Liviu Briciu nu mai vrea bani de la bugetul local pentru Festivalul de Jazz-Rock. Acuze de conflict de interese din partea PSD

Actualitate (Categoria articolului)

La ședința ordinară a Consiliului Local Câmpina s-a modificat lista manifestărilor culturale susținute financiar de la bugetul local, singura modificare fiind renunțarea la suma de 50.000 lei pentru organizarea Festivalului de Jazz-Rock. Anunțul a venit printr-un document al asociației culturale care organizează acest festival și este semnat de Liviu Briciu.

”Festivalul este în principiu un eveniment curat, fără probleme financiare. Niciodată în anii anteriori, banii alocați de Consiliul Local nu au intrat în contul vreunei asociații, ci au rămas la Casa Tineretului, care făcea plățile direct către artiști. Dar au început vorbe foarte urâte, venite din partea unor decidenți și nu vreau să politizez deloc acest eveniment curat și frumos. Fostul director al Casei Tineretului a făcut anunțuri publice folosind cuvinte tendențioase, spunând că Briciu și-a tras 50.000 lei pentru festival, în condițiile în care știe foarte bine cum stau lucrurile și că nu și-a tras nimeni nimic. Banii erau alocați dumnealui și dumnealui plătea. Dar este limpede că a avut niște polițe de plătit pentru că eu mi-am permis să discut despre starea dezastruoasă a sistemului cultural din Câmpina. Domnul consilier Nica de la PNL m-a umplut de respect de vreo două-trei ori prin ședințele de comisie, dar am trecut peste lucrurile astea, pentru că am încercat să mi le explic. Totul a culminat cu intervenția domnului viceprimar acum o ședință sau două și mi-am dat sema că nimeni nu vă poate opri din a arunca cu cuvinte urâte sau cu dublu înțeles. Ca să opresc această avalanșă de suspiciuni, am luat acestă decizie”, a spus Briciu în plenul ședinței Consiliului Local.
În cadrul discuțiilor, PSD, prin vocea consilierului Livia Lupu, l-a întrebat la un moment dat pe Liviu Briciu dacă decizia sa are la bază și posibilitatea de a se afla într-un eventual conflict de interese. Briciu a dezmințit categoric: ”Nu, nu poate fi vorba de niciun fel de conflict de interese, pentru că, vă repet, nu am luat niciodată niciun ban eu de la primărie. Primăria a plătit întotdeauna prin Casa Tineretului, facturile pe care eu le indicam. Vreți să ma ajutați? Da. Vă rog să plătiți facturile pentru artistul cutare sau cutare! Și se termina discuția. Nu era vorba de niciun conflict de interse, pentru că eu nu luam niciodată vreun ban”, a mai adăugat Liviu Briciu.
Prima ediție a Festivalului de Jazz-Rock a avut loc la Câmpina în anul 2011, fiind inițiat și organizat an de an de Liviu Briciu. Ediția din 2022 este programată în perioada 5-7 august și va fi finanțată exclusiv din fonduri private.

1819 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1859 vizualizari
12 aug. 2022 13:04

Chemați la un scandal, polițiștii câmpineni au constatat că bărbatul implicat, băut bine, d-abia se dăduse jos de la volan

Joi, 11 august, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au fost sesizați prin apel 112 de către o femeie, despre faptul că soțul său este sub influența băuturilor alcoolice și face scandal.

5278 vizualizari
11 aug. 2022 21:55

Împușcături în cartierul Voila, din Câmpina. Un urs a dat atacul într-o gospodărie

Panică în cartierul Voila, din Câmpina, joi seară, când s-au auzit mai multe focuri de armă, undeva înaintea orei 21.00. Ce s-a întâmplat?

Alte stiri recente

26 vizualizari
13 aug. 2022 07:25

Piața Centrală Câmpina organizează licitație publică pentru închirierea unor spații comerciale din Corpul C1

Serviciul Public de Administrare și Exploatare a Pieței Centrale Agroalimentare a Municipiului Câmpina anunță organizarea următoarei licitații publice deschise cu strigare pentru închiriere spații comerciale din Complexul CORP C1 al Pieței Centrale, după cum urmează:
CORP C1 TARABE:
Închirierea a 2 (două) amplasamente pentru comercializare legume-zarzavat
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (9A/10A)
- Amplasament sector legume – zarzavat în suprafață de 2 mp (17A/18A)

1701 vizualizari
12 aug. 2022 16:40

În perioada 13-15 august, dublu eveniment la Breaza: festival folcloric și târg de artă meșteșugărească și culinară

La Breaza, în Parcul ”Constantin Brâncoveanu”, va avea loc în perioada 13-15 august 2022 un dublu eveniment: a XVIII-a ediție a Festivalul Internațional de Folclor ”Calabreaza” și ediția a doua a Târgului de Artă Meșteșugărească și Culinară.