Problema deficitului de medici, discutată din nou de conducerea Spitalului Municipal și primarul Câmpinei. Se apelează la medici de la alte spitale pentru asigurarea gărzilor

Actualitate (Categoria articolului)

Delicata problemă a deficitului de cadre medicale la Spitalul Municipal Câmpina s-a acutizat luna aceasta, ajungându-se ca în momentul de față să existe un singur medic anestezist, angajat al spitalului, pentru asigurarea gărzilor. Primarul municipiului Câmpina - Alin Moldoveanu și managerul Spitalului Municipal - dr. Călin Tiu au avut o întâlnire la sediul Primăriei pentru a discuta despre această situație și pentru a încerca să găsească soluții la rezolvarea problemei create de deficitul de medici.

După cum v-am informat recent, în momentul de față, cele mai mari probleme din punct de vedere al deficitului de medici sunt la secțiile ATI și Obstetrică-Ginecologie, rezolvându-se problemele de personal de la secțiile de Boli Interne, Pediatrie și Neonatologie, care multă vreme au întâmpinat aceleași dificultăți.
Managerul Spitalului Municipal Câmpina, Călin Tiu, i-a prezentat primarului Alin Moldoveanu o situație a medicilor de la ATI: ”Am ajuns ca de la nouă medici anesteziști, în ianuarie 2020, să avem acum trei, dintre care, în luna august, unul singur poate asigura gărzi. Trei dintre medici au demisionat chiar în ziua în care Spitalul Municipal a fost declarat unitate suport COVID, în martie anul trecut, apoi au plecat și alții, unul câte unul, din diverse motive. Am rămas cu trei anesteziști angajați ai spitalului, iar lor li se adaugă alți câțiva din afara spitalului, care mai asigură gărzi”.
Este o situația extrem de delicată, iar soluții sunt destul de greu de găsit. Managerul Spitalului Municipal a mai cerut un răgaz de câteva zile pentru a relua o parte din discuțiile avute în ultimele luni cu diverși medici pentru a prelua, fie și parțial, gărzile la nivelul ATI, urmând ca, în câteva zile, dr. Călin Tiu să discute din nou cu primarul Alin Moldoveanu pentru a stabili noile direcții de acțiune în vederea rezolvării acestei spinoase probleme a Spitalului Municipal Câmpina.
Este o situație cu adevărat delicată, iar administrația locală încearcă să ajute cum poate Spitalul Municipal. După cum știți, Spitalului Municipal i-au fost repartizate mai multe apartamente în blocul de necesitate special pentru medicii care ar dori să vină la Câmpina și să nu fie nevoiți să facă naveta. Fonduri pentru modernizarea spitalului au fost alocate an de an, există proiecte cu fonduri europene în derulare tot pentru dotarea spitalului cu aparatură performantă. Salariile medicilor au fost majorate prin lege. Practic, condiții există, dar cu toate acestea problema deficitului de medici este reală. Și nu doar la spitalul din Câmpina.

3059 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Irina Bumbacea 12.08.2021 16:56 Mă lași... Și cu ce îl ajuta primăria pe director ? Aduce doctori de acasă? Asta e de fapt un mesaj pt cunoscători... Vedeți că îl susțin pe Tiu că manager de spital... Proști ne mai credeți

Actualitate

1800 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2987 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.

Alte stiri recente

3103 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5850 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.