Un dezvoltator imobiliar anunță construirea a patru blocuri în Câmpina. Prețul unui apartament - minim 1.000 euro/mp

Actualitate (Categoria articolului)

Pe aproape toate site-urile importante de profil din țară este postat un anunț privind noul proiect pe care îl va realiza la Câmpina un dezvoltator imobiliar "cu renume" în România. Este vorba despre construirea a patru blocuri "într-o zonă foarte bună, în apropierea magazinelor Kaufland și Lidl, cu discuții avansate cu Mega Image, care dorește să deschidă un magazin la parterul unuia dintre blocuri". Practic, pe site-urile de imobiliare se anunță că urmează punerea în vânzare a apartamentelor care vor fi construite, cu precizarea că în 2022 vor fi predate la cheie, fiind prezentate inclusiv prețurile, de la 1.000 de euro în sus pe metru pătrat.

Un astfel de anunț nu poate să nu atragă atenție. Cine și unde construiește în Câmpina, în ce condiții, ce fel de apartamente, cât costă, cum se pot obține, dar mai ales, cine își poate permite un astfel de apartament? Încercăm să răspundem pe rând la aceste întrebări. Blocurile ar urma să fie construite pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, nr.41, pe terenul care a aparținut societății Extrapan, în spatele Benzinăriei ETU, și care a fost cumpărat de o societate din București - MGM Development & Constructions Holding SRL. Vorbim despre una dintre multe firme din domeniul imobiliarelor, controlate de omul de afaceri israelian Yigal Zuhar. Societatea menționată a depus deja la Primăria Câmpina documentația pentru obținerea autorizației de construire. Și revenim la cele patru blocuri - acestea ar urma să aibă patru etaje sau cinci etaje (etaj retras), în total 200 de locuințe, magazine la parter, 250 locuri de parcare (în subteran). Etapa I înseamnă construirea primului bloc, cu 26 spații locative și 44 locuri de parcare.
“Proiect definitivat, blocurile vor avea atât garsoniere, cât și apartamente cu 2, 3 sau 4 camere și penthouse la ultimul etaj, suprafețele fiind diferite, dar în general sunt apartamente generoase, spații mari, luminoase, moderne; calitatea materialelor va fi ridicată existând posibilitatea alegerii finisajelor de către beneficiar; se poate da avans cu antecontract notarial în momentul în care situația actelor va permite (vor fi eliberate autorizația de construcție și avizele necesare) sau se poate face o rezervare direct la dezvoltator pe loc cu numai 500 euro, oferind posibilitatea clientului să își aleagă apartamentul dorit și, cel mai important, vederea către ce punct cardinal dorește” - după cum se menționează în anunțul de pe site-urile de imobiliare.
Și iată câteva exemple de prețuri, conform tabelului atașat anunțului:
- garsonieră: 46,6 mp - 57.720 euro; 46,1 mp - 57.395 euro
- apartament 2 camere: între 63 mp și 76 mp, preț între 79.885 euro și 93.665 euro
- apartament 3 camere: între 97 mp și 178,8 mp, preț între 119.925 euro și 172.835 euro
- apartament 4 camere: 114,9 mp - 142.155 euro
Toate unitățile locative au balcon, unele apartamente având terase.
Faptul că acest anunț a fost publicat pe site-urile specialitate înainte de demararea lucrărilor la noile blocuri, chiar înainte de obținerea autorizației de construire, poate însemna și o testare a pieței.
(Foto de pe lajumate.ro)

