USR PLUS reacționează la proiectul legislativ privind trecerea în proprietatea Câmpinei a terenului pe care se află calea ferată nefolosită de mulți ani

Politică (Categoria articolului)

Probabil că nu sunt mulți cei care ar fi mizat pe o dispută atât de aprinsă pe seama proiectului legislativ privind recerea terenurilor pe care se află calea ferată din Câmpina din proprietatea publică a statutului în proprietatea administrației locale. Astfel, după ce propunerea primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a devenit proiect de lege inițiat de senatorul PSD Laura Moagher, și după reacția parlamentarilor AUR, acum, USR PLUS reacționează față de acest proiect.

Echipa USR PLUS a luat act de faptul că o doamnă parlamentar din partea PSD Prahova anunța cu fast că va iniția o lege prin care va trece zona verde aferentă liniei ferate Câmpina – Câmpinița – Telega din proprietatea statului în proprietatea Primăriei Câmpina.
“Ne pare rău că doamna parlamentar, împreună cu întreaga filială PSD Câmpina, dau dovadă de faptul că nu stăpânesc deloc legislația privind administrarea proprietății publice. Deși aceștia au primit voturi din partea unora dintre cetățenii câmpineni, ei nu cunosc norme de bază pentru guvernarea unei țări, așa cum este cazul celor privind proprietatea publică. În cazul de față, Legea 213/1998 privind regimul juridic al proprietății publice indică în mod clar că titularul dreptului de proprietate publică asupra unor bunuri precum linia ferată Câmpina – Câmpinița – Telega poate fi modificat ca urmare a colaborării dintre CFR, Ministerul Transporturilor, autoritățile județene și autoritățile locale. Inițierea unei legi cu acest subiect nu va avea niciun rezultat, cu excepția constatării de către câmpineni a faptului că doamna parlamentar PSD nu se descurcă prea bine cu legislația” a arătat avocatul Andrei Lupu, deputat USR PLUS.
“Am studiat încă din timpul campaniei electorale subiectul liniei ferate Câmpina – Câmpinița – Telega și am încercat să găsim soluții realiste, iar nu doar declarative. Pentru a putea amenaja o zonă verde de promenadă, avem nevoie de colaborare între Ministerul Transporturilor, Guvern și administrația locală prahoveană. Acesta este motivul pentru care am inițiat o discuție cu reprezentanții Guvernului și cei ai Consiliului Județean astfel încât să trecem în mod legal proprietatea asupra liniei ferate la autoritățile locale. De asemenea, alături de parlamentarii USR PLUS Prahova, am propus un amendament la Bugetul de Stat care să acopere finanțarea unui astfel de proiect. Facem politică evitând declarațiile triumfaliste dar lipsite de fond precum cele ale PSD și încercând, în schimb, să fim constructivi” a subliniat și consilierul local USR PLUS Valentin Crețu.

Declarațiilor celor doi reprezentanți ai USR PLUS au fost postate pe pagina oficială a PLUS Câmpina. 

7852 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cioloș 27.01.2021 23:17 Reacția este extrem de întârziată. Dacă omul lor ar fi câștigat primăria cred că și acum căuta drumul spre .... Greu cu politica asta.
  • Catrinel 28.01.2021 19:21 Dl parlamentar USR PLUS, avocat (?) Lupu habar nu are ca in legea la care face referire (Legea 213/1998), din 27 de articole au fost abrogate 26, ramanand numai articolul 6 care nu are legatura cu problema mentionata. Acesta este noul parlament ales in care ne-am pus atatea sperante. Iar ce zice Cretu e ... ca sa nu isi supere seful.
  • Popa 01.02.2021 11:05 Ingrijorator este faptul ca o parte din cei alesi sau numiti ,nu cunosc LEGISLATIA si atunci la ce sa speram decat la o incrancenare in lupta politica de tip mahala, ce nu aduce nimic bun orasului.Nu este clara si sursa de finanatare a acestui proiect ,fonduri europene sau bugetul local.Cei din vechea administratie au propus o solutie mai simpla:montarea de panouri publicitare ,o mistocareala mai ieftina si fara dureri de cap.

Politică

1042 vizualizari
21 nov. 2023 11:48

Drept la replică din partea AUR Câmpina

3 comentarii

În urma apariției articolului "Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina", publicat pe site-ul nostru în data de 17 noiembrie 2023, am primit din partea Biroului de comunicare al AUR Câmpina un drept la replică pe care în prezentăm integral. 

1742 vizualizari
17 nov. 2023 19:46

Ce avem noi aici? Cezar Grama revine în politică, alături de Alexandru Anghel, la AUR Câmpina

2 comentarii

Pe măsură ce se apropie alegerile, după cum ne așteptam cu toții, pe scena politică locală se produc mișcări interesante, apar nume noi sau se reactivează nume vechi în... partide noi. În această din urmă categorie îi putem include și pe Alexandru Anghel și Cezar Grama, de câteva zile președinte, respectiv vicepreședinte la AUR Câmpina.

Alte stiri recente

308 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.

1282 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.