Premieră la Câmpina, în medicina veterinară - a fost realizată prima intervenție pe coloana vertebrală la un animal paralizat

Social (Categoria articolului)

Câmpina înregistrează o premieră în domeniul medicinei veterinare, fiind realizată prima intervenție chirurgicală pe coloana vertebrală la animale de companie. Operația a fost efectuată la Cabinetul Veterinar Orthocare Medical Vet, de către medicul Alexandru Pescaru.

Daisy este o cățelușă metis, de aproximativ 3 ani, preluată de o asociație pentru salvarea animalelor după ce a fost găsită lovită de mașină, cu membrele posterioare paralizate. În urma radiografiilor a fost diagnosticată cu fractură de coloană vertebrală, dar și cu alte leziuni de natură ortopedică la nivelul bazinului și femurului stâng. Deși prognosticul primit în cadrul altor clinici a fost nefavorabil, salvatorii ei au decis să solicite încă o opinie medicală, adresându-se, de această dată, Cabinetului Orthocare Medical Vet.
Deși exista o probabilitate destul de mare ca măduva spinarii să fie distrusă în totalitate la nivelul fracturii, dr. Alexandru Pescaru, împreună cu salvatorii cățelușei, au decis efectuarea unei intervenții neurochirurgicale de decompresie medulară, aceasta fiind singura opțiune pentru a-i oferi cățelușei șansa de a merge din nou. S-a intervenit chirurgical prin laminectomie dorsală la nivelul celei de-a treia vertebre lombare, cu anestezie inhalatorie. Incertitudinea s-a transformat în speranță atunci când s-a identificat măduva spinării cu integritatea conservată, chiar dacă aceasta era ușor aplatizată din cauza compresiei post-traumatice. Datorită intervenției de decompresie medulară, Daisy are acum șanse reale de a se recupera și de a putea merge din nou, însă recuperarea după astfel de intervenții chirurgicale durează de obicei câteva luni, implică tratament medicamentos și fizioterapie, iar pacienții reînvață pas cu pas să meargă din nou.
Mai multe proceduri și intervenții chirurgicale puteți găsi pe site-ul cabinetului (orthocaremedicalvet.ro), unde aveți posibilitatea să vizionați și o serie de videoclipuri cu pacienți operați pe coloana vertebrală de dr. Alexandru Pescaru la clinica din București, unde a lucrat înainte de sosirea la Câmpina. 

Date de contact Cabinet Veterinar Orthocare Medical Vet:
Adresă: Strada Milcovului, nr. 10, Câmpina
Telefon/Whatsapp: 0727.638.899
Website: orthocaremedicalvet.ro
Facebook: www.facebook.com/orthocaremedicalvet

3355 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • diss 14.10.2022 12:26 Felicitări!👏
  • Ana Ionescu 14.10.2022 22:02 Doamne cat ma bucur ca v-ati dat interesul pentru catelusa mea. Unii doctori au spus ca cel mai bine pentru ea era eutanasierea , ca nu sunt sanse dar dumneavostra impreuna cu Dumnezeu ati facut contrariul celor spune ! Sa va dea Dumnezeu sanatate si la cat mai multe realizari !

Social

2307 vizualizari
01 oct. 2023 16:40

La Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a fost creat Hub-ul educațional Științescu

Fondul Științescu ediția 4.0 continuă să facă științele distractive, iar Colegiul Tehnic Forestier Câmpina a participat cu un proiect, declarat câștigător, prin care se creează la unitatea de învățământ un hub educațional.

2278 vizualizari
28 sept. 2023 06:28

Deea State, o tânără scriitoare din Cornu, a pus bazele Editurii OrhiDeea și a revistei cu același nume

1 comentarii

"Ambiția mea este să ofer oricărui autor șansa de a-și publica volumul ca un profesionist, luptând în același timp împotriva analfabetismului. Visul unora trebuie să servească celor care au nevoie. Promovez autori români contemporani și promovez lectura ca pilon esențial în formarea oamenilor", spune Deea State.

Alte stiri recente

226 vizualizari
02 oct. 2023 21:04

Superb meci demonstrativ de tenis la ”Premium Trophy Câmpina”

În perioada 29 septembrie - 1 octombrie 2023, la baza sportivă Tenis Premium Club, din Câmpina, Strada Pictor Nicolae Grigorescu, a avut loc turneul ”Premium Trophy Câmpina”, ediția 2023.

426 vizualizari
02 oct. 2023 19:51

Retragerea cu torțe, un eveniment dedicat împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" Câmpina

Defilarea cu torțe aprinse a promoției noiembrie 2023 a Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina a fost evenimentul care a încheiat, la 1 octombrie, Festivalul CâmpinArtelor și Sporturilor 2023. Această defilare cu torțe a viitorilor polițiști, cei care vor absolvi școala luna viitoare, a fost dedicată împlinirii a 55 de ani de la înființarea Școlii de Poliție de la Câmpina.