"Ora Pământului", sărbătorită prin muzică la Școala Centrală Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Școala Gimnazială Centrală din municipiul Câmpina a organizat în premieră evenimentul "Ora Pământului" sub egida CANTUS MUNDI. Copiii acestei unități de învățământ s-au alăturat celor peste 10.000 de copii din țară care au cântat timp de o oră, la lumina lanternelor, în cadrul celui mai mare program social de integrare prin muzică din România. Evenimentul, organizat în parteneriat cu Corul "Madrigal - Marin Constantin", s-a desfășurat sub sloganul "Dăruiește naturii din energia ta!".

Sâmbătă, 30 martie 2019, la ora 20.30, la Școala Centrală din Câmpina s-au stins toate luminile. Iar în amfiteatrul plin de copii, părinți și cadre didactice, a răsunat muzica. Timp de o oră, la lumina lanternelor, Corul "Ritmico" al Școlii Centrale (coordonator prof. Lucia Gherghița Tudor) a cântat și a încântat publicul. A fost o atmosferă extraordinară, o oră de muzică și bucurie, o oră în care copiii au luminat cu muzica și energia lor sufletele celor prezenți. Au fost alese și interpretate melodii frumoase, cunoscute și îndrăgite, atât românești, cât și din repertoriul internațional. 
Înainte de... a se stinge lumina, directorul Școlii Centrale, prof. Florentina Dumitrașcu, a spus câteva cuvinte despre semnificația evenimentului în România, dar și pe glob, despre Programul Național "Cantus Mundi" inițiat de Corul Madrilal, despre responsabilitatea pe care trebuie să o aibă fiecare dintre noi privind protejarea planetei, a mediului înconjurător, a resurselor pământului. (video) La finalul acțiunii, concluzia i-a aparținut tot directorului instituției în comun acord cu toți cei prezenți: "Cu așa copii, planeta Pământ nu o să dispară niciodată!"
Priviți-i și mai ales ascultați-i! Sunt frumoși, talentați și veseli și ne oferă tuturor cu multă mărinimie din muzica și bucuria lor!

6719 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 31.03.2019 17:03 Foarte frumos!Felicitari tuturor!

Eveniment

4906 vizualizari
25 oct. 2021 19:32

De Ziua Armatei și la Centenarul Regelui Mihai I, la Breaza a fost dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”

La Breaza a fost luni, 25 Octombrie 2021, o sărbătoare cu totul și cu totul specială, fiind dezvelit ”Monumentul celor Trei Regi”, dedicat Centenarului Regelui Mihai I. Este vorba despre un monument restaurat, care a fost realizat în anul 1934 de sculptorul Ion T. Aldea, dar ”ascuns” după cel de-al doilea război mondial, odată cu instaurarea regimului comunist în România. Acum, monumentul a fost restaurat cu sprijinul sculptorilor Elena Surdu Stănescu, Elena Boby Dumitrescu și Cosma Dumitru și cu contribuția Primăriei orașului Breaza.

1832 vizualizari
25 oct. 2021 12:36

Ziua Armatei Române, sărbătorită și în acest an sub semnul pandemiei

Ziua Armatei Române a fost marcată la Ploiești în cadrul unei ceremonii restrânse, fără public, dat fiind contextul pandemic. Din partea Consiliului Județean Prahova a fost depusă o coroană de flori la Monumentul Vânătorilor de la Gara de Sud, de către vicepreședinții Dumitru Tudone și Cristian Apostol, dar și câțiva aleși județeni. De asemenea, prefectul județului, Cristian Ionescu, a fost prezent la ceremonie. La Câmpina, o delegație a Primăriei și Consiliului Local a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor din Războiul de Întregire (statuia soldatului) din Parcul Trandafirilor.

Alte stiri recente

11 vizualizari
27 oct. 2021 11:49

În sediile HidroPrahova au acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, cele cu test negativ sau care au trecut prin boală. Măsura nu se aplică și angajaților societății

Operatorul de apă și canal HidroPrahova anunță că a activat Comitetul de acțiune pentru situații de urgență la nivelul întregii societăți, pentru stabilirea măsurilor suplimentare necesare privind derularea activității în condiții de siguranță, în contextul creșterii incidenței cumulate a virusului SARS-CoV-2.

1705 vizualizari
26 oct. 2021 22:16

Societatea AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal

Fabrica de microbuze AVEURO International Câmpina angajează mai multe categorii de personal, după cum urmează: