Polițiștii rutieri au reținut un bărbat din Poiana Câmpina băut, fără permis de conducere și... fugit din carantină

Actualitate (Categoria articolului)

În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 00:40, în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe Bulevardul Carol I, polițiștii din cadrul Poliției Municipale Câmpina au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism condus de un bărbat, care nu s-a conformat indicațiilor polițistului. 

 

Polițiștii au pornit în urmărirea șoferului folosind semnalele acustice și luminoase, reușind să-l oprească la scurt timp. Cu ocazia legitimării acestuia s-a constatat faptul că bărbatul (domiciliat în comuna Poiana Câmpina) nu deține permis de conducere eliberat de autoritățile române. Totodată, întrucât acesta emana halenă alcoolică a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge. "De asemenea, din verificările efectuate s-a constatat faptul că persoana în cauză se află în perioada de carantină, fiind aplicate astfel măsuri în consecință conform Legii nr.55/2020. Având în vedere faptele constatate, față de bărbat a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore urmând să fie prezentat unității de Parchet cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere și conducere sub influența alcoolului", informează purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Juețean de Poliție Prahova.

2971 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2813 vizualizari
18 ian. 2022 09:46

2.891 locuri suplimentare pentru admiterea la școlile postliceale ale MAI. Modificări importante în probele de examen

1 comentarii

În Monitorul Oficial a fost publicată Hotărârea de Guvern nr. 67/2022, care modifică HG 477/2021 privind aprobarea cifrelor de școlarizare pentru învățământul preuniversitar și cel superior de stat. Conform noului act normativ, numărul de locuri pentru anul I, la școlile postliceale ale Ministerului Afacerilor Interne, este de 5.559, mai mult decât dublu față de numărul de locuri aprobat inițial (2.668). Cele 2.891 de locuri suplimentare vor fi alocate celor șase școli postliceale ale MAI, pentru o sesiune de admitere care va avea loc în luna martie a acestui an.

6698 vizualizari
17 ian. 2022 19:20

O câmpineancă este noul ambasador al României la Uniunea Europeană

La finalul anului trecut, președintele României, Klaus Iohannis, a semnat decretul de numire a noului ambasador al României la Uniunea Europeană, în persoana Iuliei Raluca Matei.

Alte stiri recente

490 vizualizari
18 ian. 2022 20:09

Fabuloasele povești ale unor câmpineni (poate) mai puțin cunoscuți - inventatorul Carol Przybilla

Continuăm seria prezentării unor câmpineni de foarte mare valoare, astăzi, din păcate, foarte puțin cunoscuți. Unul dintre aceștia este Carol Przybilla.

987 vizualizari
18 ian. 2022 18:57

Miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, grevă de avertisment în unitățile de învățământ

Salariații din învățământ, membri ai sindictelor FSLI (Federația Sindicatelor Libere din Învățământ) și FSE (Federația Sindicatelor din Educație) ”Spiru Haret”, se vor afla miercuri, 19 ianuarie, între orele 11.00 și 13.00, în grevă de avertisment cu încetarea lucrului. Printre unitățile de învățământ afectate se numără și grădinițele, școlile și liceele din Câmpina.