O cisternă încărcată cu acid sulfuric a luat foc pe DN1, în dreptul Câmpinei. Șoferul a decedat

Social (Categoria articolului)

În această dimineață, în jurul orei 4.10, o cisternă încărcată cu 40 tone acid sulfuric s-a izbit de un cap de pod, pe DN1, în zona municipiului Câmpina, chiar în apropiere de Iatsa Service. În urma impactului, cisterna s-a răsturnat, iar cabina a luat foc aproape instantaneu. Din cauza pericolului mare de explozie, zona a fost izolată de polițiști pe o raza de un km, iar traficul rutier a fost deviat prin Câmpina.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a intervenit cu opt autospeciale de lucru cu apă, două autospeciale pentru descarcerare și două ambulanțe, dar intervenția a fost extrem de dificilă tocmai din cauza riscului foarte mare de explozie. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, s-a asigurat mai întâi răcirea cisternei, pentru a nu exploda, apoi s-a acționat pentru stingerea incendiului. Focul a fost lichidat după aproximativ o oră. Nu au existat scurgeri de combustibil pe carosabil, iar accidentul a avut loc într-o zonă fără case, pe sensul de mers spre Brașov. Din păcate, șoferul cisternei a fost găsit mort, sub autovehicul. Din primele cercetări reiese că șoferul a pierdut controlul volanului și s-a izbit de un cap de pod, moment în care vehiculul de mare tonaj s-a răsturnat și a luat foc. Conducătorul auto a murit pe loc. Dumnezeu să-l ierte!

6909 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

853 vizualizari
29 feb. 2024 18:50

Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează în acest an mai multe cursuri gratuite pentru șomeri

În cursul anului 2024, Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova organizează mai multe cursuri de calificare, gratuite, pentru șomeri. 

1648 vizualizari
28 feb. 2024 20:47

“Dar din inimă de copil”, o nouă ediție a Târgului de Mărțișoare organizat la Școala Gimnazială “B.P. Hasdeu” Câmpina

Școala Gimnazială "B.P. Hasdeu" din Câmpina păstrează tradiția și a organizat și în acest an Târgul de Mărțișoare “Dar din inimă de copil”. Un eveniment caritabil, pentru care se mobilizează toată lumea - copii, părinți, bunici, cadre didactice. Ca în fiecare an, banii strânși la Târgul de Mărțișoare sunt donați pentru un caz umanitar.

Alte stiri recente

1285 vizualizari
02 mar. 2024 19:47

Câmpineanca Antofița Mocanu, campioană națională la aruncarea greutății

În acest week-end, la București, în Sala ”Ioan Soter” a avut loc finala Campionatului Național de Atletism Masters. Printre sportivii aliniați la start s-a aflat și o câmpineancă - Antofița Mocanu, a cărei fiică, Patricia, îi calcă pe urme, fiind una dintre sportivele de mare perspectivă de la CSS ”Constantin Istrati” Câmpina.

555 vizualizari
02 mar. 2024 18:37

La Câmpina, invitație la o întâlnire în care să se discute problemele animalelor de companie

1 comentarii

La finalul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina din 28 februarie, consilierul Cosmin Raț a lansat o invitație publică pentru o întâlnire în care să se discute un subiect care nu a mai fost abordat până acum, cel puțin la Câmpina, la nivelul administrației locale.