Fosta conducere a Primăriei Câmpina a știut de existența bacteriei Clostridium în apă. Doar câmpinenilor nu li s-a spus nimic...

Actualitate (Categoria articolului)

Scriam în urmă cu câteva zile despre faptul că "Bacteria Clostridium există de patru ani în apa din Câmpina", dar niciodată nu au fost impuse restricții în consumul apei, iar populația nu a fost anunțată, deși DSP a avertizat HidroPrahova că apa nu este potabilă. Și demonstram acest lucru cu extrase din rapoartele asupra calității apei potabile, întocmite de Direcția de Sănătate Publică Prahova în 2018, 2019 și 2020. Ei bine, trebuie să știți că inclusiv Primăria Câmpina a fost anunțată de problemele cu bacteria depistată în apă, dar lucrurile au fost ținute sub tăcere. Fosta conducere a Primăriei a știut, dar a tăcut.

Într-o postare de pe pagina sa de Facebook, actualul primar al municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, scrie: "Problema cu această bacterie nu a apărut acum, anul acesta, săptămâna trecută. Este o problemă veche, de mai mulți ani, dar cei care ar fi trebuit să o rezolve nu doar că nu au rezolvat-o, ci au ascuns-o! DSP a știut, Hidroprahova a știut, Primăria a știut! Am descoperit mai multe adrese din anii trecuți prin care DSP anunță Hidroprahova și serviciul ADPP din Primărie că probele prelevate de la punctul de ieșire din stația Muscel-Voila arată că APA NU ESTE POTABILĂ, din cauza depistării bacteriei clostridium perfringens". Iar în susținerea spuselor sale, primarul postează una dintre adresele transmise de DSP către HidroPrahova și Primăria Câmpina, în septembrie 2019. (foto) 
În adresa respectivă se menționează că "aceste neconformități creează un risc epidemiologic pentru consumatori", că trebuie identificate cauzele care au condus la neconformități și trebuie luate măsuri de remediere pentru încadrarea apei în parametrii de potabilitate. De asemenea, DSP solicita "avertizarea consumatorilor afectați asupra neconformităților constatate, pentru a nu folosi apa pentru băut, gătit, spălat pe dinți, ci doar pentru evacuarea apelor uzate fecaloid-menajere".
Prin urmare, Câmpina are probleme cu această bacterie de mai mulți ani, dar câmpinenilor nu le-a spus nimeni nimic. Au fost lăsați să bea apă nepotabilă, deși DSP avertiza HidroPrahova și Primăria cu privire la riscul epidemiologic pentru consumatori!

4035 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cristian 19.08.2021 14:12 Ar putea un cititor competent în materie sa ne spună cum sunt încadrate de Codul penal aceste fapte grave (neinformarea cetățenilor asupra riscurilor consumului apei contaminate)? Neglijență criminală?
  • Rammstein 19.08.2021 15:43 Și?.....de fost primar încă mai e liber??...cum ... doarme liniștit cand stia de genocidul ce va fi în oraș.. Bine că actualul primar are sânge în instalații si da de pământ cu trântorii primăriei...si mafia care-l susținea pe fostul.primar...!!.. Dle primar faceti dezinfecție nu numai a apei dar si a cozilor de topor din oraș..pana vor dispărea ...

Actualitate

2377 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

3527 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.

Alte stiri recente

26 vizualizari
23 oct. 2021 11:22

Două sportive de la CS Câmpina, convocate la lotul național de baschet sub 14 ani

După succesul de la turneul de la Sibiu, care a marcat începutul Campionatului Național de baschet feminin pentru echipe sub 13 ani, au apărut și primele reacții. Iar acestea vin chiar de la vârf, de la nivel federal, ceea ce reprezintă un motiv de mare satisfacție pentru conducerea CS Câmpina, pentru președintele Adrian Stoican, dar și pentru antrenorul echipei feminine de baschet, Liviu Dochia.

3104 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.