Acțiune de suflet la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina - ”Pledoarie pentru rânduială”

Social (Categoria articolului)

Momente frumoase, pline de încărcătură emoțională miercuri, 22 martie 2023, la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” din Câmpina, acolo unde a avut loc acțiunea ”Pledoarie pentru rânduială: elemente de port popular românesc cu miros de lavandă și busuioc”, inclusă în calendarul activităților Casei Corpului Didactic Prahova.

Evenimentul a fost coordonat de profesor Dana Ștefan și profesor Elisabeta Milea, la ideea și cu sprijinul profesorilor de învățământ primar Mirela Gherghiceanu și Iulia Negoiță. În fața copiilor de la clasele a II-a și a IV-a din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” a fost prezentată o mică expoziție cu obiecte tradiționale - de la ii și fote la obiecte meșteșugărești, iar colegii lor mai mari - Livia Pisăliță, Maria Cojocaru și Mihail Mihalache au oferit momente artistice foarte frumoase și aplaudate. De asemenea, copiii din ciclul primar au avut și ei un scurt moment artistic, prin Ilinca Alexandrescu, apoi cu toții dansat o horă și au cântat o melodie de Paște.
”Concluziile” și cuvântul de închidere al acestei acțiuni i-au aparținut profesorului Roxana Stan, directorul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”.

2179 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Dacul Liber 23.03.2023 22:40 Felicitari elevilor Colegiului Nicolae Grigorescu, succes si intotdeauna luptatori pentru apararea valorilor traditionale romanesti crestine. Insa nu poate fi omis efortul educatorii ce cu grija si intelepciune, sadesc in uriasa si dornica memorie colectiva adevaratele informatii reprezentand Romania Suverana.. Poezii despre România. „Sunt român”, de Bogdan Petriceicu Hașdeu Eu din români îmi trag sorgintea. C-o sfântă dragoste-i iubesc şi pentru tot ce-i românesc, oricând, şi braţele şi mintea şi sufletul mi le jertfesc.

Social

1662 vizualizari
28 mai 2023 08:46

Echipa Școlii Centrale Câmpina a participat la faza județeană a concursului ”Educație rutieră - Educație pentru viață”

Sâmbătă, 27 mai, în Parcul Memorial Constantin Stere, din comuna Bucov, polițiștii Serviciului Rutier Prahova au organizat faza județeană a concursului național ”Educație rutieră- Educație pentru viață". În competiție, au participat șase echipe a câte patru elevi din ciclurile primare și gimnaziale din unități de învățământ din Câmpina (Școala Gimnazială Centrală) și din orașele Comarnic, Mizil,  Sinaia, Plopeni și Vălenii de Munte. 

1681 vizualizari
27 mai 2023 11:25

SING, proiect Erasmus al Fundației Zamolxes, la Câmpina

Fundația Zamolxes continuă șirul schimburilor internaționale organizate în Câmpina, cu un nou proiect ce va reuni peste 40 de tineri participanți cu vârste cuprinse între 16 și 25 de ani din Polonia, Bulgaria, Spania și Slovacia.

Alte stiri recente

691 vizualizari
03 iun. 2023 18:49

Pledoarie pentru tenis, la Câmpina, de Ziua Internațională a Copiilor

Tenis Premium Club Câmpina și-a deschis larg porțile pe 1 Iunie, sărbătorindu-i pe copii și dorindu-și să atragă un număr cât mai mare dintre ei spre ”sportul alb”.

898 vizualizari
03 iun. 2023 16:40

Liga A Prahova. CS Câmpina - Avântul Măneciu 3-0

Meci cu aer de vacanță la ultima reprezentație a CS Câmpina pe teren propriu. A fost o victorie care nu folosește nimănui, iar la final, părea că nimeni nu pleacă acasă fericit, după cele aproape două ore petrecute la terenul sintetic de la Căminul Petrol din Câmpina.