Primarul Câmpinei, Horia Tiseanu, va fi cercetat într-un nou dosar pentru trafic de influență

Actualitate (Categoria articolului)

După cum se știe deja, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost trimis în judecată, fiind acuzat de abuz în serviciu, trafic de influență și instigare la săvârșirea infracțiunii de delapidare în formă continuată. Dosarul se află la Camera preliminară a Tribunalului Prahova, iar următoarea înfățișare este stabilită pentru 9 martie 2018. Dar Horia Tiseanu mai are un dosar, unul nou, aflat la DNA și în care este cercetat pentru trafic de influență.

În baza Legii 544/2001 privind accesul la informațiile de interes public, am solicitat Tribunalului Prahova rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în dosarul în care inculpat este primarul Câmpinei. Iar din acest rechizitoriu am aflat că din dosarul mare, cel aflat acum pe rolul instanței, a fost disjunsă o cauză în care cercetările sunt continuate într-un dosar separat. Acest nou dosar are legătură cu o lucrare importantă executată în municipiul Câmpina prin Ministerul Dezvoltării, cu fonduri europene de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei și cu fonduri de la bugetul de stat - "Reabilitare conductă aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă". Adică schimbarea conductelor de apă de pe Calea Doftanei, Strada Bobâlna și Bulevardul Nicolae Bălcescu, lucrare desfășurată în perioada 2015-2016.

Cu privire la infracţiunea de trafic de influenţă prezumtiv comisă de către inculpatul TISEANU LAURENŢIU HORIA în legătură cu executarea lucrării "Reabilitare conductă de aducţiune, conductă de transport şi reţele de distribuţie apă potabilă în mun, Câmpina, jud. Prahova", contractată de la SC XXX  SA, şi atribuită asocierii SC XX  SRL - SC X SA, în sensul în care acesta ar fi intervenit pe lângă reprezentanţii executantului în vederea subcontractării lucrărilor în favoarea SC X SRL Câmpina, iar în schimbul acestei prezumtive intervenţii, inculpatul TISEANU LAURENŢIU HORIA ar fi beneficiat din partea SC X SRL Câmpina, de efectuarea unor lucrări cu titlu gratuit la un imobil în mun. Câmpina, (………………) urmează a fi înregistrat la nivelul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti, deoarece cercetarea faptei ar conduce la întârzierea soluţionării cauzei, măsura fiind necesară pentru o mai bună desfăşurare a procesului penal - se menționează în rechizitoriul anonimizat remis de Tribunalul Prahova. Precizăm că într-un astfel de rechizitoriu nu sunt menționate date cu caracter personal, numele firmelor, adrese etc.

Totuși, chiar și fără aceste date menționate concret în rechizitoriu, știm despre ce firme este vorba, pentru că am tot scris despre ele în perioada derulării investiției. Licitația pentru executarea lucrărilor a fost câștigată de asocierea formată din Fluid Development SRL Constanța și Proiect SA Constanța, cu prețul de 3,43 milioane lei fără TVA. Ulterior, lucrările au fost subcontractate societății Ascon SRL Câmpina a lui Petru Hașegan. O firmă care, de-a lungul timpului, a avut numeroase contracte cu Primăria Câmpina, Hașegan fiind o persoană apropiată primarului Horia Tiseanu. Perioada lucrărilor a fost grea pentru câmpineni. S-a lucrat încet și prost, au apărut numeroase probleme, iar despre toate acestea s-a discutat și la nivelul Consiliului Local, la momentul respectiv. Și toată lumea se întreba cum a ajuns Ascon să execute o astfel de lucrare. Ei bine, primim răspuns odată cu noul dosar al primarului Horia Tiseanu. Se pare că primarul ar fi intervenit pe lângă reprezentanții firmei din Constanța pentru subcontractarea lucrărilor către Ascon, iar din partea Ascon ar fi primit ca "recompensă" lucrări gratuite la casa pe care o construiește pentru fiul său în Cartierul Câmpinița. De aici și posibila infracțiune de trafic de influență pe care o cercetează acum procurorii DNA în noul dosar penal al primarului Câmpinei.

