Simpozionul dedicat Zilei Câmpinei - trist, deprimant, cu discursuri lungi și plictisitoare

Eveniment (Categoria articolului)

Câmpina împlinește astăzi 513 ani de atestare documentară. Și, ca în fiecare an, de Ziua Câmpinei, administrația locală organizează un simpozion în cadrul căruia se rostesc discursuri, se lansează cărți, se prezintă diverse publicații periodice, toate finanțate de la bugetul local și care nu ajung la publicul larg pentru că nu pot fi comercializate. Așa a fost și astăzi în Sala "Constantin Radu" a Casei de Cultură "Geo Bogza", locația Simpozionului "Câmpina 513".

O sală plină, de altfel, de oameni interesați la început și plictisiți ulterior. Unii au avut noroc, au găsit scaune libere, alții au stat în picioare, aliniați la perete. O sală rece, în care cei prezenți au stat cu paltoanele pe ei, o sală care apoi a devenit sufocantă din cauza numărului mare al participanților. Nimic nou, nimic deosebit, nimic frumos. Noi refuzăm să credem că asta este, de fapt, imaginea Câmpinei de astăzi, tristă, deprimantă, plictisitoare. Noi încă mai sperăm că simpozionul organizat de administrația locală nu reflectă chipul orașului, ci reprezintă doar o acțiune care trebuia bifată și atât. 

8832 vizualizari
4

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Violeta 08.01.2016 21:04 A fost prima data cand am participat la un simpozion dedicat Zilei Campinei. Si ultima data! Am fost profund dezgustata de linguseala unora fata de primar sau mai marii zilei, de calitatea foarte, foarte slaba a prezentarilor, de calitatea slaba din toate punctele de vedere a filmuletului prezentat, de faptul că au fost adusi fortat copiii aia de la Scoala de Politie care au fost nevoiti sa stea in picioare ore bune, absolut degeaba, iar cand l-am auzit pe Ciupala care multumea pentru sprijinul financiar "Consiliului Popular", am crezut ca nea Petrica Campeanu prezent in sala este primarul in functie!
  • Dan V. 09.01.2016 09:01 Discurs mai electoral si de mai prost gust, avand in vedere momentul, asa cum a avut ieri Tiseanu, nu am mai vazut de mult timp! Sa ii fie rusine!
  • Ana Nedelcu 09.01.2016 16:53 Lamentabil. Ar trebui sa dispara 80% din actuali,si sa lase loc celor mai tineri si cu pofta de viata.
  • paul 12.02.2016 22:19 Asta e cand aloci doar 1000 ron pt ,,cartea de vizita" a municipiului.Inca primarul nostru cred ca nu e in tema cu spekerii.De fapt cred ca il ,,epuizeaza" tare activitatea la primarie,si cred ca niste dezvoltare personala i-ar face bine si i-ar schimba tonusul de abordare.Se poate lua fonduri de la alte activitati,care se pot cumula.Cand cultura se duce de rapa: valabil si pt Casa de Cultura si pt Casa Tineretului-trebuie persoane tinere,chiar nu avem asa ceva in oras?Cartile care le scoate dl Ciupala sunt ok,in comparatie cu alti publicisti la ale caror lansari daca se strange de-o hora.Poate le gasesc pe la bibliotecile din oras,la licee.Pacat ca ajung la ,,politruci" si la angajatii din primarie(au circuit inchis).Daca tot bagati banii in carti si noi masele sa luam ,,lumina"

Eveniment

860 vizualizari
11 aug. 2022 21:13

Mircea Baniciu cântă la Câmpina, în Parcul Regele Mihai I, sâmbătă, 13 august 2022

Mircea Baniciu susține cel de-al treilea concert din cadrul evenimentului "Câmpina Summer Park Music" organizat de Casa de Cultură "Geo Bogza". Primul spectacol a avut loc pe 25 iunie, protagonist fiind Kempes (Ovidiu Ioncu), apoi al doilea concert, pe 23 iulie, a fost susținut de formația Semnal M. Mircea Baniciu va cânta sâmbătă, 13 august, de la ora 20.00, pe esplanada din Parcul Regele Mihai I. 

4127 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

Alte stiri recente

858 vizualizari
12 aug. 2022 07:28

Marian Nistor, președintele PNL Câmpina: "Toți locuitorii municipiului vor fi afectați de acest PUZ privind modernizarea centrului!"

1 comentarii

Continuăm seria discuțiilor pe tema Planului Urbanistic Zonal (PUZ) privind modernizarea centrului municipiului Câmpina, invitatul nostru fiind de această dată președintele PNL Câmpina, Marian Nistor. PNL este unul dintre partidele cu reprezentare în Consiliul Local, care nu consideră oportună realizarea pasajului subteran, iar Marian Nistor explică, în interviul pe care ni l-a acordat, motivele pentru care nu este de acord cu pasajul. De asemenea, președintele PNL Câmpina ridică mai multe semne de întrebare în privința PUZ, document aflat acum în perioada de consultare publică, urmând ca apoi să intre în dezbaterea Consiliului Local. Urmăriți integral interviul cu Marian Nistor.

3653 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21.00. Ce s-a întâmplat?