Câmpina are posibilitatea legală să investească 4 milioane lei în sport. Important este să se dorească acest lucru

Actualitate (Categoria articolului)

Guvernul a aprobat, în ședința de săptămâna trecută, modificarea Legii 69/2000 a educației fizice și sportului. Noul act normativ, care urmează să fie publicat zilele acestea în Monitorul Oficial, prevede, printre altele, că administrațiile locale pot aloca până la 5% din bugetul localității pentru finanțarea sportului de masă și de performanță.

Până acum, finanțarea activităților și cluburilor sportive de la bugetul local nu era foarte clar reglementată și multe administrații locale au preferat să nu se complice prea mult cu acest domeniu. Acum neclaritățile sunt lămurite, iar în cazul Câmpinei, la un buget de aproximativ 788 milioane lei (cât este bugetul local pe anul în curs), 5% ar însemna aproape 4 milioane de lei. Nu spune nimeni că trebuie alocat plafonul maxim de 5%, dar important este că se pot da bani buni pentru sport. 
În ultimii ani, administraţia Tiseanu a încetat să mai finanţeze sportul de performanţă, preferând să aloce doar sume modice pentru proiecte pe baza Legii 350 (unor asociații și fundații) şi sume ceva mai mari pentru nou-înfiinţatul club sportiv al municipalităţii – CS Câmpina. 
Reamintim că, de-a lungul anilor, Câmpina a avut reprezentanţi sau echipe în multe eșaloane la diverse discipline sportive – volei, box, baschet, handbal, motocros, fotbal. Toate au fost desfiinţate rând pe rând, principala cauză fiind aproape invariabil refuzul administraţiei locale de a sprijini financiar sportul de performanţă. Acum, există această modalitate perfect legală de finanțare, iar administrația locală va trebui să demonstreze că îi pasă, că înțelege că investiţia în sport este o investiţie pe termen lung în sănătatea copiilor şi tinerilor noştri, că localitatea are nevoie de cluburi și echipe, de competiții și evenimente sportive adevărate, că sportul în sine poate reprezenta o promovare excelentă a municipiului.  

 

3603 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • mihaela 22.05.2017 10:29 DA... PRIMARIA CAMPINA CHIAR SE OCUPA DE SPORT. In curtile scolilor, liceelor nu ai voie sa intri, salile de sport de la licee nu le mai inchiriaza nimeni ca nu mai vor conducerile ..., pe terenul de sport de la club petrol nu mai ai voie sa intri, decat cu bani, pe terenul de baschet la fel. Totul cu bani si bani multi, nu putini. Ca la privat... doar ca acolo sunt si alte conditii. Ce ofera Primaria Campina, locuitorilor ei in ceea ce priveste sportul si mai ales gratis. Daca nu ai bani, nu poti sa intri nicaieri. Pai aia care au bani se duc pe terenurile Primariei? Nu. Se duc la Soceram, etc. Vine Primaria cu tarife mai mici decat ceilalti operatori? Nuuuu. Doamne fereste! INTR-ADEVAR AVEM OAMENI DE SPORT IN CAMPINA...

Actualitate

2086 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4325 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1859 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2417 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.