Semafoarele din Câmpina au luat-o razna. Și nu le "tratează" nimeni

Actualitate (Categoria articolului)

Bulevardul Carol I, la ceas. Dacă ești din Câmpina, știi că nu funcționează culoarea verde a semaforului pentru mașini, pe sensul de mers spre Casa Cărții. Dacă nu ești din Câmpina, atunci ai o problemă. Stai și aștepți să apară verdele, dar descoperi că se face galben și apoi roșu. Pietonii se uită la tine ciudat, iar ceilalți șoferi te claxonează și te apostrofează ca să te trezești. Fix în mijlocul Câmpinei.

În intersecția de la ABC (Bulevardul Carol I cu Strada Republicii), semaforizarea este un risc pentru șoferi și pietoni. În momentul în care un conducător auto vine pe Bulevardul Carol I, dinspre peco, şi intenţionează să vireze la dreapta, pe Republicii - Mihail Kogălniceanu, diferenţa dintre momentul în care poate face acest lucru şi momentul în care pietonii primesc „verde” pentru a putea traversa este extrem de scurtă, de doar câteva secunde. Astfel că, de cele mai multe ori, şoferii sunt nevoiţi să frâneze brusc, iar dacă există doar un moment de neatenţie, se poate ajunge la accidente.
Intersecția de la Casa Tineretului (Bulevarul Bălcescu cu Strada Orizontului) - aici nu există semafor deasupra străzii, pe Orizontului, o stradă pe care circulă mașini mari și care, de multe ori, "acoperă" semafoarele laterale. Avem doar un suport metalic, atașat stâlpului de pe trotuar, iar din suport ies cablurile aferente, cele necesare unui viitor semafor.
În aceeași zonă, conducătorii auto care vin de pe Bd. Bălcescu și vor să facă dreapta pe Orizontului se plâng de faptul că nu există semafor intermitent la dreapta, astfel încât să nu fie nevoie să aștepte schimbarea semaforului pentru cei care merg spre centru. Există fir tras pentru un astfel de semafor, dar atât.
În intersecția de la Casa Cărții, nu funcționează culoarea roșie a semaforului pentru pietoni de la intrarea spre Bulevardul Culturii. Mai exact, semaforul din colț, de la Soldat. Pietonii care vin dinspre Milia au în față un semafor... negru. Unii cred că nu funcționează deloc și traversează punându-și viața în pericol și stârnind furia conducătorilor auto. Ar fi atât de simplu de rezolvat această problemă, dacă ar exista un minim interes din partea autorităților.
Pe Calea Doftanei, între Școala Centrală și Răcitor. Semaforul de pe sensul de mers spre Rafinărie este fix în bătaia vântului. În partea superioară se mai ține doar într-un fir.
Toate aceste probleme ne-au fost semnalate de cititorii noștri, iar noi le transmitem mai departe cu speranța că vor fi rezolvate.

S-a introdus semaforizare în două noi intersecții din Câmpina - Bulevardul Culturii cu Strada Plevnei și Toma Ionescu cu Ana Ipătescu. Lucrările sunt finalizate de mai multă vreme, dar semafoarele nu funcționează. "În condițiile în care se vor monta contoarele electrice astăzi și mâine, așa cum avem promisiune de la Electrica, semafoarele din cele două intersecții vor deveni funcționale cel mai târziu săptămâna viitoare", este explicația pe care am primit-o de la reprezentanții Primăriei Câmpina.

6602 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

125 vizualizari
23 mar. 2023 22:17

”O zi din viața de școlar”, prima ediție a unui concurs județean de teatru, organizat de Clubul Copiilor Câmpina

Clubul Copiilor din Câmpina a organizat joi, 23 martie 2023, prima ediție a concursului județean de teatru pentru elevi - ”O zi din viața de școlar”, eveniment inclus în Calendarul activităților extracurriculare din județul Prahova.

348 vizualizari
23 mar. 2023 20:58

Mesaj RO-ALERT la Valea Doftanei privind prezența unui urs în zonele populate

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a anunțat că a emis un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezența unui urs în zonele populate. 

Alte stiri recente

109 vizualizari
23 mar. 2023 21:44

"Săptămâna Verde" la Școala Centrală Câmpina. Copiii au construit căsuțe pentru păsărele și au plantat puieți de brad

În această perioadă, la Școala Gimnazială Centrală Câmpina se derulează "Săptămâna Verde", fiind primul an școlar cu acțiunile de mediu incluse în program. Și au fost multe astfel de acțiuni, una mai frumoasă ca alta, pentru că "misiunea noastră este să facem și educație de mediu, să-i provocăm pe elevi să înțeleagă rostul tuturor eforturilor și a tuturor inițiativelor care se fac în această luptă pentru protejarea planetei", după cum ne-a declarat profesor învățământ primar Rodica Zăvoianu.

56 vizualizari
23 mar. 2023 20:01

Comunicat de presă. Începere proiect „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social” în municipiul Câmpina

UAT Municipiul Câmpina, în calitate de beneficiar, derulează proiectul „Înființarea unui centru comunitar integrat medico-social”, cod SMIS 155461, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban, Prioritatea de investiții 9.1 – DLRC (CLLD) – Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității.