Premianții Concursului de creație literară pentru elevi, organizat de Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Ediția 2018 a Concursului de Creație Literară pentru Elevi, organizat de Biblioteca Municipală "Dr. C.I. Istrati" Câmpina, a fost dedicată Zilei Naționale a României și Centenarului Marii Uniri. Concursul s-a desfășurat în două etape, una de selecție la nivelul fiecărei unități de învățământ și cea finală, la care au participat 47 de copii, 25 dintre aceștia fiind premiați.

Jurizarea a fost asigurată de scriitorii Florin Dochia, Iulian Moreanu și Ștefan Alexandru Sașa, iar din partea administrației locale au fost prezenți astăzi, la premierea elevilor, Marian Dulă (consilierul personal al primarului Horia Tiseanu) și Florin Frățilă (consilier local, președintele Comisiei de Cultură), festivitatea de premiere fiind oficiată de coordonatorul proiectului, directorul Bibliotecii Municipale, Liliana Ene-Șușu. Elevii au primit diplome și premii (cărți și rechizite), iar profesorii coordonatori au primit diplome de excelență. Concursul a fost organizat pe trei categorii - poezie, proză scurtă și eseu și a fost dedicat elevilor de la clasa a II-a și până la clasa a XII-a.
Iată și lista premianților acestui concurs, finanțat de la bugetul local, dar susținut și de Societatea Scriitorilor Prahoveni și de Editura "Detectiv literar":

Secțiunea Poezie - Ciclul primar
Premiul I: Teodor Ivana (prof. Elena Velcea, Școala Centrală), "1 Decembrie1918"
Premiul al II-lea: Bianca Roșu și Ana Maria Postelnicu (prof. Monica Trăistaru, Școala Centrală), "Marea Unire" și "La mulți ani, România!"
Premiul al III-lea: David Dumitrache (prof. Elena Velcea, Școala Centrală), "Marea Unire"

Secțiunea Poezie - Ciclul gimnazial
Premiul I: Cătălina Lavinia Mihaela Ceapă - "România 100"; Karina Crâmpiță - "Țara mea... a ta" (ambele de la Școala "B.P. Hasdeu")
Premiul al II-lea: Alexandru Ungureanu (Școala "B.P. Hasdeu") - "Vis pentru Centenar", Andreea Stanciu (Școala "Al.I. Cuza") - "Unirea Centenară"
Premiul al III-lea: Denisa Georgiana Guiu (Școala "B.P. Hasdeu") - "Odă pentru România"; Emanuel Goagă (Școala Gimnazială nr. 3) - "Centenar"; Teodora Șoldea (Școala "B.P. Hasdeu") - "Țara noastră, România"

Secțiunea Poezie - Ciclul liceal
Premiul I: Mara Merca
(Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - "100 de ani în 1000 de cuvinte"

Secțiunea Proză scurtă - Ciclul primar
Premiul I: Alessia Păun (prof. Elena Velcea, Școala Centrală) - "Marea Unire"; Maria Bianca Enache (prof. Maria Ghinea, Școala "B.P. Hasdeu") - "Mândria de a fi român"; Alexia Șerban (prof. Elena Velcea, Școala Centrală) - "Unirea în imaginația mea"
Premiul al II-lea: Ștefan Tocaru (Școala "Ion Câmpineanu") - "Marea Unire"; Andrei Valentin Pășălan (Școala "B.P. Hasdeu") - "Lecția de istorie a bunicului"; Sara Maria Cotruț (Școala "B.P. Hasdeu") - "Marea Unire de la 1 Decembrie 1918"
Premiul al III-lea: Martha Scarlat (prof. Monica Trăistaru, Școala Centrală) - "Marea Unire"; Ruxandra Cordoș (Școala Centrală) - "Marea Unire în imaginația mea"

Secțiunea Proză scurtă - Ciclul gimnazial
Premiul I: Ana Maria Dragomir (prof. Dan Popescu, Școala "Ion Câmpineanu") - "Moștenirea"

Secțiunea Eseu - Ciclul gimnazial
Premiul I: Clara Vîiu
(Școala "Ion Câmpineanu") - "Gânduri în prag de centenar"

Secțiunea Eseu - Ciclul liceal
Premiul I: Ștefania Pleșea (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - "Marea Unire?"
Premiul al II-lea: Elena Gabriela Lung (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - "100 de ani de România"
Premiul al III-lea: Ana Maria Apostol (Colegiul Național "Nicolae Grigorescu") - "Regina Maria - regina tuturor românilor".

3623 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1972 vizualizari
08 dec. 2023 19:51

La Tribunalul Prahova începe procesul în care autoarea accidentului din aprilie 2022, de la trecerea de pietoni de la Salcie, este acuzată de omor

1 comentarii

În aprilie 2022, Câmpina era zguduită de un accident teribil - o tânără spulbera pe trecerea de pietoni de la Salcie un adolescent de 17 ani, Paul Alexandru Dragomir, elev al Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu”, care și-a pierdut viața pe loc.

814 vizualizari
08 dec. 2023 07:42

Primim de la cititori. O parcare haotică și mașini blocate pe Aleea Margaretei

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis această imagine, realizată luni, 4 decembrie, în jurul orei 21.00, pe Aleea Margaretei din Câmpina.

Alte stiri recente

44 vizualizari
09 dec. 2023 10:19

Un nou eveniment caritabil organizat de motocicliștii de la Happy Street Brotherhood Câmpina

Motocicliștii câmpineni de la Happy Street Brotherhood organizează un nou eveniment caritabil destinat copiilor din familii cu posibilități materiale reduse. Este vorba despre o petrecere de Crăciun - Christmas Charity Party, unde accesul se va face pe bază de... dulciuri. Acestea vor fi strânse, frumos ambalate și dăruite unor copii.

821 vizualizari
08 dec. 2023 22:10

Câmpineanul Darius Coman scrie istorie la Europenele de natație - nou record național la seniori în proba de 200m bras

1 comentarii

Vești excelente de la Otopeni, acolo unde au loc Campionatele Europene de Natație pentru seniori și unde câmpineanul Darius Coman, legitimat la clubul Barracuda și antrenat de Gabriel Cojocaru, scrie istorie.