Laringita, o afecțiune simplă, dar care nu trebuie ignorată

Sănătate (Categoria articolului)

Pentru cei mai mulți dintre noi, laringita este o afecțiune simplă, de sezon, pe care o ignorăm de cele mai multe ori. 'Tratamentul este ușor, prevenția - de asemenea, ignorarea însă poate genera multe complicații', ne spune dr. Adina Nicolaescu, medic primar ORL în cadrul Clinicii MEDIS Câmpina (video).

O alimentație corectă, protejarea față de frig și evitarea zonelor aglomerate sunt cele trei măsuri de bază care previn laringita și reduc riscul apariției infecțiilor respiratorii. Laringita poate avea o formă ușoară, dar există și riscul să apară complicații dacă nu este tratată la timp sau corect. 'De la o simplă laringită pe care o ignorăm, se poate ajunge la internarea în spital. Uneori, laringita poate fi confundată cu o infecție mult mai complicată, de exemplu. Auzim de multe ori persoane din jurul nostru spunând că sunt răcite de trei luni și nu le trece cu nimic, că tușesc și sunt răgușite de mai multă vreme sau că nu pot respira noaptea din cauza răcelii. Atunci, deja nu mai putem vorbi de o laringită și trebuie să mergem urgent la medic', a mai afirmat dr. Adina Nicolaescu.

14152 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petcu vasile 30.10.2016 20:17 super doamna doctorita nicolaescu

Sănătate

5444 vizualizari
04 aug. 2022 07:49

Primele operații pe coloana vertebrală, la Spitalul San Confind

Vă informam, nu cu mult timp în urmă, despre faptul că la Spitalul SanConfind din Poiana Câmpina vor fi posibile operațiile de hernie de disc. De două săptămâni, chiar se întâmplă acest lucru. Două astfel de intervenții chirurgicale, de mare complexitate și finețe, au fost realizate cu succes de dr. Stelian Anghel împreună cu dr. Viorel Albu.

2281 vizualizari
12 iul. 2022 10:24

Dr. Călin Tiu a coordonat un curs de ecografie pentru chirurgi în cadrul unui congres medical european desfășurat la Cracovia

1 comentarii

La finalul săptămânii trecute, la Cracovia, în Polonia, în cadrul Congresului Asociației Europene pentru Chirugie Endoscopică, dr. Călin Tiu a organizat și condus cursul de ecografie pentru chirurgi, unul dintre cele mai apreciate din cadrul congresului.

Alte stiri recente

122 vizualizari
10 aug. 2022 19:04

Trofee și amintiri frumoase, bilanțul Ansamblului ”Ghiocelul” Câmpina la Festivalul Internațional de Folclor de la Ohrid, Macedonia

La Ohrid, în Macedonia, a avut loc în perioada 4-9 august ediția din acest an a Festivalului Internațional de Folclor al Tineretului ”Zdravko Banar”, singura formație din România prezentă la acest eveniment fiind Ansamblul Folcloric ”Ghiocelul” al Casei de Cultură ”Geo Bogza” din Câmpina.

476 vizualizari
10 aug. 2022 15:12

Anunț public privind depunerea solicitării de emitere a acordului de mediu

Primăria municipiului Câmpina ne-a transmis următorul anunț public: