Cele mai importante prevederi ale proiectului bugetului Câmpinei din anul 2023, explicate de primarul Alin Moldoveanu

Interviuri (Categoria articolului)

Bugetul local al municipiului Câmpina se află în dezbatere publică și urmează ca până pe 2 februarie să fie adus în Consiliul Local pentru votul final. Dacă imediat după publicarea proiectului de buget, am oferit tuturor partidelor reprezentate în Consiliul Local posibilitatea să prezinte trei proiecte pe care vor dori să le includă în bugetul local, acum, l-am invitat pe primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, să prezinte cele mai importante prevederi ale acestui proiect.

Discuția a parcurs atât secțiunea de dezvoltare, una cu mult peste nivelul întregului buget local din ultimii ani ai precedentei administrații, cât și secțiunea de funcționare, care a înregistrat o creștere însemnată față de anul trecut.
Primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre proiectele europene, aflate în diferite faze, dar și despre alte categorii de proiecte, finanțate din alte surse extrabugetare, valoarea totală a acestora fiind, conform proiectului inițial, de peste 110 milioane lei, dintr-un total al bugetului de 202 milioane lei, dar fără cotele defalcate, care urmează a fi anunțate de Direcția de Finanțe și fără fondurile care vor veni de la Consiliul Județean. În plus, la acest capitol al fondurilor extrabugetare nu figurează, deocamdată, decât proiectele ale căror contracte de finanțare au fost semnate, astfel că este de așteptat ca pe parcursul anului să se mai adauge alte câteva zeci de milioane lei la totalul bugetului.
De asemenea, la capitolul funcționare, primarul Alin Moldoveanu a explicat de ce sunt mai multe cheltuieli, dar a precizat și că nu sunt acoperite toate cheltuielile de funcționare până la finalul anului, urmând ca pe parcurs, odată cu primirea altor cote defalcate din impozitul pe venit și TVA, să fie alocate sumele necesare pentru asigurarea integrală a cheltuielilor de funcționare ale administrației locale.
Nu în ultimul rând, primarul Alin Moldoveanu a vorbit despre consultările pe care le-a avut pe tema bugetului local, dar a și insistat că ”voi introduce proiectul de buget până va fi aprobat”, aluzie la ceea ce s-a întâmplat anul trecut la votarea bugetului local.
Concluzia primarului Alin Moldoveanu asupra proiectului bugetului local pentru anul 2023 a fost următoarea: ”Pentru prima dată în istoria municipiului Câmpina se fac proiecte de anvergură, se fac proiecte necesare, pentru că lucrez foarte aproape cu Strategie de Dezvoltare Locală la a cărei elaborare, vă reamintesc, au transmis propuneri sute de persoane”.
Așa cum am spus, până pe 2 februarie, bugetul local trebuie să ajungă în plenul Consiliului Local. Ca de fiecare dată, CâmpinaTV.ro va fi la ședință (sau ședințe, cine știe!) și vă vom relata toate discuțiile importante.

4464 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Interviuri

3162 vizualizari
31 mar. 2023 22:12

Scurt și la... subiect, cu Gabriel Dima, artist plastic

În această serie de interviuri vă vom oferi ocazia să aflați și alte lucruri din viețile unor oameni cunoscuți din Câmpina. Emisiunea se desfășoară în format flash-interviu, cu întrebări punctuale și răspunsuri scurte și... la subiect. Vor fi întrebări legate atât de cariera profesională a invitaților noștri, cât și de viața lor particulară.

2605 vizualizari
27 mar. 2023 20:41

Consilierul Cosmin Raț: ”Am făcut tot ce depindea de mine pentru ștrand și pentru parcul de pe Strada Oituz”

4 comentarii

În urmă cu aproape șase luni, în cadrul unei emisiuni tot la CâmpinaTV.ro, consilierul local Cosmin Raț, din partea Partidului Oamenilor Liberi, atenționa că dacă nu sunt scoase la licitație în jumătate de an ștrandul de la Casa Tineretului, precum și parcul de pe Strada Oituz, fost Mițu-Chițu, va demisiona din Consiliul Local Câmpina.

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.