Andreea Lungu și Ioana Plăvan vor reprezenta România în Norvegia, la Campionatul European pe echipe

Sport (Categoria articolului)

Federația Română de Atletism a anunțat joi, 1 august, componența echipei naționale a României pentru Campionatul European pe echipe, competiție care va avea loc la Sandnes, în Norvegia, în perioada 7-12 august.

Pe lista membrilor lotului național se află și două câmpinence - Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin), legitimată la CSS ”Constantin Istrati”, și Ioana Plăvan (antrenor Nicolae Pavel), fostă componentă a CSS ”Constantin Istrati” Câmpina, în prezent legitimată la SCM Gloria Buzău. Ele vor concura în probele de aruncarea discului, respectiv aruncarea suliței, acolo unde recent, la Pitești, au obținut titlurile de campioane naționale la nivel de seniori.
Pentru cele două sportive continuă o vară de foc, cu mai multe deplasări peste hotare. Astfel, Andreea Lungu a fost în Turcia, la Istanbul, unde a obținut tilul de campioană balcanică la cadeți, și la Baku, în Azerbaidjan, la Festivalul Olimpic pentru Tineretul European, unde a ocupat un onorant loc 5. La rândul său, Ioana Plăvan a fost prezentă la Minsk, în Belarus, la Jocurile Europene, și la Gavle, în Suedia, la Campionatul European de Tineret.
Cele două sportive vor trebui să se prezinte vineri, 2 august, în cantonamentul de la Hotelul Alpin, din Poiana Brașov. La competiția din Norvegia vor participa din partea României 43 de sportivi (20 la feminin, 23 la masculin), care vor fi însoțiți de 15 antrenori și oficiali.

6342 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1755 vizualizari
08 dec. 2023 17:04

Georgeta Popescu, aproape de Top 6 în Cupa Europei. A fost în Norvegia, urmează Letonia

La Lillehamer, în Norvegia, pe pârtia unde au avut Jocurile Olimpice din 1994 și Jocurile Olimpice de Tineret 2016, acum s-au desfășurat primele etape din circuitul Cupei Europei. Au fost șanse concursuri la două discipline (monobob și bob două persoane), totul desfășurându-se pe durata a șapte zile, un adevărat tur de forță pentru toți sportivii și tehnicienii prezenți în Norvegia.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

1972 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.