La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu
Social (Categoria articolului)
Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.
Acest hub educațional va fi locul unde elevii vor putea să-și dezvolte gândirea creativă și logică, să colaboreze, să experimenteze și să cunoască noțiuni de bază de programare, să afle despre fenomenele care se produc în atmosferă, pe cer, în timpul zilei și pe timpul nopții, să învețe despre Sistemul Solar și să plece în ”călătorii virtuale” prin Univers sau să exploreze situații problemă ale mediului înconjurător la nivel local, regional și global și să demonstreze responsabilitate și respect față de natură.
Deschiderea oficială a activităților proiectului a avut loc joi, 28 septembrie, la Colegiul Tehnic Forestier, în prezența reprezentanților Fundației Comunitare Prahova, care implementează Fondul Științescu în județul nostru, precum și a directorului Vali Șerban.
În Hub-ul educațional Științescu al Colegiului Tehnic Forestier Câmpina, înființat în ediția 4.0 a Fondului Științescu Prahova, 50 de elevi vor lua parte la o serie de ateliere interactive și distractive, care le vor facilita cunoașterea și familiarizarea cu domenii fascinante precum: robotica, astronomia si astrofizica, ecologia. La acest lucru va contribui semnificativ și faptul că vor face cunoștință cu specialiști din domeniile STEM/STEAM, invitați la activități.
Prin implicarea în aceste ateliere, în următoarele luni, elevii vor avea ocazia să realizeze diferite obiecte sau roboți cu mâinile lor, lucru care le va deschide apetitul pentru științe și tehnologiile moderne și le va dezvolta spiritul de inițiativă, curiozitatea și imaginația.
Echipa de proiect este formată din prof. Sorin Milea (informatică), prof. Vali Șerban (geografie), prof. Carmen Voinea (discipline economice), prof. Alina Panait (discipline economice), prof. Emilia Secăreanu (fizică), prof. George Mitrof (discipline tehnice, silvicultură), Amalia Calafeteanu (contabil).
Social

Sistemul de returnare – garanție începe să funcționeze și la Câmpina. Cam ca-n toată țara...
Din 30 noiembrie 2023, în toată țara ar fi trebuit să intre în vigoare sistemul de returnare – garanție, al cărui principal scop este de a crește reciclarea, de a contribui la protejarea mediului.

La Școala Centrală Câmpina s-a auzit urarea ”La mulți ani, țara mea!”
La Școala Gimnazială Centrală a devenit tradiție organizarea întâlnirilor dintre foști și actuali elevi de la clasa profesoarei de învățământ primar Rodica Zăvoianu.
Alte stiri recente

Accident pe DN1, la Nistorești. Un bărbat de 71 ani și-a pierdut viața
În urmă cu puțin timp, pe DN1, la Nistorești, a avut loc un accident grav de circulație.

Reabilitarea Blocului 7ABC din centrul Câmpinei, aproape de finalizare în mai puțin de nouă luni de la începerea lucrărilor
Unul dintre proiectele care a beneficiat de deblocarea fondurilor europene la Câmpina este cel privind reabilitarea Blocului 7ABC, situat pe Bulevardul Carol I, în zona centrală a Câmpinei. După aproximativ nouă luni de la începerea efectivă a lucrărilor, reabilitarea blocului a fost finalizată, schelele au fost scoase, blocul arată ca nou, iar singurele lucrări care mai sunt de realizat sunt la interior - vopsirea holurilor și înlocuirea lifturilor.
Comentarii