Au început lucrările la podul de cale ferată de la Bobolia

Actualitate (Categoria articolului)

Ploile din luna iulie au agravat problemele de siguranţă privind exploatarea podului de cale ferată de la Bobolia, sat aparţinând comunei Poiana Câmpina. Cum acest pod este vital pentru traficul feroviar pe ruta Bucureşti - Braşov, s-au demarat acţiunile necesare unor lucrări preliminare de asigurare a podului.

Practic, apa adunată în cantităţi foarte mari a săpat la baza picioarelor podului, afectând stabilitatea sa. Într-o primă fază, la scurt timp după ce problema a devenit publică, au fost descărcate în albia râului Prahova 1.500 traverse din beton pentru a proteja fundaţia podului şi pentru a nu permite eroodarea şi mai pronunţată a albiei la creşterea vitezei apei, în urma ploilor torenţiale. Acum, zilele acestea au loc noi lucrări, după ce reprezentanţii Primăriei Poiana Câmpina şi ai Secţiei CFR L5 Câmpina au inspectat zona şi au încheiat un proces verbal de calamitate privind degradările apărute la pragul de fund şi la placa din beton armat aferentă celor trei picioare ale podului mai expuse furiei apelor. Sunt lucrări specifice de regularizare a albiei, specialiştii apreciind că aceste lucrări vor evita acutizarea problemelor de siguranţă privind exploatarea feroviară a acestui pod şi vor contribui la protejarea pragului de fund, împiedicând astfel continuarea erodării pilelor deja afectate.
Podul feroviar de la Bobolia a fost construit în anul 1909, pe vremea Regelui Carol I și a fost reabilitat în urmă cu aproape zece ani. Este un pod din beton armat, cu cale dublă de rulare, iar pe acest pod se află linia principală de circulație feroviară spre Brașov, respectiv spre Bucureşti, ceea ce îl face un obiectiv strategic naţional în circulaţia feroviară.

3315 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1341 vizualizari
08 iun. 2023 21:29

Alin Moldoveanu, primarul Câmpinei, s-a întors în PNL

1 comentarii

Anunțul revenirii primarului municipiului Câmpina în Partidul Național Liberal a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă comună, susținută de Alin Moldoveanu împreună cu Iulian Dumitrescu, președintele Consiliului Județean și președinte al PNL Prahova.

1772 vizualizari
06 iun. 2023 08:02

Consilierii câmpineni vor avea o nouă discuție pentru a stabili soarta blocului de necesitate

4 comentarii

Blocul de necesitate din Câmpina a fost finalizat în anul 2016, iar de atunci niciuna dintre administrațiile câmpinene nu a reușit să găsească soluții pentru îndeplinirea scopului pentru care a fost construit acest bloc - mutarea oamenilor din blocurile cu risc seismic, pe perioada desfășurării lucrărilor de consolidare a acelor blocuri.

Alte stiri recente

1652 vizualizari
08 iun. 2023 20:29

”Vis de copil”, concert cu și pentru copii, la Câmpina

Sâmbătă, 10 iunie, de la ora 17.00, la Casa Tineretului din municipiul Câmpina va avea loc un concert intitulat ”Vis de copil”.

1925 vizualizari
08 iun. 2023 19:41

CS Câmpina a ajuns în primele opt echipe din țară. Vineri dimineață va juca în fața campioanei naționale, CSM București

După cum v-am informat în premieră, CS Câmpina a trecut de faza grupelor la turneul final al Campionatului Național de Handbal Feminin juniori IV și va juca în faza a doua, calificându-se între primele opt echipe din România.