HidroPrahova anunță că apa distribuită în Câmpina NU este potabilă. Primarul a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență

Actualitate (Categoria articolului)

UPDATE - Directorul general al HidroPrahova, Liviu Ilași, va veni la Câmpina în această seară pentru a analiza situația împreună cu reprezentanții administrației locale. Primarul Alin Moldoveanu a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență.

În urma unei sesizări primite telefonic din partea Direcției de Sănătate Publică Prahova, cu privire la calitatea apei, societatea HidroPrahova anunță că impune măsuri restrictive în ceea ce privește consumul de apă pentru abonații din municipiul Câmpina, în perioada 13-17.08.2021. Direcția de Sănătate Publică Prahova avertizează că apa distribuită nu îndeplinește condițiile de potabilitate, conform reglementărilor în vigoare. Apa nu poate fi utilizată pentru băut sau gătit, pentru prepararea formulelor de lapte sau ceaiuri. Apa poate fi folosită numai pentru spălat și în alte scopuri menajere sau care nu determină contaminarea alimentelor.

"Aceste interdicții se vor menține până la încadrarea apei distribuite în parametrii de potabilitate, conform Anexei 1 din Legea 458/2002 - cu modificările și completările ulterioare. Față de această situație, societatea HidroPrahova accelerează lucrările de spălare-igienizare a sistemului de apă care alimentează municipiul Câmpina și intensifică programul de monitorizare a calității apei, conform reglementărilor în vigoare. Potrivit unor evaluări preliminare, străzile afectate de această decizie sunt: Drumul Taberei (de la rezervorul Muscel, până la intersecția cu strada Voila), Voila (de la intersecția străzii Drumul Taberei până la Spitalul Voila), Silvicultorului, Buciumului, precum și Spitalul Voila. Societatea HidroPrahova a extins însă măsura de restricție a consumului de apă potabilă asupra municipiului Câmpina, pentru prevenție și eliminarea oricărui risc privind starea de sănătate a populației. Societatea HidroPrahova va reveni cu actualizări asupra evoluției acestei situații", se precizează în comunicatul remis de HidroPrahova.

4033 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rammstein 13.08.2021 22:42 Normal sa se întâmple ,..municipiu cu stane de oi si capre în zona muscel, cu vaci, cai,...este o rusine pentru un municipiu să fie zone care sunt mai rau ca in țiganie, mizerie,animale moarte,wc -uri in fundul curții.. Ce fac consilierii locali??..se complac cu mizeria si focarele de infecție făcute de nenorociți care cred ca stau in comuna primitivă??.., Dle primar interziceti creșterea porcilor,vacilor,oilor,cailor,, păsărilor de curte,câinilor mai de unul!..pe raza municipiului!!!...Uite d-aia se duce toată apa infectată în rețelele de alimentare, în pânză freatica... Dacă vor să crească animale și păsări sa se duca în ... la țară la ...!!!... Cine dracul e ... ala cu oile de pe muscel??..Să se ducă în ... la munte ori la ..., chiar în mijlocul orașului și-a făcut stănă.!!.. Urgent!!..inventarierea tuturor celor care au animale și păsări de curte în toate cartierele municipiului!!.. Respectați regulamentele comunității de conviețuire socială!!.. Sunt orașe unde animalele de campanie câini, pisici sunt trecute la întreținere!!..Nu râdeți, uite craiova pune la plată aceste jivine... Nu vedeți ce prăpăd e în lume??..pe lângă pandemia covid să mai vină și toxinfectiile ...asta mai lipsea...

Actualitate

1275 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2432 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.

Alte stiri recente

3103 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5837 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.