlocit.

Actualitate

78 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1028 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

335 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

466 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.