7924 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Luchian 07.03.2018 14:10 Toată lumea știa, toată lumea vorbea ca Tiseanu își face casa pe șpagă și pe contracte date preferential. Dar când acest lucru apare negru pe alb intr-un rechizitoriu, înseamnă ca exista și niște probe și ca e groasa. Cu ce tupeu mai iese Tiseanu pe strada sa ne tot minta, când cel mai vine ar fi DEMISIA! Și sa ii fie rusine!
  • Florin Nutu 07.03.2018 14:12 Bineee domn primar. La mai mare si la mai multe. Daca matale nu ai bunul simt sa te duci acasa si sa lasi orasul in pace atunci poate te va obliga DNA. si sigur te va obliga. Numai ca mai pierdem noi ceva timp cu tine pe aici.
  • Traian 07.03.2018 14:12 Horica, se strânge latul!!! 🤒💸💰💵⛓te aștepta... Costa Rica!
  • PKK 07.03.2018 21:49 Da ,din ce in ce mai aproape de final,din pacate l-a luat valul in sensul rau ca multi alti primari din tara,preocuparea lui a fost printre altele cum sa foloseasca banul public in scop personal.Orasul este asa cum vedem o carpaceala inceputa si neterminata.Important este ca toti cei au furat sa nu scape iar cei ce vor veni sa ia aminte .PNL Campina este o organizatie de tip gasca multi stiu ce facea iubitul lor conducator dar au luat pozitia calului cand bea apa ,era o sansa de schimbare ,s-a ratat sa speram in urmatoarea.Hai DNA.
  • Nicolai N. 07.03.2018 22:07 Plătim și apa de ploaie în campina.
  • Mariana 07.03.2018 23:28 Pe mine ma distreaza o chestie. L-au gasit pe Tiseanu, care e cel mai "cuminte" dintre primarii prahoveni, ca e cel mai mare infractor. Eu una cred ca toate informatiile astea sunt cumva umflate artificial si in locul celor de la Ploiesti, i-as ancheta pe primarii care se cunosc a fi bogati: fostul din Busteni, cel din Sinaia, etc etc.
  • Andrei 08.03.2018 09:26 Înțeleg ca procurorii pot demonstra ca cel puțin o parte, eu cred toată, casa de pe Bogdan Vasile e făcută din șpăgi și comisioane! Chiar dacă nu este pe numele lui, cred ca ar trebui la finalul procesul ca aceasta casa sa ii fie confiscata!
  • HORIA FRINCU 08.03.2018 12:34 o sa il regretati pe Horia...vor veni unii mult mai nemancati....

Actualitate

85 vizualizari
25 mar. 2023 08:28

Desființarea Pieței, înființarea Centrului Cultural și organigrama primăriei revin pe masa consilierilor locali din Câmpina

Miercuri, 29 martie, de la ora 17.00, Consiliul Local Câmpina este convocat în ședință ordinară.

1029 vizualizari
24 mar. 2023 16:32

HIDRO PRAHOVA SA – Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 24 martie 2023

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Legii 458/2002, cu modificările și completările ulterioare.

Alte stiri recente

335 vizualizari
25 mar. 2023 06:35

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.

479 vizualizari
24 mar. 2023 22:44

Ziua Porților Deschise la Poliția Județeană Prahova și Poliția Municipală Câmpina

Ziua Poliției Române este sărbătorită în fiecare an la 25 martie, zi în care este prăznuită sărbătoarea creştină a Bunei Vestiri, al cărei simbol se afla pe primul steag al Marii Agii și a fost preluat ulterior pe actualul drapel al Poliţiei Române. Anul acesta se împlinesc 201 ani de la înființarea Poliției Române, iar cu această ocazie, vineri, 24 martie, porțile Inspectoratului Județean de Poliție Prahova și Poliției Municipale Câmpina au fost deschise pentru copii.