4424 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tudy 23.10.2021 14:14 cine in campina isi permite astfel de preturi? si preturile astea sigur o sa creasca artificial preturile din campina, ca doar nu vand prostii din campina cu 50 de mii cand astia vor sa vanda cu 90 de mii
  • Marin 23.10.2021 15:48 La prețurile afișate va doresc să stați cu ele mult și bine,sunt mai scumpe ca în Spania
  • Rammstein 23.10.2021 15:51 A început cooperativa Nufărul să lucreze. .!!..vin banii de la centru pentru programul de dezvoltare așa pe șest...că doar președintele consiliului județean e la locul potrivit ....
  • Focseneanu Carmen Doina 24.10.2021 10:44 Nu știu cine și-ar putea permite aceste preturi exorbitante. Sunt mai scumpe decât în București. Nu se găsesc nici locuri de munca rezonabil plătite în Câmpina. Sunt curioasa sa vad cati clienți va avea investitorul. Poate sa aibă clienți din București sa locuiască în week-end. Oamenii cu venituri modeste sau amărâții nu au drepturi și șanse la nimic. Primăria a dat gratis terenuri în cartiere rezidențiale tot la cei bogați care-și permit vile cu etaj și care practic unii nici nu locuiesc tot timpul în vilele construite doar vin în week-end. Restul amărâților nu au șanse sa obțină un teren și să-și facă o locuință modesta. În Câmpina terenul e f. scump, practic dacă nu ai teren e greu să-ți incropesti o locuință.
  • MF 24.10.2021 14:41 Adevaratii ''dezvoltatori imobiliari'' ar fi aceia care ar investi in cumpararea si reabilitarea locuintelor existente, mai ales la case. Ca sunt cu sutele nefolosite sau parasite. Orice constructor de noi locuinte colective intr-un oras / un judet / o tara cu populatia in scadere si cu media de doar 2 persoane pe locuinta, nu se poate numi ''dezvoltator'', ci mai degraba ''involuator''. Incurajarea de noi locuinte, si mai ales a proiectelor de noi locuinte colective, este solutia facila, usor de urmat, care insa duce treptat la inmultirea locuintelor individuale nefolosite, la parasirea fondului locativ vechi, si prin aceasta la incurajarea degradarii arhitecturale si identitare a orasului nostru. Daca nu vom gandi o strategie in directia opusa (descurajarea noilor constructii rezidentiale si incurajarea reabilitarilor celor existente), in cateva generatii va disparea treptat toata arhitectura veche a orasului nostru, si odata cu ea personalitatea si specificul sau: urmasii nostri vor fi poate mai bogati, insa nu vor mai avea decat un oras uniform, banal, neatractiv si stresant, si chiar daca vor fi conditii economice superioare, campinenii plecati in lumea larga (pe care azi ni-i dorim inapoi) nu vor mai avea la ce sa revina - atractivitatea orasului va fi de domeniul istoriei. Cu fiece nou bloc construit, ne distrugem o strada de case cu personalitate, ne mai stergem o pagina din ceea ce suntem si ne mai apropiem de un viitor de colaps sufletesc.

Actualitate

1313 vizualizari
08 dec. 2021 20:15

Punctele de vedere ale partidelor cu reprezentare în CL Câmpina despre construirea unui bloc pe Bulevardul Culturii, lângă Primărie

Am scris, într-un articol anterior, despre intenția unei firme private de a construi un bloc pe Bulevardul Culturii din municipiul Câmpina, pe terenul unde s-a aflat cândva grădina de vară și care astăzi aparține firmei respective. Aceste teren este la doi pași de sediul Primăriei Câmpina, care este o clădire monument istoric de clasa A - Vila Ștefănescu sau Casa cu Grifoni. Referitor la această situație am cerut un punct de vedere liderilor partidelor cu reprezentare în Consiliul Local, precum și Primăriei Câmpina. 

3541 vizualizari
08 dec. 2021 13:35

Pe locul fostei grădini de vară de pe Bulevardul Culturii din Câmpina se intenționează construirea... unui bloc

2 comentarii

Bulevardul Culturii aproape că a rămas singura zonă din localitate care ne mai amintește de Câmpina de altădată, cu case elegante, cu mult spațiu verde, cu liniște. O zonă aparte de care câmpinenii sunt legați sufletește. Numai că, iată, o firmă din Năvodari, care deține un teren pe Bulevardul Culturii, dorește să construiască aici un bloc. Dacă se va întâmpla acest lucru, dacă autoritățile vor permite, atunci putem considera deschisă cutia Pandorei și pe Bulevard vom putea construi orice.

Alte stiri recente

1129 vizualizari
08 dec. 2021 22:58

Andreea Lungu și Marius Vasile și-au încheiat activitatea la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina și vor continua pentru... CSM Brașov

Câmpina are de câțiva ani o problemă, pe care niemni nu pare dispus să o rezolve. Copiii care activează la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina își termină perioada de juniorat, trebuie să treacă la nivelul următor - tineret și apoi seniori, dar pentru că în Câmpina nu există preocupare pentru a-i menține pe acești copii la un club local, ei sunt nevoiți să cute alte cluburi din țară pentru a-și continua activitatea.

7125 vizualizari
08 dec. 2021 17:46

A încetat din viață omul de afaceri câmpinean Florin Abagiu

4 comentarii

Inspectoratul Județean de Poliție Prahova și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență Prahova anunțau, în această după-amiază, producerea unui accident rutier grav pe drumul județean 144, între Florești și Nedelea.