Spitalul Municipal Câmpina intenționează să acceseze fonduri europene pentru perfecționarea cadrelor medicale

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectul pentru care spitalul câmpinean se pregătește să acceseze fonduri europene se numește 'Îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 400 de specialiști din sistemul medical' și va fi derulat în parteneriat cu Asociația Română pentru Cercetare și Inovare în Chirurgie și un consorțiu italian pentru cercetare medicală.

Practic, este un proiect mai amplu, cu o valoare de până la 3 milioane euro, sumă din care Spitalului Municipal ar urma să-i revină o cotă-parte. Cei 400 de specialiști din sistemul medical, cărora li se adresează proiectul, provin de la toți partenerii implicați, nu doar de la spitalul câmpinean. Acești specialiști ar urma să beneficieze de programe de perfecționare și schimburi de bune practici pentru medici, asistenți medicali și alte categorii de personal. Acum se parcurg primii pași pentru întocmirea documentațiilor aferente proiectului, iar anul viitor acest proiect va fi depus în vederea obținerii finanțării europene prin Programul Operațional Capital Uman - POCU 2014-2020, Axa 4. În ședința de aseară, Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asigurarea procentului de cofinanțare de 2% în cazul în care proiectul va fi declarat eligibil.

4311 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1929 vizualizari
01 apr. 2023 12:35

Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina are un elev calificat la Olimpiada Națională la analiza produselor alimentare

În acest an școlar au fost foarte multe rezultate foarte bune la olimpiadele școlare la nivel județean, mulți elevi ai unităților de învățământ câmpinene calificându-se la olimpiadele naționale.

1704 vizualizari
01 apr. 2023 09:05

Lovitură de teatru! Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul privind înființarea Centrului Cultural a fost aprobat

2 comentarii

UPDATE - Această știre a fost o păcăleală de 1 aprilie. Celor care ne-au felicitat sau ne-au criticat, celor care s-au amuzat alături de noi, tuturor le mulțumim pentru că ne citesc!
La câteva zile după ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina, în care - printre altele - a fost respins, pentru a treia oară în acest mandat, proiectul de înființare a unui Centru Cultural, a venit lovitura de teatru: Primăria Câmpina a transmis Prefecturii Prahova că proiectul de înființare a Centrului Cultural a fost aprobat!

Alte stiri recente

1539 vizualizari
01 apr. 2023 19:00

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri ale etapei a 22-a, din Liga A Prahova. Celelalte meciuri ale rundei sunt programate mâine dimineață. Iată rezultatele partidelor de până acum și clasamentul actualizat:

712 vizualizari
01 apr. 2023 18:51

Liga A Prahova. Tricolorul Breaza - CS Câmpina 4-0

Derby-ul campionatului Ligii A Prahova a fost așteptat cu mare interes la Breaza. Gazdele veneau după despărțirea de antrenorul principal, Costin Plăvache, dar dornice să-și ia revanșa după înfrângerea din tur, singura a liderului, în vreme ce câmpinenii își doreau să demonstreze că acea victorie nu a fost una întâmplătoare și că ei ar merita să ocupe prima poziție a clasamentului la nivel județean.