Inspectori de la DSP, în control la Spitalul Municipal Câmpina

Social (Categoria articolului)

O echipă de inspectori de la Direcția de Sănătate Publică Sibiu se află în aceste zile la Câmpina pentru a verifica activitatea Spitalului Municipal. De altfel, la toate spitalele din țară se vor efectua astfel de controale dispuse de Ministerul Sănătății. Este vorba despre controale încrucișate ale inspectorilor DSP, în sensul că spitalele dintr-un județ sunt verificate de inspectori din alt județ. La noi au venit inspectori de la DSP Sibiu, iar reprezentanții DSP Prahova au fost trimiși în control la spitalele din Teleorman.

Controalele vizează cu precădere condițiile igienico-sanitate din spitale, dar vor fi verificate și documentele privind înființarea și funcționarea unităților medicale cu paturi, modul în care sunt asigurate utilitățile, funcționarea blocului alimentar, aprovizionarea cu materiale, măsurile de prevenire și control a infecțiilor intraspitalicești. Rezultatele controalelor vor fi trimise la Ministerul Sănătății până la 5 aprilie 2016.
"Nu am avut probleme până acum. Am pus la dispoziția inspectorilor tot ceea ce au solicitat, au vizitat spitalul, inclusiv secția din Strada Vasile Alecsandri și eu cred că este un control normal, la care vom ieși bine. Sigur, la noi acum este o situație mai specială, pe care inspectorii au înțeles-o și mă refer la faptul că lucrările de modernizare a Policlinicii Municipale au creat unele probleme în activitatea spitalului. După cum știți, cabinetele din ambulatoriu au fost mutate în spital și lucrăm în continuare cu circuite forțate, în condiții de aglomerație maximă. Le-am explicat inspectorilor de la DSP situația și chiar au vrut să vadă cum arată Policlinica. I-am dus în zonele unde lucrările de reabilitare au fost finalizate și unde urmează să instalăm noul mobilier și aparatura medicală", ne-a declarat managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu.

5797 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • simian ioan 22.03.2016 15:26 Foarte bine,sa verifice de ex.la et 4 bateriile de la dus si chiuvete ,nu sunt in stare de functionare,sunt din cele mai ieftine si proaste ,cum sa siguri igiena ????daca apa calda nu curge.
  • ana nedelcu 22.03.2016 21:43 Poate vor merge si la sectia de recuperare, de la vechea maternitatate, unde apa de la dusuri iese in cabine, iar in saloane nici nu cred ca sunt comectate la canalizare. Pt. ca nu le poti folosi

Social

1411 vizualizari
25 feb. 2024 10:16

La Câmpina, Fundația Zamolxes a deschis Academia STEAM, o șansă pentru viitorul multor tineri

Centrul pentru Tineret Zamolxes din Câmpina a fost gazda deschiderii Academiei STEAM, un eveniment la care a fost prezent și primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu.

1312 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

1 comentarii

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

Alte stiri recente

132 vizualizari
25 feb. 2024 19:15

Apa de la Șipot Lac, din Câmpina, nu este potabilă

Primăria municipiului Câmpina a informat în cursul zilei de vineri, 23 februarie, că apa de la Șipotul de la Lac nu este potabilă.

151 vizualizari
25 feb. 2024 18:06

Mai mulți bani pentru bisericile din Câmpina

Cu 10% mai mult față de anul 2023 vor primi bisericile din Câmpina în acest an dacă se va aproba proiectul inițiat de primarul Alin Moldoveanu privind alocarea de sume pentru bisericile din Câmpina.