CONTACT
https://sanconfind.ro/
https://www.hidroprahova.ro/
http://floricon.ro/

Administrația câmpineană încă nu face diferența între mașinile obișnuite și cele hibride

- Actualitate -

Administrația câmpineană încă nu face diferența între mașinile obișnuite și cele hibride

Mijloacele de transport electrice și cele hibride câștigă tot mai mult teren în Europa. Astfel de mașini au devenit populare și în România, chiar și la Câmpina, unde au început să apară cele hibride. Adică, automobile care combină combustibilul tradițional (benzină, motorină, GPL) cu alimentarea electrică. Principalele avantaje: reducerea costurilor și reducerea poluării.

Unele administrații locale, inclusiv cea de la Câmpina, nu sunt, însă, în pas cu vremurile și au omis să includă aceste tipuri de mașini în hotărârea privind taxele și impozitele locale. Tocmai de aceea, atunci când s-au dus să-și plătească impozitele, proprietarii acestor mașini au avut surpriza să constate că pe plan local nu există nicio reglementare pentru mașinile lor. Că de o încurajare... fiscală din partea administrației publice câmpinene nici nu poate fi vorba. Practic, în hotărârea privind taxele și impozitele pentru 2018, aprobată de Consiliul Local la propunerea Primăriei, nu există vreo prevedere legată de mașinile electrice sau hibride, ci sunt stabilite impozitele doar pentru mașinile clasice. 
Trebuie să știți că, pentru autovehiculele acționate electric nu se datorează impozit, prevedere inclusă de Ministerul Finanțelor în Codul Fiscal, la art. 469. Iar conform art. 470, alin. (3) din Codul Fiscal “în cazul mijloacelor de transport hibride, impozitul se reduce cu minimim 50%, conform hotărârii Consiliului Local”. Mai exact, Codul Fiscal stabilește un prag, iar administrațiile locale trebuie să aprobe valorile exacte. De exemplu, Consiliul Local Câmpina ar fi trebuit să stabilească exact procentul reducerii (Codul Fiscal introduce doar limita minimă de 50%). Iar o administrație care vrea să încurajeze achiziția de mașini hibrid, pentru reducerea poluării din municipiu, ar putea duce acest procent la 60-70% chiar. Dar administrația câmpineană a omis complet mașinile hibrid, ce să mai vorbim despre încurajarea achizițiilor sau reducerea impozitului.

(Foto ilustrativ, sursă Cars.ro)


31 Jan 2018 12:23 3909 vizualizari


Comentarii


  • 31.01.2018 16:12 Dan Păi mașina primarului merge cu motorina de la sere.
Vremea
http://www.taxexpertav.ro/index.html
https://elstargroup.ro/
http://floricon.ro/
http://www.spitalcampina.ro/
30zile7zileCele mai citite
Ultimele comentarii
656 vizualizari 23 May 2024 07:47 Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Un bărbat cu permisul de conducere suspendat, victima unui accident rutier pe DN1, la Nistorești

Pe DN1, la Nistorești, a avut loc miercuri, 22 mai, în jurul orei 22.30, un accident rutier, soldat cu vătămarea corporală a unuia dintre conducătorii auto implicați, care avea permisul de conducere suspendat.

citeste mai mult
5219 vizualizari 22 May 2024 23:04 La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

La Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina s-au înscris aproape 3.000 candidați

2.994 cereri de înscriere au fost depuse pentru sesiunea de admitere din mai - iunie la Școala de Agenți de Poliție ”Vasile Lascăr” Câmpina, unde sunt scoase la concurs 1.340 locuri.

citeste mai mult
605 vizualizari 22 May 2024 21:05 Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

Conferință la Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” privind valorificarea potențialului cultural după lucrările de restaurare

La Muzeul Memorial ”B.P. Hasdeu” din Câmpina a avut loc luni, 20 mai, o conferință privind valorificarea potențialului cultural odată cu încheierea lucrărilor de restaurare a Castelului ”Iulia Hasdeu”.

citeste mai mult
1364 vizualizari 20 May 2024 16:53 Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Un nou comandant la Poliția Municipală Câmpina - comisar șef Alexandru Vasile

Poliția Municipală Câmpina are de astăzi un nou comandant. Este vorba despre comisar șef de poliție Alexandru Gabriel Vasile, împuternicit să conducă instituția de la Câmpina pe o perioadă de două luni, deci inclusiv în perioada alegerilor europarlamentare și locale.

citeste mai mult
https://dentfamily.ro/
https://cleopatra-esthetics.ro/
Actualitate Politică Social Eveniment Interviuri Sănătate Editorial Sport Anunțuri Joburi Turism

Termeni și condiții - Politica de confidențialitate - Politica cookies
© 2024 Câmpina TV