Uniunea Europeană văzută prin ochii copiilor din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Astăzi, de Ziua Europei, la Casa Tineretului din Câmpina a avut loc un concurs de desene la care au participat elevi de la școlile gimnaziale din municipiu. Tema concursului a fost legată, bineînțeles, de Uniunea Europeană, mai ales că în 2017 se împlinesc 10 ani de când România este membru cu drepturi depline al UE.

Noi, adulții, avem propriile păreri despre bunele și relele din UE, dar prin ochii copiilor totul se vede mult mai frumos, cu soare, flori, drapelul României fluturând printre steagurile celorlalte state europene, prietenie. Desene vesele și optimiste. La fel de vesele și frumoase au fost și cântecele interpretate de micii soliști de la Clubul Copiilor, îndrumați de profesor Ruxandra Brezeanu.
Acţiunea a fost organizată de Primăria Câmpina şi Casa Tineretului, iar din partea administraţiei locale au fost prezenţi Remus Bădulescu - administrator public, Gabriel Dima - consilier local, Ioana Bumbăcea şi Marian Dulă - consilierii personali ai primarului.

9 Mai este o zi cu triplă semnificație pentru români. Este Ziua Independenței, proclamată la 9 Mai 1877. Este și Ziua Victoriei împotriva fascismului. La 9 Mai 1945, cel de-al III-lea Reich capitula în fața Coaliției Națiunilor Unite și lua sfârșit cel de-al doilea război mondial. Și este Ziua Europei, a Uniunii Europene a cărei piatră de temelie a fost pusă la 9 Mai 1950.

5631 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1954 vizualizari
28 iun. 2022 13:47

La Câmpina, polițiștii au prins un șofer de autobuz băut, la 6 dimineața!

Polițiștii câmpineni au oprit pentru control un autobuz, care efectua curse regulate de transport persoane, în cursul dimineții de luni, 27 iunie, pe Bulevardul Carol I.

4278 vizualizari
27 iun. 2022 17:53

BAC 2022. Cele patru eleve de 10 din Câmpina sunt de la ”Grigorescu” și toate își doresc să urmeze facultatea în România

Câmpina are patru eleve cu media 10 la examenul de Bacalaureat, sesiunea iunie - iulie 2022. Toate sunt de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu”: Ana Maria Gheorghiu Goga - de la profilul Științe Sociale, Anisia Mantu - de la profilul Filologie, Miruna Plopeanu și Bianca Buzilă - de la profilul Științele Naturii.

Alte stiri recente

1844 vizualizari
27 iun. 2022 20:45

CS Câmpina a încheiat turneul de juniori din Grecia pe locul 6 și cu titlul de cel mai bun portar al turneului

Luni, 27 iunie, în apropiere de Salonic, a avut loc ultimul act al turneului Balkan International Cup, o competiție pentru juniori, găzduită de Grecia și la care a participat în premieră și o grupă de juniori sub 14 ani a CS Câmpina, antrenată de Roberto Opatchi.

2416 vizualizari
26 iun. 2022 23:00

Marius Vasile - vicecampion național în proba de aruncarea greutății, la tineret

În a doua zi a Campionatului Național de Atletism pentru Seniori și Tineret, care au avut loc la Craiova, pe arena ”Nicolae Mărășescu”, atleții câmpineni au câștigat noi medalii, cea mai strălucitoare fiind obținută de Marius Vasile (antrenor Mihaela Marin), legitimat la CSM Brașov.