Comunicat al USR PLUS PRAHOVA. Proiectul privind Regulamentul (cu restricții) al Consiliului Local Câmpina va fi retras

Actualitate (Categoria articolului)

Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerea USR PLUS Prahova a reacționat la situația din municipiul Câmpina, generată de inițierea, de către trei consilieri locali ai USR, PLUS și PNL, a proiectului privind aprobarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a Consiliului Local. Un proiect prin care s-ar fi impus restricții fără precedent presei și s-ar fi introdus o prevedere prin care ședințele ar fi putut avea loc cu ușile închise. USR PLUS Prahova a reacționat pe măsura așteptărilor multora dintre noi. Proiectul va fi retras de pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Câmpina. Vă prezentăm în continuare comunicatul de presă.

"Biroul Județean USR PLUS Prahova a aflat din recentele articole de presă despre o inițiativă a mai multor consilieri locali din Municipiul Câmpina privind Regulamentul de Organizare și Funcționare al Consiliului Local. În urma analizării situației, vă comunicăm că membrii USR PLUS inițiatori ai prevederilor criticate vor retrage proiectul pentru a susține o consultare extinsă cu toate persoanele interesate asupra propunerilor care ar fi putut îngrădi în orice mod libertatea presei sau accesul la informații de interes public. Reafirmăm faptul că USR PLUS a apărut pe scenă politică, printre altele, ca reacție la opacitatea funcționării instituțiilor statului sau la deciziile luate de aleșii unor vremuri pe care le dorim istorie în politica românească. Tocmai de aceea, dorim să mulțumim reprezentanților presei și societății civile pentru reacția promptă și îi asigurăm că vor găsi în noi aceiași parteneri de dialog cinstiți, pentru care transparența în actul decizional nu este negociabilă și nici opțională".

Cu stimă, 
Biroul Județean USR PLUS Prahova

2248 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2804 vizualizari
26 oct. 2021 20:54

Poliția Locală Câmpina a împărțit gratuit măști de protecție și o informare cu măsurile de protecție sanitară care trebuie respectate

5.000 de măști de protecție sunt distribuite gratuit de Primăria municipiului Câmpina, prin Poliția Locală. Marți, 26 octombrie, a avut loc o primă acțiune de acest gen, fiind avute în vedere zonele centrelor comerciale, ale piețelor, precum și stațiile de transport public.

2259 vizualizari
26 oct. 2021 18:42

Un bărbat din Brebu a fost prins băut la volan pe Calea Doftanei, din Câmpina

Luni, 25 octombrie, în jurul orei 11.00, polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Câmpina au oprit pe Calea Doftanei, pentru nerespectarea regimului legal de viteză, un autoturism care circula din direcţia Străzii Ecaterina Teodoroiu spre Strada Bogdan Petriceicu Hasdeu.

Alte stiri recente

12 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.

1707 vizualizari
26 oct. 2021 22:16

Societatea AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Fabrica de microbuze AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal, după cum urmează: