Amintiri de Crăciun cu... ȘTEFAN ALEXANDRU SAȘA

Social (Categoria articolului)

Luna decembrie, sărbători, brad, cadouri de la Moș Crăciun. Dar decembrie poate fi și luna amintirilor frumoase din copilărie, din adolescență, din viață. Luna unor amintiri de neprețuit. De aceea, am lansat această provocare unor persoane dragi din Câmpina, persoane deosebite, din domenii diferite, să ne povestească amintiri dragi de Crăciun. Astăzi, ȘTEFAN ALEXANDRU SAȘA, epigramist, muzician, fost component al celebrei formații ”Meteor”.

Copilăria și tinerețea mea erau la fel ca acele vremuri - cu lucruri simple, dar de care ne bucuram intens și, mai presus de cadouri sau alte lucruri, era atmosfera. Făceam multe năzbâtii care ne aduceau bucurie și nici măcar victimele noastre nu se prea puteau supăra pe noi. Sunt foarte multe lucruri legate de Crăciun, de această perioadă a anului, de care îmi amintesc cu plăcere din copilăria și tinerețea mea. Dar aș vrea să vă povestesc o întâmplare mai recentă, din perioada de maturitate. Am albit, am barbă albă și am fost solicitat ani la rând să joc rolul principalului emisar al lui Moș Crăciun pentru copii. La o astfel de serbare a unei grădinițe din Câmpina, serbare care a avut loc chiar pe scena Casei de Cultură, mi-am făcut intrarea ca Moș Crăciun, iar copiii m-au luat cu asalt. Le spusesem că Moșul știe 99 de limbi și 120 dialecte pentru a se înțelege și a putea afla dorințele tuturor copiilor lumii. Ei bine, un băiețel a venit la mine și m-a întreba foarte serios: ”Engleză știi?” Deși eu am făcut la școală doar franceză și rusă, i-am spus sigur pe mine ”Da”. ”Știi ce înseamnă of corse?”, m-a întrebat puștiul cu aplomb. Nu știu eu engleză, dar atâta lucru, totuși, știam și eu... ”Bineînțeles”, i-am răspuns foarte sigur. ”Știe...”, le-a spus copilul colegilor săi. ”Dar sigur barba e falsă, ca și la ceilalți moși”, a insistat puștiul. Și până să apuc să-i răspund, vine și mă trage de barbă. ”E adevărată”, a proclamat triumfător și a continuat către educatoarea sa: ”Doamna, pe moșul ăsta să-l mai aduceți, că e adevărat!” Îmi aduc aminte cu plăcere de fiecare dată de această întâmplare nostimă. Vă mulțumesc că mi-ați dat ocazia să rememorez momente plăcute legate de sărbătoarea Crăciunului și vreau să profit de ocazie penbtru a ura tuturor câmpinenilor Sărbători fericite!

Ștefan Alexandru Sașa
Decembrie 2022

2010 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 24.12.2022 07:45 La mulți ani Sașa!🤗

Social

332 vizualizari
21 feb. 2024 23:01

Câștigătorii concursului de fotografie OBIECTIV: CÂMPINA CURATĂ

Asociația Câmpina Curată și Partidul Câmpina Curată au organizat un concurs inedit de fotografie, prin care s-a dorit aducerea în atenția publicului a unor probleme legate de curățenia din municipiul Câmpina. Ȋn ciuda temei aparent negative, acest concurs a constituit un mesaj pozitiv pentru schimbare, o campanie de conștientizare și implicare activă. Câteva sute de fotografii au fost înscrise în concurs de către fotografi amatori și profesioniști.

1883 vizualizari
21 feb. 2024 18:46

Pentru prima dată, moaștele Sf. Cuvios Dimitrie cel Nou ajung la Câmpina

Luni, 4 martie 2024, va fi o zi de mare însemnătate pentru creștinii din Protoieria Câmpina - pentru prima dată în istorie, moaștele Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou părăsesc Bucureștiul și vor fi aduse în mai multe localități din Prahova, inclusiv la Câmpina.

Alte stiri recente

205 vizualizari
21 feb. 2024 21:13

E oficial! Alegerile locale vor fi comasate cu cele europarlamentare și vor avea loc pe 9 iunie

Ceea ce CâmpinaTV.ro vă informa pe surse în urmă cu câteva zile, a devenit oficial miercuri, 21 februarie, atunci când liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, au anunțat într-o conferință de presă comună comasarea alegerilor locale cu cele europarlamentare pentru data de 9 iunie.

717 vizualizari
21 feb. 2024 20:23

Școala din Cornu, modernizată cu fonduri europene. Sistem inteligent de control și monitorizare a energiei

Miercuri, 21 februarie 2024, a avut loc recepția finală a lucrărilor de modernizare și automatizare instalații și utilități la Școala Gimnazială ”Profesor Cristea Stănescu” din comuna Cornu. Este un proiect realizat cu finanțare europeană prin POR 2014-2020, Axa prioritară 3 – Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon, obiectivul principal fiind îmbunătățirea eficienței energetice.