Prima zi de școală, cu bucuria revederii colegilor și profesorilor. Emoții ascunse sub mască...

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina a fost astăzi un furnicar. Agitație, lume multă, părinți cu copii de mână, grupuri de liceeni, mașini parcate peste tot, străzi aproape blocate, mai ales în zona centrală. A fost prima zi de școală, 13 septembrie 2021. Dincolo de toată agitația, a existat totuși și bucuria începerii cursurilor cu prezența fizică a elevilor la școală, chiar și așa, cu masca de protecție, cum au stabilit autoritățile naționale.

În aproape toate unitățile de învățământ din Câmpina au avut loc astăzi festivități de deschidere a noului an școlar. Excepția a fost Liceul Tehnologic “Constantin Istrati”, unde se execută lucrări de reabilitare termică a clădirii (proiect cu fonduri europene) și unde cursurile se vor desfășura în două serii și doar în unele clase, cele care pot fi folosite. Acolo unde au avut loc, au fost festivități frumoase, cu emoții în special pentru cei mici și părinții lor, dar și cu anumite griji legate de evoluția situației pandemice, de posibilitatea ca, la un moment dat, dacă incidența cazurilor crește, să se treacă din nou la cursuri online, pe care nu și le doresc nici părinții, nici elevii și nici cadrele didactice.
Primarul municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu, a mers astăzi la toate școlile gimnaziale și la toate liceele din localitate, dar și la Grădinița cu program prelungit și program normal nr. 9. La unele unități de învățământ, prezența primarului a constituit o adevărată surpriză atât pentru cadrele didactice, cât mai ales pentru elevi și părinți, fiind pentru prima dată când un primar al Câmpinei vine în mijlocul lor la deschiderea anului școlar. Și dăm aici exemplul Liceului Tehnologic Mecanic, Școlii Gimnaziale Alexandru Ioan Cuza sau Școlii nr. 3 din Cartierul Voila. În discursul său, Ain Moldoveanu a insistat pe respectarea măsurilor de protecția sanitară, astfel încât să nu se ajungă la o creștere a ratei incidenței cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2. De asemenea, primarul le-a urat mult succes elevilor și cadrelor didactice în noul an școlar și a asigurat conducerile unităților de învățământ de tot sprijinul administrației locale.
La festivitatea de deschidere a noului an școlar de la Colegiul Național
Nicolae Grigorescu au participat și consilierii locali care fac parte din Consiliul de Administrație al liceului – Adina Gârbăcică și Cezar Grama, precum și subprefectul județului, Alexandru Vane, fost elev al acestei instituții de învățământ. Mesajul inspectorului școlar general al ISJ Prahova, Ilona Rizea, a fost transmis celor prezenți prin intermediul inspectorului școlar Gabriela Tudor.
La școlile și liceele din Câmpina au început noul an școlar aproximativ 4.500 de elevi în cele trei cicluri de învățământ – primar, gimnazial, liceal. Mai precizăm un lucru, singura unitate de învățământ din Câmpina care a început anul școlar cu o nouă conducere este Școala Gimnazială Alexandru Ioan Cuza, unde director este în prezent profesor Raluca Andreea Mihalache, iar director adjunct – profesor Florina Gherghel.

4271 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1275 vizualizari
22 oct. 2021 20:31

Tripla criză națională (politică, economică și sanitară), văzută prin ochii liderilor politici prahoveni

În seara zilei în care Parlamentul României a decis să nu acorde încrederea sa Guvernului Cioloș, CâmpinaTV.ro a organizat o emisiune - dezbatere la care au participat trei lideri politici prahoveni - deputatul Bogdan Toader - președintele PSD Prahova, Cristian Apostol - vicepreședinte al Consiliului Județean și membru în Biroul Politic Județean al USR, Adrian Pițigoi - secretar general adjunct al PMP la nivel național și președinte al PMP Câmpina.

2432 vizualizari
22 oct. 2021 19:13

Raed Arafat a anunțat noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie

La finalul ședinței Guvernului României de astăzi, vineri, 22 octombrie, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, seceretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne, a prezentat o serie de informații, inclusiv noile restricții care vor intra în vigoare luni, 25 octombrie, și care fuseseră anunțate de președintele Klaus Iohannis încă din urmă cu două zile.

Alte stiri recente

3103 vizualizari
18 oct. 2021 22:19

Un an de la alegerile locale. Cum se vede administrația locală prin ochii singurului consilier câmpinean independent, Costel Filip

Seria emisiunilor dedicate împlinirii unui an de la alegerile locale a continuat cu consilierul local independent, Costel Filip. De altfel, este singurul consilier independent ales vreodată la Câmpina și se poate spune că a constituit o surpriză nu doar alegerea sa în Consiliul Local, ci și rezultatul obținut - 1.014 voturi, reprezentând 7,81% din voturile electoratului prezent la urne, în condițiile în care îi erau suficiente doar trei procente pentru a intra în Consiliul Local.

5837 vizualizari
18 oct. 2021 20:39

Accident spectaculos în Câmpina, pe Calea Dacia, produs de un tânăr de 19 ani

Luni seară, pe Calea Dacia din municipiul Câmpina, în apropierea sensului giratoriu de la intersecția cu Bulevardul Nicolae Bălcescu a avut loc un accident de circulație, produs de un tânăr de 19 ani.